Laura’s brieven: Wikimedia

De afgelopen weken heb ik enorm veel brieven (twintig om precies te zijn) geschreven naar verschillende bedrijven en instanties. Daar stonden vragen in en soms ook suggesties (niet allemaal even serieus). Waarom? Omdat brieven schrijven leuk is. Omdat het kan en omdat ik benieuwd ben wie er (überhaupt) terugschrijven en wat dan precies! (Nogmaals: let niet op mijn handschrift, daar gaat het niet om!)

Ja, ik ben dus echt een debiel. Ik had nog een brief van Wikimedia die ik was vergeten op mijn blog te zetten.

Niet alleen dat was dom, ook dacht ik dat Wikimedia hetzelfde als Wikipedia was (tenminste, ik kwam daar terecht toen ik een adres zocht), maar dat blijkt dus niet zo te zijn.

Gelukkig kreeg ik ondanks dat toch antwoord op mijn vragen! Ook altijd fijn als een handgeschreven brief gewaardeerd wordt. Dus ja, ik ben er wel positief over eigenlijk :) Jullie?

(Volgende week dus écht de schandpaal!)

33 gedachtes over “Laura’s brieven: Wikimedia”

 1. Wat leuk dat ze zo uitgebreid antwoord geven en echt één voor één de vragen nalopen. Dat is de eerste keer, of niet? Dat vind ik wel tof van ze!

 2. Wat leuk dat ze zo inhoudelijk op je brief zijn in gegaan. Zelfs ondanks het feit dat het niet eens over hun bedrijf ging.
  En dat je handgeschreven brief ook genoemd wordt en gewaardeerd. Petje af!

 3. heel leuk dat ze je antwoord gegeven hebben.
  wat ik van Wiki moet denken weet ik niet zo goed: ‘k heb onlangs ergens (in Humo?) een heel negatief artikel gelezen over de Wikipedianen en de allesbeheersende vriendjespolitiek…
  nu besef ik ook wel best dat je Humo (als het dat tijdschrift was) best met een grove korrel zout leest, maar een en ander bleek toch wel te kloppen.

 4. Super nette reactie, heel leuk ook dat ze ook aangeven weinig handgeschreven brieven te ontvangen! En de antwoorden zijn ook erg duidelijk. Nee hoor, geen commentaar.

 5. Wat een leuk antwoord! Wel teleurstellend dat ze dan geen handgeschreven brief terugschrijven, maar dat vergeef ik ze ;)
  En ik ben benieuwd naar volgende week!

 6. Valt een beetje tegen dat ze niet een handgeschreven brief terugstuurt, terwijl ze het zo waardeert ;-) Maar pluspunten voor de uitgebreide antwoorden!

 7. ik vind dit dus echt zo’n leuk onderwerp als blogidee.. of hoe zeg ik dt nou goed.. Nou iig ik vind het zo leuk dat je handgeschreven brijven schrijft naar bedrijven.. Dat gebeurd idd niet zo vaak meer.. hoevaak ik wel niet roep ooo nou dan mail ik naar dat bedrijf..

  Ben nu wel erg benieuwd naar de schandpaal! haha

 8. Wel heel lief dat ze de moeite nemen om alsnog de vragen te beantwoorden!
  Lijkt me trouwens maar een rotklus, als je alle artikelen die door al die mensen geschreven worden moet controleren op juistheid, objectiviteit en relevantie…

 9. Wauw, volgens mij is dit zo’n beetje het langste antwoord uit de serie, en dan ook nog iets dat technisch (blijkbaar) niet eens over hen gaat. Weet ik dat verschil ook eens, haha. Heb je nog extra uitleg gekregen over een vraag die je niet eens gesteld had!

 10. Haha, was je er gewoon een vergeten! En dan nog een vriendelijke brief waar tijd en moeite in gestoken is ook.. Ga je schamen, Laura! ;)

  Ben benieuwd naar je schandpaal! :)

 11. Wat leuk, zo’n uitgebreid antwoord! Toch prachtig dat Wikipedia bestaat, ik gebruik het zelf heel erg vaak. Ook heb ik sedert een jaar een gebruikersnaam en werk ik af en toe mee aan een artikel, hoewel dat nu alweer een eindje geleden is. Ik vind het super om te zien dat al die waardevolle artikelen kunnen verschijnen door een samenwerking van vrijwilligers overal ter wereld.

 12. Bij ons op school mocht je wikipedia ook niet noemen als bron, als de docent zag dat je vooral informatie op wikipedia bekeek zei hij er vaak wel iets van. En het staat ook een beetje sneu als je op je bronnenlijst alleen wikipedia zet. Dan kun je er beter veel andere site’s op zetten van organisaties die te maken hebben met je onderwerp.
  Maar idd positief, ze hebben je vragen beantwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.