Laura’s Brieven: Douwe Egberts en Uitgeverij Snor

De afgelopen weken heb ik enorm veel brieven (twintig om precies te zijn) geschreven naar verschillende bedrijven en instanties. Daar stonden vragen in en soms ook suggesties (niet allemaal even serieus). Waarom? Omdat brieven schrijven leuk is. Omdat het kan en omdat ik benieuwd ben wie er (überhaupt) terugschrijven en wat dan precies! (Nogmaals: let niet op mijn handschrift, daar gaat het niet om!)

Douwe Egberts

Ach ja, Douwe Egberts. Wie kent het niet? Vanwege de koffie of misschien wel vanwege de koffiepunten (zouden er mensen zijn die alleen vanwege de koffiepunten Douwe Egberts-koffie kopen?). Eén van de bedrijven die ik uit koos om een brief naar toe te schrijven. U bent vast wel benieuwd naar het antwoord, dus kijk maar hieronder!

Hmm, beetje een tegenvaller. Ik vind het raar dat ze wel op mijn vraag over het spaarpuntenprogramma kunnen antwoorden en niet op de rest. Oh en wat betreft de laatste zin: ik drink helemaal geen koffie haha.

Uitgeverij Snor

Ik weet eigenlijk niet meer hoe ik bij uitgeverij Snor kwam (misschien via die who to follow van Twitter ofzo), maar op een gegeven moment kwam ik op de website ervan terecht en dacht ik: die ga ik schrijven! Sowieso is de naam al geweldig en ze geven leuke boeken uit, dus ik was wel nieuwsgierig.

Waarom de naam Snor? Omdat het wel Snor zit. En als je een boek aan het lezen bent, en je legt hem ‘open’  neer, dan ziet het eruit als een Snor. En dat treft, want wij maken boeken die gelezen worden en die je open neerlegt om aan iedereen te laten zien. Soms vinden we het zelf een stomme naam, maar meestal niet. Dan vinden we hem stiekem briljant.

Het meest succesvolle boek (als het gaat om de verkoopcijfers) is de Soepkalender. Op onze website kun in de boekwinkel een overzicht zien van al onze titels.

En we werken niet bij een uitgeverij, we zijn een uitgeverij! Dat wil zeggen Annemarieke Piers en Claudette Halkes. Zij zijn begonnen met het maken van boeken voor andere uitgeverijen. In sommige van onze ideeën waren ze niet geïnteresseerd en dat vonden ze jammer. Die boeken zijn ze toen zelf maar gaan uitgeven. En dat beviel zo goed dat ze er niet meer mee zijn opgehouden.

Laatst kreeg ik bovenstaand mailtje van uitgeverij Snor in mijn mailbox. Dit betekent dus dat ze me gegoogled hebben, op mijn blog hebben gekeken (die ze leuk vinden, jeej! :)) en mijn e-mailadres opgezocht hebben. Het is jammer dat ik geen brief terug heb gekregen, maar dat opzoeken kost ook moeite, dus vind ik wel iets positiefs eigenlijk. De antwoorden zijn leuk (ik vind Snor trouwens een geniale naam), maar helaas is niet alles beantwoord. Overigens dat een opengeslagen boek op een snor lijkt, was mij nog niet opgevallen! Jullie?

35 gedachtes over “Laura’s Brieven: Douwe Egberts en Uitgeverij Snor”

 1. Hahaha, wat vinden jullie van baarden. Dat vind ik een mooie vraag! Verder vind ik het antwoord van DE echt een beetje suf. Dat verwijzen naar websites iedere keer, ja, oehoe, als je dat had gewild had je dat toch al lang gedaan! Ik vind het net zoiets als dat je een vraag stelt aan iemand en die stuurt je een “let me google that for you” link door.

  En over googlen, ik vind het echt gaaf dat die uitgeverij dat heeft gedaan.

 2. DE hun antwoord, vind ik niet leuk. De laatste zin slaat nergens op, je hebt het helemaal niet over het feit of je wel of geen koffie drinkt…

  Maar snor is leuk, had er nog nooit van gehoord.

 3. Positief aan de brief van DE: ze verwijzen niet alleen naar hun eigen website maar ook naar andere sites waar informatie te halen is en ze vertellen wat over hun spaarpuntensysteem.
  Negatieve punten mbt DE: verwijzen naar websites

  Positief aan de mail van SNOR: Ze beantwoorden aardig wat vragen, ze hebben inderdaad wat speurwerk verricht,
  Negatief aan de mail van SNOR: Ik heb wel eens beter samengestelde zinnen op mijn schermpje voorbij zien komen (Ik neem aan dat je geknipt en geplakt hebt Laura, en de mail niet overgetypt hebt);

  Maar al met al weer een paar leuke brieven, vooral van de kant van Laura. (En wat vinden jullie eigenlijk van baarden? Subliem)

  1. Nee, ik heb gewoon de mail zoals ze hem gestuurd hebben erop gezet (er stond nog wel een stukje boven, maar dat behoorde niet tot het antwoorden geven, daarin stond dat ze mijn blog leuk vonden en wat het doel van deze actie was).

 4. Een snor… of een vogel-in-vlucht, dat kan ook. Maar wel awesome dat ze moeite hebben gedaan voor het antwoord, in tegenstelling tot DE!

 5. Nee dat is mij ook nooit opgevallen maar toen ik het las dacht ik ‘oja’. De naam vind ik wel erg leuk, die blijft zeker hangen!

 6. Op zich vind ik het wel aardig van DE dat ze vermelden dat ze niet op al je vragen antwoord gaan geven. Het antwoord op die andere vragen is misschien ook wel heel makkelijk online te vinden, dus ik kan me wel voorstellen dat ze daar dan geen tijd in kunnen steken.
  En de eerste alinea van het antwoord van Uitgeverij Snor, geniaal! Zo had ik ook nog niet eerder naar een open neerlegd boek gekeken, maar daar komt nu dus verandering in ;)

 7. Je brief naar Snor is wel ontzettend grappig trouwens. Die mail terug is erg leuk. Ze gingen er waarschijnlijk vanuit dat je ´m online ging plaatsen en dan is een mailtje kopiëren wel zo makkelijk natuurlijk.

 8. Nooit opgevallen dat opengeslagen boeken op snorren leken inderdaad :P En de reputatie van Douwe Egberts is toch wel erg gedaald met dit antwoord.

 9. Uitgeverij snor heeft wel leuke antwoorden gestuurd. Het is dan ook een hele leuke uitgeverij, ze maken altijd van die mooie boeken met van dat kwaliteitpapier ofzo. Ik weet niet, maar de meeste boeken van uitgeverij snor vind ik awesome!

 10. Heerlijk om te lezen dit soort dingen op jouw blog. Leuk dat je weer reacties kreeg. Inderdaad positief dat ze de moeite nemen om je mail adres op te gaan zoeken! Leuk :)

 11. Ik blijf het grappig vinden dat je al die bedrijven aanschrijft en dat de meesten er dus ook nog op reageren, al dan niet conform je vragen maar je krijgt in ieder geval reactie! Van Snor had ik trouwens nog nooit gehoord en een opengeslagen boek doet mij ook niet direct aan een snor denken maar ik zal er eens op gaan letten als ik dat de volgende keer doe…

 12. Leuk van de Snorries! DE is jammer, maar hoe ik koffie heb leren drinken is met heel veel melk en suiker, toen door naar de cappuccino’s en koffie verkeerds en toen naar zwarte koffie. Maar ja, wil je het leren drinken is natuurlijk de eerste vraag ;)

 13. HAHAHA echt grappig. Volgens mij is het ook leuk om eens zo’n brief te ontvangen op je werk dan de standaard klachten. Leuk dat uitgeverij snor wel zo leuk reageerden!

 14. Wauw, een wereld gaat voor me open. Ik zie een snor in ‘open’ boek, hihi. Wat een leuk antwoord van Snor!
  Jammer dat ze wel jou laatste vraag over snorren en baarden niet hebben beantwoord.
  Ik hoop nog een keer, en jij helemaal natuurlijk, een échte brief terug te zien op je blog!

 15. Ik heb een boek nog nooit met een snor vergeleken, maar nu ze het zo zeggen; verrek! En voor je het geval dat je benieuwd bent; ik vind zowel baarden als snorren afschuwelijk, hoewel een boekensnor dan wel weer hip is… Ik vind dat ze wel een leuke reactie gegeven hebben.. DE laat ik me verder niet over uit. Google het maar ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.