Nobody puts Baby in the corner

Ach ja, de klassiekers. Van die films die iedereen gezien moet hebben. Eén daarvan is Dirty Dancing, alom bekend. Maar voor de mensen die het niet kennen (heb je onder een steen geleefd?), hier nog een samenvatting:

Frances (ook wel Baby genoemd) gaat met haar ouders op vakantie in één of ander park. Daar ontmoet ze de entertainer/danser Johnny. Door allerlei omstandigheden (ik heb geen zin om er een hele lange samenvatting van te maken) moet ze met Johnny een dans instuderen en gebeurt het onvermijdelijke… ze worden verliefd.

‘Ooooh, wat een romantische film, Laura!’ Ja ja, dat is wel zo, maar vraagt niemand zich dan af hoe het verder is gegaan met Baby en Johnny ná de zomervakantie? Ik namelijk wel.

Ik kan me wel voorstellen hoe het is gegaan. Baby en Johnny hebben de perfecte zomer beleefd, maar dan begint het echte leven weer. Baby is bezig met haar studie. Overdag heeft ze college en ’s avonds zit ze aan het huiswerk. Maar als ze zichzelf en de liefde dan eindelijk in het weekend een beetje tijd gunt, kan Johnny niet! Die moet namelijk in het weekend altijd dansoptredens doen, daar is hij immers voor opgeleid en anders kan hij de huur niet betalen. Het gevolg? Ze zien elkaar amper, de liefde bekoelt en dat was het dan…

Hmm ja, niet zo leuk. Doe mij toch de film maar.

(Of denk jij dat het anders afgelopen zou zijn?)

45 gedachtes over “Nobody puts Baby in the corner”

 1. Drink down that Gin and Kerosene,
  And come spit on bridges with me,
  Just to keep us warm.
  Light a match to leave me be.
  Light a match to leave me be.

  I keep my jealousy close,
  ‘Cause it’s all mine.
  And if you say this makes you happy,
  Then I’m not the only one lying.

  Keep quiet,
  Nothing comes as easy as you.
  Can I lay in your bed all day?
  I’ll be your best kept secret
  And your biggest mistake.
  The hand behind this pen relives a failure every day.

  I keep my jealousy close,
  ‘Cause it’s all mine.
  And if you say this makes you happy,
  Then I’m not the only one lying.

  Drink down that Gin and Kerosene,
  And come spit on bridges with me,
  Just to keep us warm (Just to keep us warm)
  Light a match to leave me be.
  Light a match to leave me…

  So wear me like a locket around your throat.
  I’ll weigh you down.
  I’ll watch you choke.
  You look so good in blue.
  You look so good in blue.

  (Keep quiet,
  Nothing comes as easy as you.
  Can I lay in your bed all day?)

 2. Goed verhaal! Lekker kort!
  Even voor de goede orde, ik ben zo iemand die niet geloofd in lange afstandsrelaties… :-P

  Oh, en dan hebben we tegenwoordig MSN/Facebook/WhatsApp/Twitter etc etc…
  Kun je nagaan hoe brak het in de tijd van die film was… inbellen was DUUUUUR

 3. Aan het eind van de zomervakantie is Baby zwanger, moet ze haar studie opgeven en gaat ze met Johnny in een trailer wonen. Johnny kan niet meer mee met de grote dansoptredens dus danst af en toe in het café waar hij ober is. :P

 4. Dus dat deed zo zeer, die steen. hihi Hij staat hier in de kast maar is van mijn vriend en ik heb hem nog nooit helemaal af gezien wel stukjes maar hij staat nog steeds op het lijstje om een keer helemaal te zien

 5. Dirty Dancing staat op het zelfde lijstje als Sissi. En dat is het lijstje ‘Het zal best een leuke film zijn maar daarom hoef ik er niet naar te kijken’.

  D’r zit wel goede muziek in die film, dat dan weer wel.

  PS. Van heel veel films vraag ik mij af.. They live happily ever after or?
  Bij deze liggen de onmogelijkheden er zo dik boven op.

 6. Geweldige film! En ik geloof ik happy endings… dus ik zeg dat ze nog lang en gelukkig hebben geleefd erna. Anders is de film lang niet zo leuk ;)

 7. Offfff Baby wordt ongeneeslijk ziek en dus trouwt Johnny snel met haar zodat ze nog een wereldreis kunnen maken. Daar hebben ze geen geld voor dus berooft Johnny een bank en gaan ze op reis. Ondertussen worden ze achtervolgt door de politie, maar dat geeft niet want Baby en Johnny willen toch steeds verder op reis. Uiteindelijk sterft Baby in Johnny’s armen op een romantisch strand in Maleisië en word Johnny opgepakt. Maar als hij een dansje doet voor het FBI-team smelten ze en laten ze hem gaan. Johnny gaat weer terug naar Amerika waar hij op een dag sterft aan een overdosis antidepressivia omdat hij het niet aankan zonder Baby.
  Ik ben niet zo van de happy endings ;)

  1. Dit vind ik het leukste einde :) OK, het is een vrij not-happy ending, maar kom… Ik zie er echt een romantische film in verdoken zitten! En mogelijkheden tot grote drama, zoals wanneer Baby uiteindelijk sterft (in Johnny’s armen natuurlijk!).

 8. Ik was (en ben) nooit zo onder de indruk van Dirty Dancing. Ook ‘I’ve Had…’ heb ik altijd maar een overgeproduceerde nietsigheid gevonden.
  Ik vond de film + serie Fame veel leuker.

 9. Ik heb hem wel gezien, maar niet zo goed opgelet dat ik nu een ander einde kan bedenken ;p Ik vind jouw samenvatting wel heel sterk, dat is ook zo’n beetje alles wat ik van die film onthouden heb, haha!

 10. Ik denk niet na over hoe ’t verder gaat want ik zou net zo pessimistisch (realistisch!) zijn als jij: die relatie is gedoemd te mislukken door afstand en verschil in leefwereld.

 11. Niet mijn smaak film.. Heb hem (op de lagere school) wel meerdere keren gezien.
  Maar nu sla ik hem met liefde over.
  Hoe het afgelopen zou zijn? I don’t care ;)

 12. Zouden ze niet uit elkaar gaan zodra ze elkaars karakter leren kennen? Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze film heb gezien, maar wat ik mij ervan herinner is dat ze verliefd worden tijdens het dansen. Heel leuk als je partner zo goed kan dansen, maar wat zegt het over het innerlijk? Wie weet krijgt Johnny een blessure waardoor hij niet meer kan dansen en ziet Baby hem ineens in een heel ander licht. Blijkt die leuke danser in huis een stuk chagrijn te zijn. Hoewel ik natuurlijk hoop op een happy ending!

 13. Het klinkt in ieder geval voordehandliggend zoals je het vertelt, dus eeh ja, ik vrees dat het zo afloopt. Hè wat fijn dat ik geen films kijk :P

 14. Hm.. Interessant..
  Ik denk dat Baby nog maandelang hopeloos verliefd bij de telefoon blijft wachten tot dr lover ooit eens een keer belt. Als ze niet bij de telefoon zit, maakt ze haar huiswerk naar de brievenbus in de hoop dat ze een brief van hem ontvangt. Beiden blijven uit. Ze wordt depressief, dik, verslaafd en ongelukkig, terwijl Johnny in ieder stadje een ander schatje opduikt, bij meerdere vrouwen kindjes verwekt. Als hij echter overal is uitgekotst, klopt hij toch weer bij Baby aan. Zij laat hem binnen en ze sterven samen ongelukkig.. Ofzo :P

 15. Vroeger was ik helemaal weg van Dirty Dancing… ik weet niet eens meer precies hoe de verhaallijn gaat, ik weet wel dat er ook een tweede film was maar die was niet leuk :P

 16. Hallo die liefde is perfect en everlasting, natuurlijk gaat dat niet mis net zoals bij alle andere filmliefdes omdat het film is.

 17. Ohhh, mijn zus kijkt DD echt wekelijks! I don’t know whyyy! Zij kan vast een goede afloop verzinnen, ik echter niet ;p Voor mij houd het inderdaad ook na de zomervakantie heel snel op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.