Laura’s brieven: LINDA magazine en Tony’s Chocolonely

Wederom komt er een nieuw projectje op Laura denkt, namelijk: Laura’s brieven. De afgelopen weken heb ik enorm veel brieven (zesentwintig om precies te zijn) geschreven naar verschillende bedrijven. Daar stonden vragen in en soms ook suggesties (niet allemaal even serieus). Waarom? Omdat brieven schrijven leuk is. Omdat het kan en omdat ik benieuwd ben wie er (überhaupt) terugschrijven en wat dan precies! (Nogmaals: let niet op mijn handschrift, daar gaat het niet om!)

Tony’s Chocolonely

Chocola is lekker, daar zijn we het allemaal wel over eens (oké, waarschijnlijk niet, er schijnen hele rare mensen te zijn die niet van chocola houden!). Maar wanneer is het nog lekkerder? Als het fair trade is. Bijvoorbeeld Tony’s Chocolonely. Wat ik grappig bij hen vind, is dat ze eerst alleen met een melkvariant kwamen met een rode verpakking. Ze wisten (volgens mij) niet dat het een succes zou worden, dus toen moest er ook puur komen en dat was een blauwe verpakking. Dus let daar op als je die chocola gaat kopen ;)
Ik moet zeggen dat ik mijn achtergrond verhaal voor de naam erg leuk bedacht vind (‘Niet zo arrogant, Laura.’), maar het echte verhaal kun je hier lezen.

Jaaaa, een handgeschreven brief, I like! Dikke pluspunt voor Tony’s Chocolonely. En niet alleen dat: ik kreeg nog chocola van ze ook. Gelukkiger kun je een meisje toch bijna niet maken? +100000000.

LINDA magazine

De LINDA is een leuk, lekker dik blad (hoe dikker, hoe beter) en wie is de hoofdredactrice (je kunt het misschien al raden): Linda de Mol. Ik vind het een leuk blad, hoewel ik niet helemaal tot de doelgroep behoor. Maar dat wil nog niet zeggen dat ik ze geen brief kan sturen!

En jawel, ik heb antwoord gekregen! Al mijn vragen zijn beantwoord en ze zijn ook blij met mijn brief, iets wat ik ook erg leuk vind. Mijn vraag over de columns was natuurlijk als grapje bedoeld (ik denk niet dat ik goed genoeg daarvoor ben en ik ben te jong voor de doelgroep van de LINDA om columns te kunnen schrijven waarin zij zich herkennen, denk ik), maar wel leuk dat ook daar op gereageerd wordt. En een week later kreeg ik nog iets.

Ik kreeg nog een LINDA-shopper. Heel erg lief :)

Ik vind allebei deze bedrijven echte toppers (‘Doe mij een toppertje en een breezer ananas.’) dat ze zoveel tijd en moeite hebben gestoken om me antwoord te geven en daar boven op nog leuke dingen hebben gegeven ook. Echt heel leuk!

Dit waren de laatste brieven van deze serie (ik zit er over na te denken om nog een tweede serie te maken, maar daarover later meer). Maar niet getreurd: er komt nog een blogpost met alle bedrijven die níet gereageerd hebben en dat zijn er heel wat meer dan die wel gereageerd hebben.

Tot de volgende keer maar weer!

53 Comments to “Laura’s brieven: LINDA magazine en Tony’s Chocolonely”

 1. Wat een leuke brieven allebei. Ik denk dat Tony’s nu veel brieven van vrouwen gaat krijgen =P
  Ik vind echt dat je nog een serie moet doen, want het is echt leuk om te zien hoe de verschillende bedrijven reageren.

 2. Wat een leuke rubriek! En wat schrijf jij leuk zeg!

 3. Whaha misschien is het ook leuk om Bloggers een briefje te sturen! Het lijkt me ook tof om zo’n leuk berichtje van jou te ontvangen namelijk :-) Misschien een tip, hihi

 4. Haha, ik heb nu spontaan zin om een brief te gaan schrijven zodat ik ook chocolade krijg ;P

  Ga door met brieven schrijven! Ik vind dit altijd superleuk om te lezen!

 5. “is dit voor een schoolopdracht?” :D

  jammer het de laatste waren! al ben ik benieuwd naar de onbeantwoorde, maar juist zien hoe de bedrijven reageerden vond ik leuk. ben benieuwd naar het vervolg.

 6. Leuke actie ! :-) een handgeschreven brief, inderdaad wie schrijft ze vandaag de dag nog? Daar zullen veel mensen raar van opkijken :)

 7. Gewoon blijven doorgaan, al is het maar om de traditie van de handgeschreven brief in ere te houden!

 8. Wat een leuke reacties! Je hebt de “beste” wel voor het laatst bewaard ;)

 9. Je krijgt echt leuke brieven terug! En ze zijn ook best informeel (wat leuk is), dat zou ik juist niet verwachten!

 10. Leuke brieven weer!
  De punt is logisch..is van de i afgevallen.
  Mijn bundels die ik uitgegeven heb
  Zijn afgesloten met …,
  Omdat ik NOG NIET uitgeschreven ben.
  …,

  Groetjes

 11. Indd superleuk dat ze gereageerd hebben, dat zou je niet verwachten toch ;) En die chocola is heel erg lekker, alleen de 1e x dat ik m kocht had ik de pure ipv de melk :P

 12. Twee toppertjes inderdaad. Leuk dat er weer eens een handgeschreven brief bij zat.

  Wat jammer dat er zoveel bedrijven niet gereageerd hebben. Het is maar goed dat je veel brieven gestuurd hebt!

 13. Ahh, jammer dat het de laatste is!
  Maar oh, ik denk dat ik ook maar eens een brief aan Tony’s Chocolonely ga schrijven: ik bedoel, gratis chocola! En leuk briefpapier heb je trouwens.
  En als antwoord op je reactie: dat hobbelige weggetje bevond zich volgens mij ergens bij Gouderak :P Woon je in de buurt van hobbelige weggetjes soms ;)?

 14. Ik zou gewoon je werk insturen! Ze stellen het zelf voor en je zei laatst nog dat je graag een column wil hebben!

  En een tweede reeks lijkt me leuk! Ik vond de brieven echt leuk om te lezen!

 15. Jammer dat dit alweer de laatste brieven waren.
  Ik vind het wel echt hele leuke antwoorden :)

 16. Haha, ik denk dat Tony nu een heleboel brieven gaat krijgen ;)

 17. Dit is zo origineel! En het pleit ook voor de bedrijven dat ze handgeschreven brieven terugsturen met zelfs een attentie. Erg leuk!

 18. Jemig wat leuk, vooral de LINDA, ik ben daar echt dol op. Ik wil echt heel graag stage lopen daar als vormgever, maar ik ben nog bezig een of andere creatieve bom te verzinnen zodat ze me wel MOETEN nemen hahaha ;p *ideeen bedenken hiervoor lukt alleen niet echt, helaas :(

 19. Superleuk bedacht hoor! :D En cool dat Tony’s ook handgeschreven brieven terugstuurt!

 20. Kijk!
  Helemaal goed, je gaat nu columns maken voor de Linda.
  Leuk ook dat beide bedrijven iets meer terug stuurden dan een kant en klaar antwoord!!

 21. Brieven schrijven levert nog behoorlijk wat op ook!
  En ik zou, als je het echt wilt, gewoon wat schijfsels opsturen naar de Linda!

 22. Ik vind dit zo’n leuk onderdeel van je blog (ik denk elke keer: waarom heb ik dit zelf niet bedacht?), je moet zeker een tweede serie maken! Hoeveel brieven heb je in totaal eigenlijk wel niet verstuurd? ♥

 23. Dit zijn twee echt leuke oprechte reacties, en ik denk dat je een hoop lezers op een idee brengt om aan lekkere chocolade te komen :)

 24. die van tony chocoloney is zo lief :D.

 25. Echt zulke leuke brieven, vooral die van Tony Chocolonely! Echt heel leuk dat ze er ook nog dingen bij gaven.

 26. Oh, jammer, hopelijk komt er nog een 2e deel!

 27. Ik ga ook brieven schrijven, krijg ik ook nog eens dingen cadeau hahaha
  Wel leuk dat je dit zo doet en vooral dat er bedrijven zijn die er ook gewoon op in gaan.
  Er zullen genoeg bedrijven zijn die denken dat dit een grap is.

 28. Wat gaaf dat je een handgeschreven brief van Tony terug kreeg! Vond tot de nu de meeste brieven die je terugkreeg erg leuk, ben dus ook wel benieuwd welke bedrijven niets terug stuurden (wat overigens een slechte klantbehandeling is, maar dat terzijde).

 29. Wat een verwennerij met je chocola en shopper! Dat is echt leuk van de bedrijven.. Ik lees de Linda ook altijd, behoor ook niet geheel tot de doelgroep, but I love it (en ik krijg hem altijd van een collega die hem weer van haar zusje krijgt en als ik hem uit heb gaat hij naar mijn beste vriendin, hoe milieubewust is dat?) en dan maar lekker out of the box. Ben benieuwd naar wie er allemaal niet gereageerd hebben!

 30. Het is leuk om te zien hoe die mensen reageren. Ze krijgen vast veel brieven met (vreemde) vragen en daar moeten ze elke keer weer een leuk antwoord op geven/verzinnen. Dat klinkt trouwens nog niet eens als zo’n slechte baan ;)

 31. Ik vind het zo leuk he dat jij die brieven stuurt. Nog leuker is het natuurlijk als ze reageren :D Ook deze keer weer hartstikke leuk ^^

 32. Kijk, dit is nou een orgineel idee om te doen :P
  Dit lees je de laatste tijd niet vaak meer als je kijkt op blog sites.
  Een ontzettend leuk idee ^^ En ook leuk dat sommige van hen reageren

 33. Dat zijn erg leuke brieven! En gratis chocolade, wie wil dat niet? :D

 34. Hahah geweldig weer!
  Jammer dat de brieven alleen nu op zijn! Dit was toch wel een beetje een favoriet onderdeel van je blog geworden! (voor mij dan)

  Ben idegeval benieuwd wie er niet gereageert hebben!

 35. Ik vind dit ook topmerken! Leuk dat je van beiden post terug hebt gehad. Ik ben erg benieuwd naar jouw gestuurde brieven zonder antwoord. Ik had zelf ook het idee een brief te schrijven naar een bedrijf voor een blog, maar dan meer een klaag-brief die ik niet naar hen zou versturen :P Het blijft een heel leuk idee!

 36. Wat een toffe antwoorden! Last but definitely not least, zeggen ze dan hè?

 37. Leuk dat je die Shopper kreeg en die chocoladereepjes. Tsja, misschien kun je over tien jaar wel een column schrijven voor de Linda, of ooit een keertje. Net wannee rjij wil he. Ik ben benieuwd welke bedrijven er niet terugschreven.

Leave a Reply