Maart: Daag jezelf uit

Elke maand plaats ik vijf uitdagingen om het leven mooier, spannender en gekker te maken. Aan jou de keuze om ze uit te voeren of niet.

1. Kijk uit het raam wanneer je in de trein zit (of gewoon op je kamer) en noem alle mooie dingen op die je ziet. Alhoewel: in de trein is het misschien handiger om het niet hardop te zeggen, maar gewoon in je hoofd te doen. En beter niet doen als je achter het stuur zit, dan moet je gewoon op het verkeer letten!
2. Vandaag (1 maart) is het nationale complimentendag. Vergeet niet om mee te doen! Ik zal alvast beginnen: wat zie je er leuk uit vandaag! (ja, dat kan ik door de computer zien)
3. Plaats een geheim op postsecret.blogspot.com.
4. Maak een rap, film het en mail het naar me :P Oké oké, een liedje mag ook.
5. Reageer en vertel me een quote die jij goed/leuk/grappig vindt! (hierboven eentje die ik mooi vind)

Enjoy!

44 gedachtes over “Maart: Daag jezelf uit”

 1. Haha dat filmpje maken dat gaat een echt UITDAGING worden. Misschien dat ik ’t wel ga proberen. Vandaag (na een nacht slapen) ga ik met de trein naar A’dam dus dan ga ik alvast de mooie dingen opnoemen in mijn hoofd (Leuke uitdaging) En complimenten geven gaat niet moeilijk worden, want dat doe ik al regelmatig!

  De Quote: WHEN A WOMAN SAYS “WHAT”?, IT’S NOT BECAUSE SHE DIDN’T HEAR YOU. SHE’S GIVING YOU A CHANCE TO CHANGE WHAT YOU SAID.

  Een geheim heb ik momenteel niet…. ik ben heel OPEN :’)

 2. Ik lees net toevallig de volgende quote, vond hem wel mooi/grappig:

  “Friendship is born at that moment when one person says to another: “What! You too? I thought I was the only one.” – C.S. Lewis

  En in het kader van 1 maart, jij ziet er vandaag ook stralend uit :) En je maandelijkse uitdagingen zijn zeker ook een complimentje waard, ik ben telkens weer benieuwd wat je nu weer bedacht hebt! 2 & 5 heb ik bij deze volbracht ;)

 3. NEINstein heeft gelijk

  De neutrinodeeltjes zijn mogelijk
  toch niet sneller dan het licht
  Dat melden de wetenschappers van CERN.
  Er is een fout ontdekt in de apparatuur.
  Dit GPS-systeem zou de aankomst van
  het licht meten:

  Waarschijnlijk kiest Hollands Licht
  niet de kortste- maar de zuinigste-route…

 4. Yo yo yo.
  Ik ben Dino.
  Je vindt mij in het casino.
  Met Al Pacino.
  Drink ik een cappuccino.

  En Dino is dan zeg maar Dina. Woordgrapje, want dat doen rappers ook altijd zo leuk.

 5. Ik had net besloten toch maar niet met de trein naar Eindhoven te gaan. Hoewel ik dan wel kans heb om Wilde Dieren te zien wanneer we de dierentuin passeren..

  Dan maar het compliment: Laura wat zie je er vanmorgen fantastisch uit, en wat heb je weer een leuke blog geschreven. Chapeau! Keep up the good work. Ga zo door.

  Quote:
  “Weeds are flowers, too, once you get to know them.”
  ― A.A. Milne

 6. Oeh, ik ben gek op quotes! Gooi er even een van mijn favorieten van Dhr. W. Pooh in :D

  “Piglet sidled up to Pooh from behind. “Pooh,” he whispered.
  “Yes, Piglet?”
  “Nothing,” said Piglet, taking Pooh’s paw, “I just wanted to be sure of you.””

  Zo lief :) uit het raam kijken in de trein doe ik altijd (in de bus en in de auto ook trouwens). Morgen ga ik met de bus naar het werk, dus dan zal ik eens extra opletten.

  Leuke uitdagingen!

 7. Ik vind het altijd zo knap dat mensen met quotes komen. Ik heb die nooit paraat, dat zou voor mij een leuke uitdaging zijn, achter een leuke quote aan.
  Ik ga voor de 1e en de 2e, lekker makkelijk …
  Leuke uitdagingen heb je deze maand Laura!

 8. Ik ben niet van de quotes, mag ik een gezegde nemen? Ik ben namelijk helemaal weg van het gezegde: ‘wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet’. :)

  Het liedje sla ik over. Niet omdat ik het niet wil, maar omdat ik je oren niet wil verpesten. ;)

 9. Life’s too short to live the same day twice.
  Enneuh, die postsecret, heb met open mond zitten lezen daar. Wow, al die geheimen…

 10. “Be yourself. Everyone else is already taken.” (auteur onbekend)
  Laura, wat schrijf je leuk! (compliment)
  Ik ga géén geheim posten, want geheimen zijn… Geheim. (duuh)
  Ik kijk uit het raam en zie een prachtige lap gras en 3 planten die de harde winter blijkbaar toch hebben overleefd! Hoera! (Ik kijk op onze tuin)
  Dat liedje: tempting maar ik denk dat ik het toch lekker even oversla. Of een cover moest ook goed zijn? Dat kan ik je zo sturen!

  Ben ik zo in orde, juffrouw? ;)

 11. Complimentendag. Het moet niet gekker worden. Zal me niets verbazen als we straks ‘Ik gebruik blauw wc-papier met bloemetjes erop’-dagen hebben :P

  Mijn quote is van Barney Stinson. Cuz hij is legendary!
  “Every penis is a girl. Everyone knows that. Like… ships. And lakemonsters.”

 12. Ik vind heel veel quotes wel mooi, maar deze is toch mijn favoriet: Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life thinking it is stupid.

 13. Ik houd enorm van quotes!

  I wanted a perfect ending. Now I’ve learned, the hard way, that some poems don’t rhyme, and some stories don’t have a clear beginning, middle, and end. Life is about not knowing, having to change, taking the moment and making the best of it, without knowing what’s going to happen next. Delicious ambiguity. Gilda Radner

 14. Welcome to our society. You’ll be judged on what you wear, your taste of music, what you look like and how you act. Enjoy your stay! :D -auteur onbekend.

  Het is niet zo’n vrolijke. Ik weet.

  Laura, je kunt prachtig schrijven, en je uitdagingen zijn leuk.

  Als ik uit het raam kijk dan zie ik een prachtige grijze lucht met witte wolkenstrepen die me vertellen dat er snel een heerlijk verfrissende regenbui aan zit te komen. En heel in de verte, achter de vele huizen steken een paar treurige kale herfstbomen nog vier hun oude takken de leegte in.

  Dat liedje laat ik denk ik maar zitten. : )

 15. ”The greatest mistake in life is to be constantly fearing you’ll make one”, vind ik een heel mooie quote. En ik wist niet eens dat het nationale complimentendag was! Zal ik vandaag eens even mooie complimenten in het Duits (ik zit in Berlijn) vertellen :)

 16. Doet me toch altijd weer denken aan Spongebob: Fantasiieeee (met die regenboog. Ja als je ‘m niet kent kan ik ’t ook niet uitleggen nee)

 17. Wat een leuk initiatief dat Post Secrets! Nog nooit van gehoord. Aan complimentendag heb ik vandaag heel veel gedaan, een vriend en ik zeiden vandaag de hele dag tegen elkaar: Wat zie je er leuk uit! Meer sarcastisch dus, haha.

 18. Ik zit morgen weer in de trein, dus dan zal ik eens kijken. Dankje dat k er leuk uitzie vandaag! Haha, jij ook hoor! En weetje wat ik een mooi quote vind!

  This too shall pass. Alleen op de niet leuke momenten (zoals met mijn oorontsteking nu dus)

 19. “Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.” — buddha :D

  “What we learn from history is that people don’t learn from history.”
  — Warren Buffett

  Haha, ik hoorde vanochtend dat het nationale complimenten dag is xD. Ik kreeg te horen dat ik een leuke kop had, van mijn vriendin. :’D

 20. Oké. Ik zit hier in mijn schaatspak met mijn haar in de war en tien kilo mascara ONDER mijn ogen. Maar verder heb je helemaal gelijk natuurlijk :P

  Quote van de dag: ‘Hier heb je een soort supermuis’ ‘Ah, een pointer, dank je’
  Niet dat dat echt een quote is, maar ik zat wel in mijn broek te plassen van het lachen.

 21. Nou zeg.. ik heb gisteren een welgemeend complimentje gemaakt naar een collega, maar door die hele stomme complimentendag klonk het opeens heel nep. Stom, want ze zag er écht heel erg leuk uit!

 22. Ik heb overigens ook iemand een compliment gegeven, op 1 maart. Over haar schoenen.
  Nouja, een compliment… “Shannon, ik wil je graag complimenteren met je schoenen”. Telt dat überhaupt?

 23. Ik zag van de week Jeroen Nieuwskerken bij schilderen met sterren op tv. Toen Hanneke Groenteman hem vroeg wat hij zijn kinderen wil meegeven was het: ‘Wees blij met jezelf!’ ‘Weet dat je er mag zijn’. Op een of andere manier raakte me dat zo enorm. Dat is ook een wijze spreuk die ik ook aan iedereen wil meegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.