Hiep hoi, we mogen weer leren!


Leren is een feestje.

Het verschilt per universiteit, maar voor mij is het binnenkort zover: tentamens. Je snapt wel hoe blij ik ben. Zeker met dit lekkere weer is het geweldig dat ik me moet opsluiten met samenvattingen en termen als incommensurabiliteit. Ik sta te springen. Ik zal even een sfeerbeeld geven van hoe dat leren (Leren doe je op de middelbare school, nu heet het studeren heurrrrrr!) nu in zijn werk gaat.

Je staat op om een onmenselijk vroeg tijdstip (half negen, oh mijn god!). Op je bureau zie je de samenvattingen al liggen. Na je gebruikelijke ochtendroutine (die vooral bestaat uit heel chagrijnig kijken) sluit je je op in je kamer. Eerst nog even op Facebook kijken. Hmm, zou er nog iemand op mijn blog hebben gereageerd? Nee, wegklikken, Laura!
Je pakt de samenvatting. Wetenschapsfilosofie. Hiep hoi. Filosofie is interessant, behalve als je het uit je hoofd moet leren. God, wat is dit saai. Ja, dit weet ik allang, dat ga ik echt niet leren. Wat is dit? Ik begrijp hier niks van. Even googlen.
(DOE HET NIET, LAURA, DOE HET NIET).
Twitter openen, even kijken wat voor geweldige dingen iedereen doet. Grom. Misschien is er ondertussen wel wat nieuws op Facebook. Ooooh, ik had laatst zo’n geweldige site ontdekt. Dat liedje is echt leuk, die móet ik gewoon luisteren.
Oké, nu ga ik echt leren. Waarom heb ik zo’n stomme typefout gemaakt in mijn samenvatting? Nu kan ik nergens anders meer op letten. Ik geloof dat ik deze zin al tien keer heb gelezen en ik krijg hem nog niet in mijn hoofd.
*random persoon in huis doet de kamerdeur open*
‘GA WEG, IK BEN AAN HET LEREN!’
Irritante mensen. Zo gaat het natuurlijk nooit lukken.

Ja, ik ben dol op leren. En het gaat ook zo goed. Totaal geen afleiding. En gelukkig maar, want het is zo leuk! Dat vinden jullie ook, toch?

47 gedachtes over “Hiep hoi, we mogen weer leren!”

 1. Ik dacht dat wij alleen zulke rotwoorden hadden (polyubiquitinilatie enzo).

  Inderdaad, ik vind leren ook helemaal geweldig en ik ben ook noooit afgeleid ;) Soms vind ik het jammer dat ik geen vakken meer hoef te doen, maar tijdens de tentamenweken niet :P

 2. Ik heb daar altijd ontzag voor gehad, mensen die kunnen leren. Ik kan dat niet. Ik moet het hebben van college’s en hopen dat de stof gewoon blijft hangen. :)

 3. Gelukkig had ik op de pabo nooit echte tentamens! Ha :) Het eerste jaar wat toetsjes basiskennis, maar daarna was het eigenlijk alleen maar het presenteren van je opgedane vaardigheden en deze aan theorie koppelen.

  Maareh, veel succes de komende dagen, het zal vast een dolle boel worden, zo leuk!

 4. Oh dear, heel veel succes.. Ik haat tentamens.
  Ik moet aankomend jaar ook weer de banken in, voortgezet onderwijs sucks, vliegen weer mensen eruit en nu blijkt dat ondergetekende geen juiste bevoegdheid heeft voor het voortgezet onderwijs en alleen voor beroepsonderwijs. Niet grappig
  Go for it girl, yes you can.. focus focus hihih

 5. ja heerlijk altijd leren :P gelukkig was mijn laatste tentamen alweer 2 jaar geleden :O
  maar moest daarna nog wel leren voor mondelinge examens….nu niet meer (geloof ik) :D

 6. Het opstarten is het moeilijkst,je verzint nog allerlei andere belangrijke dingen. Wordt door van alles afgeleid. Maar dan opeens gaat de knop om….succes!

 7. Ik snap precies wat je bedoelt. Ik hoor nu eigenlijk ook te leren, voor economie, maar ik vind jouw blog gewoon belangrijker.

 8. Hahahahaha, zo herkenbaar dit. Ik moet het ook niet wagen om mijn laptop te openen als ik wil leren, want dat gaat het he-le-maal mis.

 9. Oh dat studeren voor examens is inderdaad heerlijk! Dat is ook de reden waarom ik graag nog ’n jaar extra zou gaan studeren! Stel je voor: een leven zonder examens?!?

 10. Ik heb echt een immense hekel aan tentamens, vooral omdat ik meestal gewoon nog mijn colleges daarnaast heb. Geef mij maar take-home exams. Veel meer werk maar op z’n minst kan ik dat wat makkelijker inplannen. Gelukkig heb ik dit jaar alleen nog maar take-homes, en als ik een beetje geluk heb en naar het buitenland ga, volgend jaar ook.

  Veel succes met leren!

 11. Haha. Ik mag inderdaad aankomend weekend ook weer beginnen. ‘Gelukkig’ wordt het iets minder warm aan het einde van de week.

  Succes ermee!

 12. Haha, ik zit op het moment midden in mijn tentamenperiode.. en ik heb nog een aantal weken voor de boeg, jippie! Overigens is half 9 voor mij erg laat, ik sta in tentamenweken vrijwel standaard om half 7 op, leer ’s ochtends het beste ;) Succes!

 13. De term is: ‘sog’ (o.) (w. -gen)… Afkorting van studieontwijkend gedrag (vertonen). Niets nieuws onder de zon, al sinds halverwege Middeleeuwen toen men universiteiten bedacht bestaat dit. Kortom: je bevind je in goed gezelschap en trek het je dus maar niet aan. Mijn prof. amerikanistiek had hiervoor det term ‘nuttig lummelen’ bedacht.
  Er is een methode om er aan te ontkomen: nog eerder op staan, je om acht uur bij de UB melden voor een bak koffie (en peuk indien je rookt) en dan naar binnen. Die tent is zo saai dat je er van de weeromstuit wel gaat leren. Tip: mijdt de tentamenperiode van rechten, want dan breek je je benen over mensen die die cursus volgen.

  Succes!

 14. Wat ben ik blij dat ik die tijd achter me heb liggen! Het was een supertijd maar dat leren… Nu moet ik nog 1 keer in het jaar examen doen en dat vind ik wel genoeg…

 15. Wat ben ik dolblij als ik deze blog lees dat mijn diploma in huis is. Ik herken het van A tot Z, echt serieus ik was nooit productiever met van alles en nog wat dan wanneer ik moest leren. Uiteindelijk kwam het neer op vroeg naar school gaan en daar nog 2 uur voor het tentamen blokken. Sterkte iig!

  1. Ja, er is iets mis met de tijd op mijn blog, gebeurt wel vaker :( (dus nee, het is geen LJ uit de toekomst haha)

 16. Wow hee! Om half 9 opstaan. Das écht vroeg. Pff!! Arme studenten.
  Zodra je gaat werken en je twee uur eerder je bed uit moet wordt er gezegd “Tja… das het werkende leven he.”
  Ik vind het flauw.

  Succes met studeren. Ben blij dat ik dat niet hoef te doen. De hele dag collega’s aan je bureau die vanalles van je moeten vind ik wel eventjes genoeg ;)

 17. Héél herkenbaar. MSN en mijn leesboeken waren het drukst bezocht tijdens mijn examenperiodes. Ben toch blij dat ik daar vanaf ben (van MSN en de examens :p).

 18. Heel herkenbaar, Ik heb net examens gedaan en zal zo ook te leren..zeker toen het zo mooi weer werd was het steeds moeilijker om me er toe te zetten hihi

 19. Ik heb vanmorgen alles van mijn bureau afgegooid, omdat ik door alles werd afgeleid en dat terwijl ik dat van plan was te doen bij de toetsweek :P
  Succes met studeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.