Laura’s liederenanalyse: Annabel, het wordt niets zonder jou

httpv://www.youtube.com/watch?v=a01h9ONxDs4

Leuk hoor, die Nederpop. Bijvoorbeeld dat liedje ‘Annabel’, je kent het wel. Maar heb je wel eens naar de tekst geluisterd? Weet je wat, misschien is het maar beter ook als je dat niet doet. Voor mij is het te laat, want ik heb het al gedaan. Zie hieronder.

Iemand zei: “Dit is Annabel
Ze moet nog naar ’t station
Neem jij de wagen dan haalt ze het wel.”
Ehm ja, dus een random persoon zei tegen je dat je een meisje naar het station moest brengen? Weet je wel dat je vreemden niet zomaar kunt vertrouwen? Heeft je moeder vroeger niet tegen je gezegd dat je niet zomaar snoepjes van vreemde mannen mag aannemen?
Ik zei: “Da’s goed.” en reed zo stom als ik kon
Waarom zou je zo stom rijden als je kunt?

We kwamen aan bij een leeg perron
En ik zei: “Het zit je niet mee.”
Heel in de verte ging de laatste wagon
En Annabel zei: “Oke, ik ga met je mee.”
Ik denk dat Annabels moeder dat ook niet heeft gezegd over meegaan met vreemde mannen.

En later lagen we samen, zoals dat heet
Een beetje moe maar voldaan
Er kwam al licht door de ramen, ze zei
“Ik heb geen tijd voor ontbijt, ik moet gaan.”
Zo, dat gaat snel. Die Annalellebel Annabel is duidelijk niet bang voor vreemde mannen.

♫Annabel, het wordt niets zonder jou, Annabel
Annabel, het wordt niets zonder jou, Annabel
Beste jongen, je hebt één keer met een meisje dat je niet eens kent geknuffeld en je kan al niet meer zonder haar? Dat is vast echte liefde.

Ik bracht haar weg ze kocht een kaartje Parijs
En ik zei: “Ja, nog een erbij.”
De lokettist gaf tweemaal enkele reis
En Annabel keek even opzij
Uiteindelijk heb je haar gevonden en weer naar het station gebracht. Natuurlijk besluit je dan om meteen met haar naar Parijs te gaan. Logisch. Wat nou werk of studie? Fuck alles! Annabel heeft er niets over te zeggen. Jij gaat gewoon mee.

Ik zei: “Ik heb je gevonden vandaag
Ik laat je nooit meer alleen
Al reis je door naar Barcelona of Praag
Al reis je door naar het eind van de wereld ik ga met je mee.”
Volgens mij heb je een zeer ernstige vorm van verlatingsangst. Ik houd mijn hart vast voor de uitkomst. Helaas zullen we het nooit te weten komen.

49 gedachtes over “Laura’s liederenanalyse: Annabel, het wordt niets zonder jou”

 1. Ha ha ha. Laura je bent meesterlijk in dit. – Vaker doen! :D
  Ik had trouwens ooit een vriendinnetje genaamd Annabel. Ze was een beetje ordinair, had erg kort haar en zong graag luid mee met: Oh, we’re going to Ibiza. – Maar dit even geheel terzijde.

  1. Haha ja, eigenlijk is het al een serie (zonder naam). Maar ik zag dat de laatste in februari was, dus het werd wel weer tijd!

 2. Wie weet komt er ooit nog een vervolg, ‘leven zonder Annabel” ofzo, en komen we er achter hoe het afloopt :) (al zegt de titel dan wel genoeg)

  1. Omdat ze stom zijn! Ik eis een verbod op liedjes zingen met de desbetreffende naam wanneer iemand zich voorstelt. Maar dit is toch wel stukken beter dan ‘Laura’ van Jan Smit, dat moet je toegeven.

   1. Dan verbied ik bij deze ook de liedjes die over haar kleuren gaan.. meisjes met rode haren wil ik never nooit meer horen! goeie deal? ik dacht van wel!

 3. Tsjah, in de tijd van de hippies en laat maar waaien dat schaamhaar paste Annabel best goed denk ik. Ze hoefde haar niet eens snoepjes te geven…

  1. Als je het zo zegt denk ik niet aan snoepjes als in die dingen die ze in de supermarkt verkopen. Maar aan de “snoepjes” die dealers verkopen…

 4. heb je gekeken naar het jaartal toen dit liedje uitkwam.. Dat was de tijd.. de vrije(rij) tijd… alles kon en mocht en was geoorloofd.. daar kon je gewoon je fiets bij het station zetten en je wist dat als je terug kwam dat ie er gewoon nog stond.. Of de achterdeur niet op slot doen als je een boodschappie ging doen bij de lokale super. Daar waar je of naar de super ging of naar de SRVman, weet je wel zo’n grote wagen die door de straat kwam en dan de man met een belletje liet weten dat ie er was. Dan gingen de deuren open en kwamen de vrouwen met een schort voor en een mand in hun hand naar die wagen en kochten ze fruit, koekjes, koffie, suiker en melk.. Dus Annebel sliep gewoon bij die vreemdeling en die vreemdeling gaat gewoon met haar mee… Liefde heet dat…
  Wat ik wel stomtoevallig vind Dát hij precies langsreed toen zij die tram in ging… Ik let nooit op wie er in een bus stap of een trein laat staan een tram, als ik in de auto zit…
  Fuck die annabel.. wat een stom lied!

 5. Haha. ‘zo stom rijden als je kunt’ echt een WTF-momentje. Engelse teksten slaan vaak al helemaaaal nergens op. ‘I set fire to the rain’ eeeuh, wat?

 6. Geweldig hoe je dit nummer weet te ontleden! Ik hoorde het laatst nog op de radio en zong gewoon lekker mee maar vanaf nu zal ik er heel anders naar luisteren!

 7. Dat waren de 80’s in Nederland. Terwijl de wereld luisterde naar Sunday Bloody Sunday (U2), Hello (Lionel Richie), en Born in the USA van Springsteen kon het Nederlandsche volk genieten van ‘Annabel’. En dan nog niet begrijpen waarom we als land niet serieus genomen worden ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.