Antwoorden: Laura en bloggen, part two

En we gaan verder met deel twee!

13. Ben je soms onzeker over een blogpost?
Ja, soms vraag ik me wel af hoe erop gereageerd wordt en of ik niet te overdreven/stom/moeilijk/raar heb gedaan, maar dat valt achteraf gelukkig altijd wel mee.

14. Waarom ben je begonnen met bloggen?
Met deze blog ben ik begonnen, omdat ik meer en regelmatiger wilde schrijven. Normaal schreef ik namelijk alleen als ik tijd had, dus bijna nooit :P

15. Waar haal jij je inspiratie voor jouw steeds leuke blogjes? ;-)
Dankjewel :D Ik denk dat inspiratie op te wekken is en dat je er niet op moet wachten. Dus dat doe je vooral door goed om je heen te kijken en al je ideeën op te schrijven. Daarnaast heb ik gewoon een teveel aan fantasie en dan is een blog een goede manier om daar vanaf te komen :P

16. Hoe ben je op de naam Laura Denkt gekomen? ;)
Ik wilde mijn naam erin hebben en een werkwoord. Eerst wilde ik Laura Schrijft doen, maar die was al bezet. Dus toen werd het Laura Denkt. Overigens vat ik ‘denken’ heel ruim op, dus niet alleen ‘diepzinnige’ blogjes hebben met denken te maken, maar bijvoorbeeld ook columns. Dus vandaar :) En eigenlijk ben ik er stiekem wel blij mee dat Laura Schrijft bezet was, want Laura Denkt bekt wel lekker eigenlijk.

17. Hoe kwam je erop om te gaan bloggen?
Bij deze blog staat het al bij een andere vraag, maar bij mijn eerste blog ging het zo: de zus van Manon had een blog bij web-log.nl en wij besloten er allebei ook eentje te nemen, terwijl we geen idee hadden wat het was :P Eerst plaatste ik alleen foto’s van acteurs die ik knap vond (ik was dertien he) en later werd het meer persoonlijk.

18. Hoe reageerden je ouders erop toen je voor het eerst vertelde dat je ging bloggen?
Ze vonden het leuk, zeker met het Nico Dijkshoorngedoe :)

19. Hoelang zou je willen doorgaan met bloggen (zie je jezelf nog bloggen als je bijvoorbeeld tegen de 40 bent)?/Ben je van plan ooit te gaan stoppen met bloggen? (Als je ja zegt ga ik huilen.)
Dat weet ik niet, ligt eraan hoe mijn toekomst zal gaan. Ik ben in ieder geval nog lang niet van plan om te stoppen, dus niet huilen!

20. Je hebt een serie over beroepen gemaakt. Welke van de beroepen waarover je hebt geschreven spreekt je zelf het meest aan?
Dit vind ik echt een goede vraag :) Wel lastig, want ik heb juist beroepen gekozen die ik zelf niet wil doen en waar ik niet zoveel van af weet. Maar als ik moest kiezen, dan copywriter, omdat je dan nog wel met schrijven bezig bent.

21. Wat moet een blog hebben zodat jij hem volgt?
Een leuke schrijfstijl, iets origineels, (een beetje) persoonlijk.

22. Zijn er onderwerpen waarover je nooit zal schrijven?
Zeg nooit nooit! Maar ik zal niet meer zo snel over hele persoonlijke dingen schrijven (problemen, ruzies of zoiets).

23. Wat is jouw favoriete stijl: column, recensie, …?
Ik vind columns het leukst om te lezen en te schrijven!

24. Wat vind je van mijn blog? ;-) (dit zei Madrina)
Haha leuk, anders zou ik hem niet volgen!

Zijn er onderwerpen waarover jullie nooit zullen bloggen?

(Denk je trouwens: nou, ik wil nog zoveel meer over Laura en bloggen weten! Kijk dan even naar het interview dat Harold met mij had)

34 gedachtes over “Antwoorden: Laura en bloggen, part two”

 1. ik zou nooit bloggen over irritaties aan vrienden enzo (want die lezen stiekem mijn blog haha ;)) en over dingen in het ziekenhuis, tenzij het heeel algemeen is. maar niet dat ik het zo stom vind, of patienten enzo (mag ook niet natuurlijk maar ja toekomstige werkgevers zouden evt ook zulke dingen kunnen vinden)

 2. Dat bij 14 heb/had ik ook. Daar helpt een blog zeker voor! Waar ik niet zo snel over zou bloggen? Uhm, te persoonlijke dingen denk ik ook. Of herkenbaar over mensen in mijn omgeving ofzo. Tenzij met hun toestemming. En sommige dingen kunnen nou eenmaal beter niet zwart op wit en publiekelijk zichtbaar zijn ;) Of dat je er later op een vervelende manier op teruggepakt o.i.d. kan worden. Het moet natuurlijk wel leuk blijven!

 3. Inhoudelijk over mijn werk zou ik niet bloggen. Natuurlijk wel af en toe eens over mijn aardige collega’s. En ook niet té persoonlijk.
  Leuk weer om je antwoorden te lezen.

 4. Ik zal nooit een uitgebreide review schrijven over een beauty product. Ik heb een paar keer een Nail of the Day gedaan, maar ook dat slaan niet echt aan. Ik laat dat beauty gedoe in meeste gevallen dus achterwege :)

 5. Ik blog geen dingen waarvan ik niet wil dat bijv. mijn ouders het zouden lezen. Niemand die ik in real life ken kent mijn blog, voor zover ik weet tenminste. En dat wil ik graag zo houden eigenlijk. Maar stel dat mensen het wél lezen, dan wil ik niemand kwetsen ofzo.

 6. Leuk vragen + antwoorden weer!

  Ik weet niet over waar ik nooit over zou bloggen, aangezien ik op dit moment niet echt een persoonlijk blog heb en alleen die van Stark xD!

 7. Vind je ’t trouwens leuk om zo over jezelf te vertellen (op je blog), of is het toch een beetje eng? Mij persoonlijk zou het toch wat beangstigen, zo rechtstreeks antwoorden op vragen van lezers… Vandaar…

 8. Ik zal nooit over anderen bloggen. Die hebben er tenslotte niet om gevraagd en misschien vinden ze het nu wel best, maar pakt het later toch anders uit…

 9. Ik zou nooit over te persoonlijke dingen bloggen. Over waar je woont, over je school, over je sportvereniging, etc. Mensen hoeven niet te weten wie ik ben, ik wil gewoon lekker anoniem kunnen bloggen, dat is het leuke ervan ;) ♥

 10. Ik vraag me ook altijd af waar je je inspiratie vandaan haalt! Ongelofelijk dat je iedere dag weer zo’n leuk stukje schrijft. Je inspireert mij ook vaak met je blogonderwerpen en leuke schrijfstijl!

 11. Hm, ik weet niet of er een onderwerp is waar ik nooit over zou bloggen. Ik wilde eerst zeggen ‘familie’, maar daar wil ik wel oppervlakkig over bloggen. Al zal ik niet gauw foto’s van ze plaatsen.

 12. Haha, mijn laatste vraag was een grapje, mr toch bedankt voor het antwoord. Ik hoop dat je nog lang blogt, je schrijft leuk en ik vind het ongelooflijk knap dat je er elke dag in slaagt om iets origineels te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.