Mijn gedachten als ik op de bus wacht

 

Hmm, is de bus er al? Nee, oké, goed. Waarom gaat het nou altijd regenen als ik mijn paraplu nét niet bij me heb? Ik hoop dat er niemand op het bankje zit. Shit. Wel dus. Ja hallo, ik heb net mijn haar gewassen, waarom gaat het nou regenen? Stop met regenen, regen!

Wanneer komt die bus? Het is kouuuuuud. Waar is mijn ovchipkaart, dan pak ik die alvast. Oh nee, dat meen je niet… K u t. Ja shit, dan moet ik weer terug naar huis en dan mis ik de bus en de metro en de trein en dan kom ik te laat en dan moet ik als een debiel naar college sprinten en dan kijkt iedereen me raar aan en dan krijg ik het veel te warm en- oh, daar is mijn ovchipkaart.

Oh shit, nee, waarom komt *persoondieikkenmaarnietaardigvind* nou? Moet ik ‘Hoi!’ zeggen? Ik zeg alleen ‘Hoi!’ als hij/zij het ook zegt. Oké, kijk naar de grond. Oh gelukkig, hij/zij gaat aan de andere kant staan.

Serieus, wanneer komt die bus nou? Straks mis ik mijn trein. Busje komt zo, busje komt zo. Hoe ging dat liedje ook alweer verder?

He bah, er gaat iemand roken. Ga dat lekker ergens anders doen ofzo. Straks stink ik naar de rook en mijn haar ook en mijn haar is al verpest door de regen en argh.

BUUUUHUUUS, waar blijf je nou? Kom op, ik heb het koud.

Oh, daar komt hij.  He he. Eindelijk.

Conclusie: ik ben niet op mijn vrolijkst wanneer ik op de bus aan het wachten ben.

Hebben jullie wel diepzinnige gedachten als jullie aan het wachten zijn?

56 gedachtes over “Mijn gedachten als ik op de bus wacht”

 1. Mijn gedachten gaan ongeveer hetzelfde, vooral het help-waar-is-mijn-ovkaart-deel. Dat heb ik al zo vaak gehad haha. Daarnaast ben ik ook altijd bang dat de bus te vroeg was en ik voor niks sta te wachten, daar heeft mijn bus nogal een handje van… 5 minuten te vroeg voorbij rijden.

 2. Ja ik ben ook altijd bang dat de bus te laat komt en verder denk ik vooral “menn wat gaat de tijd langzaam als je moet wachten”.

 3. Haha, vreselijk. Het begint meteen al als ik de deur uitga. Ik ga altijd ruim van te voren de deur uit. Maar als ik eenmaal buiten ben, ben ik bang dat ik te laat kom en dan ga ik snelwandelen. En dan kan ik tien minuten in de kou gaan staan wachten en ben ik boos op mezelf.

 4. volgens mij zijn mijn gedachten ongeveer hetzelfde dan :) op dit moment vooral: KOUUD!!!!! en: als de trein maar lang genoeg is, we gaan er nooit in passen met z’n allen

 5. Herkenbaar. Zeker het gedeelte met “een persoon die je kent maar eigenlijk niet wilt kennen”, heel vervelend. Tegenwoordig ga ik bijna altijd met de fiets naar het station, scheelt weer een hoop wachten. ^^

 6. Ik heb echt een hekel aan mensen die in de bushalte gaan roken! Ga dan alsjeblieft eventjes wat verder staan. Ik heb zelf last van astma en als iemand in mijn buurt staat te roken, mag ik zeker zijn van een aanval. Dus alsjeblieft, rokertjes: ik heb jullie niet minder graag dan niet-rokers, maar ga wat verder van de menigte staan volgende keer!
  Gelukkig neem ik niet zo vaak de bus, maar als ik ze neem zijn mijn gedachten ook niet bepaald geweldig :)

 7. Haha, leuk geschreven! Dat met de ”persoondieiknietaardigvind” had ik maandag en gelukkig ging hij inderdaad aan de andere kant van het tramhokje staan. Ik kwam uiteindelijk 5 minuutjes te laat doordat de trams minder rijden door de sneeuw, maar onze school is daar nooit zo strikt in ;D

 8. Ongeveer hetzelfde, maar ook veel ‘Busje komt zo, busje komt zo, busje kom nou!’ en vanochtend ‘Bah koud, mijn vingers vriezen er zo nog vanaf.. denk aan warme dingen Maxime, aan de zomer, aan 25 graden en zon’

 9. Hahaha dit is zooooo herkenbaar! Over dat bankje en het roken. Heel erg dat we dat eigenlijk allemaal denken, maar op dat momemt ben ik heel snel geergerd. ;) Leuk artikel!

 10. Ik kan er nog een gedachte aan toevoegen. Als je net op tijd komt aanstormen, de vraag is ie misschien al geweest en staan die andere mensen op een andere lijn te wachten. Moet ik dus nog een minuut wachten, of wordt het een kwartier? (lang leve de grote stad; ik weet nog dat het ook een eens per uur een bus kon zijn, dan was je zuuuuur)

 11. Hihi, het is zo leuk om je gedachten op te schrijven!! Mijn gedachten in de bus zijn ook erg interessant, haha :P Ik heb ze ook laatst nog opgeschreven :) Leuk om te lezen!

 12. Hahaha ik denk altijd precies hetzelfde! Alleen ben ik wel die vervelende roker ;)
  Vanochtend was mijn bus te laat en toen dacht ik ook aahhhhhh kooooud duurt lang. Zou die al geweest zijn? Kut dan moet ik een half uur wachten, bah! En toen kwam hij toch :)

 13. hetzelfde alleen iets meer: het is koud, het is zo koud, ik had extra sokken aan moeten doen, hoe laat is het *kijkt op mobiel en doet hem weer in zak* hoe laat was nou? *kijkt weer*

 14. Hah, dat van mij gaat ongeveer zo: Brr, het is zo koud, wat een lelijke poster hangt er in het bushokje, moet ik de hele tijd naar die stomme toppers kijken. En waarom moeten alle mensen die in hun auto voorbij rijden altijd kijken? Waarom? Heb ik wat van ze aan of zo? Zie ik er zo vreemd uit? Ik ben geen uitgestorven diersoort, toch? Aah, waarom ben ik ook zo vroeg weggegaan? Ik bedoel, als je laat komt beweeg je tenminste veel en dan heb je het minder koud. Alleen komt die rotbus natuurlijk dan nét wel op tijd. En laat de buschauffeur alsjeblieft niet die ene zuurpruim zijn, en laat het alsjeblieft een zijn die wél met twee handen stuurt als het sneeuwt, en die wel een beetje remt als hij/zij een bocht neemt. Oh, waarom kan ik nog geen autorijden? Hé daar is de bus, zal ik nu al het hokje uitgaan of nog even wachten, nee nu. Tss, die idioot doet niet eens zijn richtingaanwijzer aan. ‘goedemorgen’. *bliep*

  En dan gaan mijn gedachten op dezelfde sneltreinvaart verder, maar anders wordt het wel een heel lang verhaal ;)

 15. VANAF MIJN ZETEL IN DE BUS ZAG IK DE VLIEG ZITTEN OP HET RAAM. WERD PAS AFGEZET BIJ DE HALTE DORP AAN ZEE. HIJ REISDE GRATIS MEE, OP BASIS VAN VERTROUWEN. NIET GEPLET ONDER EEN HAND OF KRANT, VOOR DE KLAP STEVIG DICHTGEVOUWEN. GENOOT VAN HOLLANDS LICHT EN ZIJN REIS IN DIT GEDICHT.

 16. Haha, ja, ook ik heb niet echt een goed humeur al sik wacht op de bus.
  Eerlijk gezegd stress ik altijd. ‘Is de bus al geweest? Was hij te vroeg? Heb ik hem gemist?’ Uiteindelijk is de bus altijd al komen opdagen, gelukkig!

  Grtjs!

 17. OV chipkaart, check. Okee, ik heb alles. Hmm sleutels? Ohja ook.
  Goed, dus ik moet die-en-die nog mailen, en dat hoofdstuk nog uitlezen, en als ik straks thuiskom eigenlijk gelijk even naar de stad fietsen voor lenzen vloeistof, misschien kan ik alleen beter eerst gaan hardlopen voor het donker is, maar dan moet ik wel nu wat eten, want als ik dan pas wat eet zit ik weer net vol, oh mijn biebboeken moeten ook ingeleverd of misschien heb ik ze nog niet twee keer verlengd? okee dus eerst op de website van de bieb kijken en dan een banaan eten en hardlopen en dan naar de stad. Ja. Oh, de bus.

  Zo :)

 18. Haha, op de bus wachten is stressvol! Vanmorgen had ik haast en normaal is het heel druk bij de bushalte. Toen ik er vanmorgen was, stond er niemand en was het 2 minuten voor het tijdstip dat de bus hoort te komen. Dan krijg ik direct stress en denk ik: ‘niet! Straks is hij al geweest en dan moet ik nu nog een half uur blauwbekken en dan kom ik een half uur te laat en dan mag ik misschien mijn college niet meer volgen en als dat gebeurt dan mis ik de casus en… o. Daar is de bus al.’

 19. Aangezien de bushalte letterlijk drie huizen bij mij vandaan staat, wacht ik op de heenweg doorgaans niet zo lang bij de bushalte, dus niet veel tijd om te denken. Op de terugweg weet ik wel op welke tijden de bus rijdt, dus blijf ik altijd zo lang mogelijk in de Ako (ofzo) rond hangen, zodat ik niet lang op het tochtige busplatform rond hoef te hangen. Denken doe ik meestal dan niet, ik speel met mijn telefoon of begluur mijn medewachters. Soms vervloek ik de bus, maar dat is om 1 uur ’s nachts als ik dronken ben en naar huis wil, hihi.. (niet zo vaak dus, haha!)

 20. Als ik bij de bushalte sta, is het langs een drukke weg tussen Utrecht en Amersfoort (ter hoogte van Bilthoven). Dat gebeurt nu bijna nooit meer, maar voorheen twee keer per week, ’s avonds. Dat ging zo:

  God wat is het koud. Ik had wat warmers aan moeten doen maarja, dan ga ik weer zo zweten als ik moet fietsen in Amersfoort. Maar het is wel echt koud, wanneer komt die bus nou? Ja dat krijg je als ‘m met net mist en hij maar één keer in het halfuur komt, schiet de volgende keer op met fysio’en! Ik wil dat er iemand bij me komt staan want het is zo donker, maar nu kan ik wel ongestoord auto’s raden. Oh een Z4, mooooi. Wie rijdt er nu in een Volvo? Ik vind Volvo’s lelijk. Kijk, een DS3, dat is leuk. BUS! Volgens mij is dat ‘m. O nee het is veel te vroeg.

  En zo gaat het dan door, een halfuur lang (en langer want die bus is nooit op tijd – behalve als ik net op tijd kom, dan is ‘ie te vroeg).

  Bij de trein gaat het meer zo:
  Kut er zijn veel mensen en ik wil niet met de stoptrein. Oh maar die is dan al vertrokken natuurlijk. Mensen ga weg want ik wil wel mee hoor. Kijk ze nou staan bij de verwarmpaal. Jeetje dat zou ik dus nooit aan doen. Zij liever dan ik.

  Alles behalve diepgaand dus, haha.

 21. Geniaal! Ik vind wachten op de bus niet zo erg, maar ik ga dan ook weinig met de bus. Dat scheelt, denk ik. Vroeger vond ik fietsen ook nog fantastisch(?), maar ik word niet echt blij met dat uur “frisse lucht”. Ik word altijd chagrijnig van die mensen die én een sigaret willen roken, én in het propvolle bushokje willen staan, én het liefst vlak naast de persoon die héél slecht tegen rook kan (moi), én het leuk vinden om de rook in mijn gezicht te blazen. En bedankt! Leuk geschreven weer, al ben ik niks anders gewend van je ;).

 22. Ik heb denk ik voor 99% dezelfde gedachten als ik op de bus wacht :p, zeker dat van die roker! Arrrgh echt hatelijk, en dan komen die natuurlijk altijd naast jou staan :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.