Op de dansvloer: eenzame Harry


Laten we voor de grap doen alsof dit eenzame Harry is. In het echt heeft Harry trouwens wél een hoofd. 

Ik ga wel eens uit. Ja, het is echt waar, er zijn mogelijkheden om mij in het openbaar te zien dansen (uiteraard ben ik het type dat hevig met de kont schudt en een decolleté tot de navel heeft en hakken van twintig centimeter). Ik ben echter niet de enige in die clubs (oh mijn god, serieus?). Eén type, in verschillende gedaantes, is altijd aanwezig en dat is eenzame Harry.

We bevinden ons midden op de dansvloer. Iedereen is aan het dansen. De meisjes die met hun achterkant schudden op een manier waarvan je niet eens wist dat het mogelijk was. De jongens die doen alsof ze gevoel voor ritme hebben. Er zijn zelfs mensen met heuse dans-skills (uitsloverige breakdancers). En tussen al die bewegende mensen staat één man. Het is Harry. En Harry is eenzaam.

Soms heeft Harry een colaatje in zijn hand, maar meestal niet. Harry draagt een geruit shirt of een vormeloos t-shirt. Eronder zo’n verschrikkelijke broek met heel veel zakken en versleten sportschoenen. Zijn handen bevinden zich in één van de vele zakken van zijn broek, waarin hij speelt met zijn fietssleutels.

Eenzame Harry kijkt om zich heen. Zijn ogen blijven rusten op de leuke meisjes, maar nooit te lang, want oeh, straks merken ze het nog! Hoewel er een toch behoorlijk dansbaar nummer op staat, verroert Harry zich niet. Soms doet hij een stap opzij als iemand er langs moet, maar dat was het wel.

Ik snap eenzame Harry niet. Hij staat er al minstens een half uur, maar in geen velden of wegen zijn zijn vrienden te bekennen. En wat doet Harry überhaupt in een club? Hij danst niet, maar staat wel midden op de dansvloer (waardoor je de hele tijd tegen hem aanstoot, oprotten, Harry!). Hij kijkt wel naar de meisjes, maar wordt rood als ze toevallig terugkijken.

Ik denk dat Harry heel graag een meisje wil. Zo’n lieve, die van knuffelen houdt en broeken met heel veel zakken voor hem koopt, omdat ze weet dat hij dat fijn vindt.

Dan zal ik je wat vertellen, beste Harry. In deze club ga je haar niet vinden. Je kunt beter op korfbal* gaan, dan komt het helemaal goed.

(*Ik heb op de basisschool wel eens aan schoolkorfbalwedstrijden gedaan, maar geef toe: het is een beetje suf. Behalve dan dat veel mensen denken dat de meisjes en jongens samen douchen. Ik kan u vertellen: niet waar.)

56 Comments to “Op de dansvloer: eenzame Harry”

 1. Arme Harry. Laura, jij was toch single? ;P

 2. Altijd al het vermoeden gehad dat jij zo’n type was… xD

 3. Die Harry, die ken ik wel ja. Ik ken een Kees, die doet dat in de kroeg. ‘Staat er bij en kijkt er naar’ erg irritant.
  En korfbal suf? Valt mee. ‘Wij’ Nederlanders zijn daar in elk geval wel heel goed in! Als 7x wereldkampioen geworden {van de 8 }.

 4. Zielige Harry. Wat komt ie hopeloos over.. :c

 5. Ik ben Harry al tijden niet meer tegen gekomen, maar nu weet ik waar hij uithangt. ;-)

 6. Shit Laura en ik die juist bij de korfbal wou gaan om die reden.

 7. Die Harries kunnen ook best brutaal zijn. Ik heb zo’n vriendin die altijd gaat zoenen in de club, maar toch moet ik altijd mee. Zodra ze begint krijg ik weer 10 van die figuren over me heen. Ik ga NOOIT meer uit.

 8. Wel sneu voor Harry. Heb je hem niet eens even ten dans gevraagd? Want misschien is Harry wel hartstikke leuk!

 9. Arme Harry. Ik kan mezelf wel terugvinden in zijn verlegenheid. Wat die kerel nodig heeft, is een stevige portie alcohol. Komt-ie vanzelf losser van!

 10. Laura, doe mij een plezier, en ga met die Harry een goed overhemd kopen. Of geef ‘m een beurt. Mag ook.

 11. Precies dit. Ik zag eenzame Harry laatst toen ik uitging. Nou ga ik nauwelijks uit, maar als ik het doe ben ik dus wel het type dat hevig met haar kont schudt. Eenzame Harry daarentegen deed helemaal niks!

 12. Haha leuk stukje weer.

 13. Laura, ken jij het nummer van Toontje lager ‘Stiekem met je gedanst’? Dat gaat vast over Harry…

 14. Oh Harry, die kom ik ook wel eens tegen ja.

 15. Zou jij een keer je dansmoves willen laten zien op je blog? Inclusief hakken van 20 cm natuurlijk!

 16. Bij de naam Harry moest ik wel meteen denken aan prins Harry dus nu zie ik hem steeds voor me.

 17. Ik zie het helemaal voor me! Ik heb wel een beetje medelijden met eenzame Harry. Maar inderdaad wat doe je in een discotheek Harry?

 18. Hihi, weer leuk geschreven!

 19. Grappig zo een harry is idd in elke club wel te vinden!

 20. Aaah. zo’n Harry type heeft altijd iets aandoenlijks vind ik…

 21. Haha, ik ken wel een paar Harry’s. Al voldoen ze (gelukkig!) niet aan de kledingomschrijving. Maar je zou eens moeten horen wat ze allemaal zien tijdens zo’n nachtje uit ;)

 22. Arme Harry.. Harry is overigens precies de reden dat ik het niet erg vind dat wij in Volendam voornamelijk zitten in de kroeg, gewoon op een barkruk. Lekker veilig, haha..

 23. Helemaal hoofdloze Harry, daar moest ik aan denken toen ik het plaatje zag :P

 24. Hé!
  Niet spotten met korfbal,
  dat raakt een gevoelige snaar:p

 25. Ohh Harry, die zie je bijna elk weekend hier in Time Out!

 26. Heerlijk, dit is de precieze beschrijving van mijn neef.
  Hij wil zo graag een meisje en komt met al zijn liefdesverhalen bij mij. Hoe geweldig zijn avond wel niet was, terwijl dus gewoon op de dansvloer om gebukt werd en ik stiekem op één avond heb staan toekijken ; P

 27. Stille wateren hebben diepe gronden :P. Eenzame harry hoopt gewoon dat er spontaan een meisje in z’n armen komt vallen, en dat hij dan “the dreamman” word ?

 28. Oh, je weet het echt zo te beschrijven dat ik medelijden krijg :). Toffe blog! (En dan die opmerking dat Harry in het echt wel een hoofd heeft.. heel droog en grappig! :D).

 29. Hihi. Op slechte dagen ben ik ook die eenzame Harry. Maar dan in vrouwelijke vorm (en zonder de lelijke broek). Hariëtte ofzo.

 30. We kennen denk ik allemaal wel zo’n eenzame Harry? :D Sommige mensen vinden iemand tijdens het uitgaan, anderen dus niet. Ik snap alleen niet dat mensen niet begrijpen dat ze hun soulmate niet gaan vinden op een plek waar ze het zelf niet naar hun zin hebben. Ga dan inderdaad een sport doen die je leuk vindt, of zoek een andere hobby. Ga op zoek op internet als je dat wilt. In de club gaat niet iedereen iemand vinden en dat hoeft ook niet… en dat geldt eigenlijk ook voor vrienden of kennissen. Je gaat toch pas leuke mensen ontmoeten als je het zelf naar je zin hebt? :) En of dat nu met een breiclubje is of tijdens het dansen, dat zou niet uit moeten maken.

 31. Ach arme Harry.. Hij zal vast ooit wel iemand vinden, maar waarschijnlijk niet in die clubs ;
  )

 32. Van mij mag Harry blijven staan,ik vind hem wel stoer of zo gek als een deur, hij doet in ieder geval wat.
  Ik ben de laatste tijd een Sara geworden, iemand die thuis blijft want als ik ergens als oudje op de dansvloer sta dan ga mensen raar tegen mij aan dansen, of ik voel handen van iemand die ik niet wil voelen. Om ergenissen te voorkomen blijf ik thuis, dansend op mijn woonkamer vloer, zonder Harry, gelukkig, dat dan weer wel

 33. Arme Harry, zijn meisje zal hij daar vast niet tegenkomen.

 34. En dan niet te vergeten hoe hij de rest van de dag doorkomt zoals om half 3 ’s nachts oude blogs van wildvreemden lezen en daar op reageren :P
  Oh, en (afritsbare) broeken met van die zakken aan de zijkant zijn superhandig ja! xD

Leave a Reply