Op de dansvloer: eenzame Harry


Laten we voor de grap doen alsof dit eenzame Harry is. In het echt heeft Harry trouwens wél een hoofd. 

Ik ga wel eens uit. Ja, het is echt waar, er zijn mogelijkheden om mij in het openbaar te zien dansen (uiteraard ben ik het type dat hevig met de kont schudt en een decolleté tot de navel heeft en hakken van twintig centimeter). Ik ben echter niet de enige in die clubs (oh mijn god, serieus?). Eén type, in verschillende gedaantes, is altijd aanwezig en dat is eenzame Harry.

We bevinden ons midden op de dansvloer. Iedereen is aan het dansen. De meisjes die met hun achterkant schudden op een manier waarvan je niet eens wist dat het mogelijk was. De jongens die doen alsof ze gevoel voor ritme hebben. Er zijn zelfs mensen met heuse dans-skills (uitsloverige breakdancers). En tussen al die bewegende mensen staat één man. Het is Harry. En Harry is eenzaam.

Soms heeft Harry een colaatje in zijn hand, maar meestal niet. Harry draagt een geruit shirt of een vormeloos t-shirt. Eronder zo’n verschrikkelijke broek met heel veel zakken en versleten sportschoenen. Zijn handen bevinden zich in één van de vele zakken van zijn broek, waarin hij speelt met zijn fietssleutels.

Eenzame Harry kijkt om zich heen. Zijn ogen blijven rusten op de leuke meisjes, maar nooit te lang, want oeh, straks merken ze het nog! Hoewel er een toch behoorlijk dansbaar nummer op staat, verroert Harry zich niet. Soms doet hij een stap opzij als iemand er langs moet, maar dat was het wel.

Ik snap eenzame Harry niet. Hij staat er al minstens een half uur, maar in geen velden of wegen zijn zijn vrienden te bekennen. En wat doet Harry überhaupt in een club? Hij danst niet, maar staat wel midden op de dansvloer (waardoor je de hele tijd tegen hem aanstoot, oprotten, Harry!). Hij kijkt wel naar de meisjes, maar wordt rood als ze toevallig terugkijken.

Ik denk dat Harry heel graag een meisje wil. Zo’n lieve, die van knuffelen houdt en broeken met heel veel zakken voor hem koopt, omdat ze weet dat hij dat fijn vindt.

Dan zal ik je wat vertellen, beste Harry. In deze club ga je haar niet vinden. Je kunt beter op korfbal* gaan, dan komt het helemaal goed.

(*Ik heb op de basisschool wel eens aan schoolkorfbalwedstrijden gedaan, maar geef toe: het is een beetje suf. Behalve dan dat veel mensen denken dat de meisjes en jongens samen douchen. Ik kan u vertellen: niet waar.)

56 gedachtes over “Op de dansvloer: eenzame Harry”

 1. Die Harry, die ken ik wel ja. Ik ken een Kees, die doet dat in de kroeg. ‘Staat er bij en kijkt er naar’ erg irritant.
  En korfbal suf? Valt mee. ‘Wij’ Nederlanders zijn daar in elk geval wel heel goed in! Als 7x wereldkampioen geworden {van de 8 }.

 2. Die Harries kunnen ook best brutaal zijn. Ik heb zo’n vriendin die altijd gaat zoenen in de club, maar toch moet ik altijd mee. Zodra ze begint krijg ik weer 10 van die figuren over me heen. Ik ga NOOIT meer uit.

 3. Arme Harry. Ik kan mezelf wel terugvinden in zijn verlegenheid. Wat die kerel nodig heeft, is een stevige portie alcohol. Komt-ie vanzelf losser van!

    1. Dan snap ik niet waarom je een beetje aangebrand reageert! Ik heb wel eens ergere dingen gezegd op mijn blog :P

 4. Precies dit. Ik zag eenzame Harry laatst toen ik uitging. Nou ga ik nauwelijks uit, maar als ik het doe ben ik dus wel het type dat hevig met haar kont schudt. Eenzame Harry daarentegen deed helemaal niks!

 5. Haha, ik ken wel een paar Harry’s. Al voldoen ze (gelukkig!) niet aan de kledingomschrijving. Maar je zou eens moeten horen wat ze allemaal zien tijdens zo’n nachtje uit ;)

 6. Arme Harry.. Harry is overigens precies de reden dat ik het niet erg vind dat wij in Volendam voornamelijk zitten in de kroeg, gewoon op een barkruk. Lekker veilig, haha..

 7. Heerlijk, dit is de precieze beschrijving van mijn neef.
  Hij wil zo graag een meisje en komt met al zijn liefdesverhalen bij mij. Hoe geweldig zijn avond wel niet was, terwijl dus gewoon op de dansvloer om gebukt werd en ik stiekem op één avond heb staan toekijken ; P

 8. Stille wateren hebben diepe gronden :P. Eenzame harry hoopt gewoon dat er spontaan een meisje in z’n armen komt vallen, en dat hij dan “the dreamman” word ?

 9. We kennen denk ik allemaal wel zo’n eenzame Harry? :D Sommige mensen vinden iemand tijdens het uitgaan, anderen dus niet. Ik snap alleen niet dat mensen niet begrijpen dat ze hun soulmate niet gaan vinden op een plek waar ze het zelf niet naar hun zin hebben. Ga dan inderdaad een sport doen die je leuk vindt, of zoek een andere hobby. Ga op zoek op internet als je dat wilt. In de club gaat niet iedereen iemand vinden en dat hoeft ook niet… en dat geldt eigenlijk ook voor vrienden of kennissen. Je gaat toch pas leuke mensen ontmoeten als je het zelf naar je zin hebt? :) En of dat nu met een breiclubje is of tijdens het dansen, dat zou niet uit moeten maken.

 10. Van mij mag Harry blijven staan,ik vind hem wel stoer of zo gek als een deur, hij doet in ieder geval wat.
  Ik ben de laatste tijd een Sara geworden, iemand die thuis blijft want als ik ergens als oudje op de dansvloer sta dan ga mensen raar tegen mij aan dansen, of ik voel handen van iemand die ik niet wil voelen. Om ergenissen te voorkomen blijf ik thuis, dansend op mijn woonkamer vloer, zonder Harry, gelukkig, dat dan weer wel

 11. En dan niet te vergeten hoe hij de rest van de dag doorkomt zoals om half 3 ’s nachts oude blogs van wildvreemden lezen en daar op reageren :P
  Oh, en (afritsbare) broeken met van die zakken aan de zijkant zijn superhandig ja! xD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.