Regelmaat, regelmaat en natuurlijk… regelmaat

Er zijn mensen die dagelijks bloggen (rare mensen zijn dat, ken jij ze?), sommigen bloggen drie keer in de week en anderen de ene maand dagelijks om de volgende maand niks te plaatsen.

Even voor de duidelijkheid: je moet het vooral allemaal zelf weten. Ik wil niemand bekritiseren die dit laatste doet, ik geef enkel een paar redenen om wel regelmatig te bloggen. Als je er zelf geen problemen mee hebt, dan is dat natuurlijk oké!

Maar misschien ben jij wel zo’n iemand die de ene keer heel veel plaatst en dan weer niet en denkt: dat wil ik anders hebben. Want eerlijk is eerlijk: ik lees liever een blog die steeds één keer in de week geupdate wordt dan een blog waarvan ik niet weet wanneer er nu weer een blogje online komt (dan moet ik ook vaak de neiging onderdrukken om te mailen met de vraag wanneer er weer iets online komt, omdat ik het zo’n leuke blog vind!).

Regelmaat is niet alleen fijn voor je bezoekers (het is bovendien ook een middel om bezoekers te trekken en te houden: ze weten wat ze kunnen verwachten en hoewel verandering goed is, blijven gewoontes erg fijn), maar ook voor jou. Natuurlijk hoef je niet dagelijks te bloggen (dat doen alleen gekkerds zoals ik), maar stel dat je het houdt op drie keer in de week. In het begin is dat misschien nog lastig: waar moet je in hemelsnaam over bloggen? Maar na een tijdje merk je dat het makkelijker wordt, het wordt een ritme en bovendien kom je erachter dat overal inspiratie in zit.

Wat hier ook een voordeel van is, is dat de kans minder groot is dat je (tijdelijk) stopt met bloggen, omdat je eerst heel veel geblogd hebt en nu niet meer weet waar je in godsnaam over moet vertellen.

Nu zijn er misschien mensen die zeggen: maar ik blog alleen als ik inspiratie heb. Ik denk dat inspiratie geen goddelijke ingeving is waar je op moet wachten, je kunt ook actief naar inspiratie zoeken. Bijvoorbeeld door andere blogs te lezen of gewoon door om je heen te kijken.

En lukt het een keertje niet? Als je een keer heel veel inspiratie hebt en vijf blogjes achter elkaar schrijft, dan hoef je die vijf blogjes niet meteen op je blog te zetten wat je eerst misschien wel deed, maar dan bewaar je die als voorraad voor als het echt echt echt niet meer lukt.

Blog jij regelmatig?

74 gedachtes over “Regelmaat, regelmaat en natuurlijk… regelmaat”

 1. Het is goed dat je dit allemaal zegt, haha.

  Ik behoor inderdaad tot degenen die eerst veel blogden en daarna niet meer omdat ze niks meer te vertellen hadden. Toen besloot ik te wachten op goddelijke ingevingen. Die kwamen niet zo vaak. Langzamerhand stierf mijn blog uit en kwamen er geen bezoekers meer en na wat gedoe bij de hostingswebsite stopten veel bloggers die ik volgde en die mij volgden er mee. Een triest verhaal, ik weet het.

  Maar, ik hoop dat er verandering in komt, binnenkort, of iets minder binnenkort. Misschien op een andere blog. Misschien als ik een interessanter leven heb. Tja.

  In elk geval vind ik het knap dat jij elke dag blogt en in je stukjes ook creatief en veelzijdig bent! Niet (tijdelijk) stoppen hoor, gewoon elke dag blijven schrijven!

  1. Je hoeft niet per se een interessant leven te hebben, je kunt het net zo interessant maken als je zelf wil :P

   En dankje! Ik kan niet beloven dat ik dagelijks blijf bloggen, zeker het tweede semester zal het niet lukken (dan moet ik stage lopen en een scriptie schrijven enzo), maar ik doe het zolang ik er genoeg tijd voor heb :)

 2. Ik blog heel onregelmatig. Maar ik blog anders dan bijvoorbeeld jij. Ik schrijf meer proza. En ik ben ook niet actief opzoek naar volgers. Ik doe het geheel voor mijzelf.

   1. Graphics, één vaste plek, makkelijk verzenden, portfolio.

    En ik snap wat je bedoelt, maar ik bedoel daarmee het andere aan te geven als rekening houden met volgers. Als opmerking ten opzichte van: “ik lees liever een blog die steeds één keer in de week geupdate wordt dan een blog waarvan ik niet weet wanneer er nu weer een blogje online komt”.

 3. Echt zo eng, ik dacht er vanmiddag nog aan. Dat ik wel regelmatig moet blijven bloggen in de vakantie. :). Gelukkig had ik wel wat blogs ingepland. Maar niet iedere dag :(

 4. Vroeger ergerde ik mij mateloos aan blogs die zomaar random schreven maar met bloglovin kan het mij niets schelen, haha! Ik blogde eerst heel veel en dan een hele tijd niet! Ik ga nu weer rustig beginnen en niet zoveel druk op mezelf zeggen om elke dag 2000 woorden online te hebben :-) Ik vind het trouwens wel knap dat je elke dag schrijft!

 5. Oh ik blog onregelmatig. Vele redenen, geeneen die ik geldig vind. Ik werd er nerveus van, met regelmaat bloggen en daarom heb ik de regelmaat los gelaten. Het maakt mij niet uit wanneer iemand blogt. Als het maar niet de derde catrice dubbele mascara potlood douchegel post is.

 6. Bloggen, blegh, moet ik schrijven. Ik doet wel vlogs maken, maar niet meer zo vaak als in 2006. Ik ben minder gaan bloggen door gebrek aan tijd en zin, maar heb nog superveel ideeën die op de planning staan om uitgewerkt te worden. Ik denk dat vooral de drukte van de studie ‘m heeft genekt, al hielp het me ook veel met oefenen voor presentaties (leren praten :P). Ik heb wel stalkers die me telkens vragen wanneer ik weer een video upload :P
  Ik vind het erg fijn dat je dagelijks blogt trouwens. Blijf vooral doen ^_^

 7. ik blog echt alles behalve regelmatig. Ik heb op zich nog wel genoeg inspiratie alleen ik vergeet het vaak of heb weinig tijd…morgen even voor uit schrijven!

 8. Ik blog op het moment iedere dag op mijn kookblog. Het is wel veel werk, recepten zoeken. Recepten maken en fotograferen. En dan een stukje erover schrijven. Ik vind het leuk, maar ik denk dat ik in de toekomst 3 blogs per week ga publiceren. Het kost zoveel tijd.

 9. Ik probeer iedere dag te bloggen, maar ik ben iemand die niet vooruit schrijft (simpelweg omdat ik daar geen tijd voor heb). Het wil dus weleens voorkomen dat er een dagje niets online komt bij gebrek aan ‘inspiratie’ of bij gebrek aan tijd. Echter wil ik de dag daarna dan ècht iets online. Vandaag is zo’n dag waarbij het er om gaat hangen: wel inspiratie, maar kom ik er ook aan toe? Ik wil niet een gehaast in elkaar geflanst artikel online zetten, dus misschien schuif ik het door naar morgen (als het echt niet anders kan).

 10. Ik blog dagelijks. Soms twee maal per dag. Wanneer er twee bloggen per dag van mijn verschijnen dan is dat tweede blog er een die geschreven moet worden, en de ook meteen het net op geslingerd moeten worden omdat ik het kwijt wil.

  Sinds ik gestart ben met bloggen zijn er 3 dagen die in de boeken blogvrij zijn. Dag 1 omdat ik vergeten was het blogjje wat klaar stond van de juiste datum te voorzien waardoor het ineens twee dagen eerder gepubliceerd werd. Daarna heb ik heel lang niets meer op voorraad geschreven. Dag 2 (14 maart) heb ik wel een blog geschreven maar daar is wat mee mis gegaan bij het redigeren en een computerstoring. Poef, blog weg. Het ging over taart eten met mijn moeder. En ergens in maart/april heb ik een keer overgeslagen vanwege ziekte. Mijn ervaring is dat meer schrijven meer inspiratie oplevert.

 11. Ja, ik ben zo’n gek! Ik blog niet elke dag, maar er staat wel elke dag wat online (behalve op zondag) en ik ben nu al bezig ervoor te zorgen dat er in mijn vakantie ook elke dag wat online staat haha. Ik heb er ook totaal geen moeite mee om zo vaak wat te schrijven eigenlijk. Elke dag is nieuw, elke dag is wel iets te verzinnen :).

 12. Ik vind regelmaat inderdaad erg prettig. Zowel voor het lezen van andere blogs als voor het zelf bloggen. Toen ik net begon met bloggen had ik zoveel te vertellen dat ik moest oppassen niet meteen al mijn kruit te verschieten. Daarna ging ik om de dag bloggen, maar de niet bloggende lezers van mijn blog konden dat niet ‘handelen’. Ik ben teruggegaan naar drie keer in de week. Tijdens deze vakantieperiode ben ik 2x in de week gaan bloggen en ik denk dat ik het zo laat. Het geeft mij veel meer rust en ik heb voldoende om over te bloggen.

 13. Ik probeer 2-3 keer in de week een blogpost te plaatsen, maar soms verval ik naar 1 keer omdat ik druk was of even geen zin had om wat te typen. Achteraf ben ik dan zo boos op mezelf, want aan inspiratie ontbreekt het me zeker niet.

 14. Vorige maand blogte ik heel regelmatig :) heb toen een maand lang elke dag geblogd en vond het heerlijk! Maar sinds ik terug ben van vakantie wordt het voor mij moeilijker om te bloggen, haha! En als stage begint in september dan wordt het al helemaal moeilijk! Dus ik denk dat ik dan gewoon standaard een aantal keer per week ga bloggen..

 15. Ja om de dag…eerst blogde ik helemaal niet regelmatig, en toen blogde ik regelmatig met tussenpozes (lees: geen inspiratie/druk met andere dingen) en nu plan ik het gewoon van tevoren in, scheelt enorm!

 16. Ik zet drie keer per week iets online, op vaste dagen en op een vaste tijd. Ik merk dat mijn bezoekers de regelmaat ook doorhebben want op de dagen dat ik post heb ik meer bezoekers dan de andere dagen, dus volgens mij werkt het erg goed en vinden mensen regelmaat heel prettig. Vind het zelf ook prettig als ik weet wat ik kan verwachtten van een blog. Toen ik net begon had ik geen regelmaat en dat vond ik ook maar niets. Voor mezelf heb ik nog niet echt een regelmaat gevonden in het bloggen, ik heb geen vaste tijd ofzo waarop ik er aan werk. Ook wil ik proberen om een beetje vooruit te werken voor de dagen waarop ik onverwacht iets ga doen.

 17. Tja, ik probeer het wel… Voor mij is het vooral bloggen wanneer ik genoeg energie heb. Een hele enkele keer heb ik energie om vooruit te schrijven en te fotograferen en af en toe is er een periode dat het er qua energie echt niet af kan. Liever elke dag naar school dan elke dag bloggen ;)

 18. Toen ik net was begonnen, plaatste ik een blog wanneer ik er zin in had. Nu in de zomervakantie deed ik hetzelfde, maar had ik veel meer blogs. Ik zit nu dus ook een beetje met: wat nou na de vakantie?
  Ik heb inmiddels wel een regelmaat gevonden die zou moeten werken na de vakantie en ‘werk’ nu ook een beetje vooruit. Zodat ik straks eerst even alles op school weer in orde heb.

 19. Ik heb vaste dagen, wat voor mezelf erg handig is en ook wel motiverend/stimulerend werkt. Grote kans dat ik anders inderdaad al wel gestopt was (of een lange pauze had, haha). Ik had ook wel een beetje vaste tijden, maar nu met de vakantie en mijn niet meer bestaande dagelijkse ritme komt het soms op een ander moment. Daar baal ik vaak wel een beetje van, maar toch ga ik dan liever buiten in de zon zitten ofzo :p Vooruitschrijven lukt me eigenlijk maar weinig, misschien moet ik daar maar eens op gaan oefenen, want de keren dat het lukte was het stiekem toch wel erg fijn.

 20. Ah, de blogfrequentie! Altijd zo’n moeilijk punt. De lezer/bezoeker wil het liefst zo vaak mogelijk een vers blogje. En de blogger, die moet maar zien dat ie aan die verwachtingen voldoet…

  Mijn advies aan de blogger: zorg ervoor dat de passie voor het bloggen steeds van het scherm te schrapen valt. Dat zoeken lezers! Als je dat slechts kan bereiken door slechts één keer per maand een blogpost online te zetten…

  En oh ja, ik heb een grenzeloze bewondering voor jouw regelmaat, dat weet je!

 21. Meestal blog ik wel regelmatig, maar nu met de vakantie is het een beetje lastig. Ik ben nu drie keer weg geweest in totaal en ik had steeds niet overal wifi dus dan werd het moeilijk :p

 22. Ik blog best wel onregelmatig. Ik streef er naar om minimaal 1/2 keer per week te bloggen. Soms lukt het 5 keer per week, soms even niet. Dat ligt eigenlijk niet aan inspiratie. Ik ben het met je eens dat inspiratie overal wel is. In iets wat ik lees, zie, hoor, ruik, mee maak… Ik kan absoluut nog wel vaker iets opschrijven wat ik later weer kan gebruiken. Dit doe ik soms wel en soms niet. Mijn grootste struikelblok is mijn eigen humeur. Als ik niet lekker in mijn vel zit, stop ik met schrijven. Ik heb mijn blog namelijk niet om te zeuren. Soms een stukje delen wat even minder gaat, dat kan best, maar ik wil daar geen dagelijkse gewoonte van maken. Wat ik nooit doe is 2 stukjes op 1 dag plaatsen. Dan bewaar ik er eentje voor morgen of later die week. Of voor wanneer het (weer) actueel is. Anders wordt het een nog grotere puinhoop dan het al is.

 23. Ik zit nu met precies dat probleem. Eerst bijna elke dag een berichtje online en nu bijna niets meer.. Het liefst wil ik eigenlijk 2 à 3 keer per week bloggen, maar met dit warme weer heb ik nog niet echt de puf gehad om een blogje te maken. Dat zal nu het afkoelt toch wel moeten lukken ;)

 24. Laura ik kon het niet méér eens met je zijn dan nu.
  Ik blog op alle werkdagen dus 5/7, soms tijdens vakantie niet omdat ik dan in het buitenland zit en 2 weken blogjes op voorhand posten is creepy + al die reacties die ik dan achteraf moet inhalen, neen bedankt, dan liever een ‘out of office’, voilà.
  En ja soms blog ik niet alle 5 de dagen maar slechts 3. Kan gebeuren. Maar ik hou wel van regelmaat en zoals je zegt: inspiratie komt niet uit de lucht vallen. Begin gewoon met schrijven en dat postje komt er vanzelf wel.

 25. Ik probeer ook zoveel mogelijk in voren te schrijven, ik heb namelijk ook nog wel eens de neiging om na drie dagen bloggen drie dagen niks van me te laten horen ;)

 26. Ok, ik voel me een klein beetje aangesproken. Ik heb er geen regelmaat in zitten, maar probeer wel minimaal eens per week wat te plaatsen. Meestal plaats ik wel vaker iets, maar niet op vaste dagen.

 27. Tja, bij mij is het momenteel wel heel erg rustig en onregelmatig. Komt wel weer als ik rust in mijn hoofd heb en dus iets minder hoofdpijn zal hebben en meer tijd heb om te schriijven.

 28. Regelmaat is inderdaad belangrijk. Ik blog ook met regelmaat, ik probeer iedere dag wat te plaatsen. Soms twee keer per dag als ik nog iets te vertellen heb.

 29. het ligt op zn gat bij mij…. niet dat ik niets te melden heb.. maar omdat ik zo aan het kutten ben met layout en al die shit…. vond ht dagelijks plaatsen of zeker meerdere keren in de week heel fijn.. gewoon soms over niets en soms over iets om over na te denken..

  nou ja als die layout van mij eens ff wilt werken… dan kom ik wel weer echt heus

 30. Eerder blogte ik wel regelmatig, maar de laatste tijd merk ik dat ik niet meer zo regelmatig iets online zet… ik weet niet waar dat aan ligt, misschien een soort writer’s block ofzo? Misschien gaat het wel goedkomen als ik weer naar school ga straks ;)

 31. Haha, ik geloof dat ik vrij onregelmatig ben. Maar dat vind ik dus het leuke aan JOUW blog, want als je elke dag kijkt staat er wel iets nieuws op! Ik denk zelf dat het voor mij makkelijker wordt om regelmatiger te bloggen als ik weer naar school ga. Zorgt meestal wel voor inspiratie :).

 32. Oei, haha, ik blog vrij onregelmatig. =) Ik blog wanneer ik tijd heb, aangezien ik het de ene keer heel druk heb en de andere keer juist weer helemaal niet. Dan probeer ik het nog in te plannen, maar dan komt er weer iets voor school of ben ik opeens onverwachts een dag weg en dan komt er niks meer van. Het ligt dus waarschijnlijk heel erg aan mijn planning. =P Dus flinke respect voor jou dat je zo regelmatig blogt, want het is lastig!

 33. Ik heb me hier tot vandaag schuldig aan gemaakt. Maar ik had een excuus. Ik was op vakantie en ik had allemaal blogs voorgepubliceerd, maar toen ging ik ze nalezen en vond ik ze allemaal slecht en heb ik ze verwijderd. Want ik publiceer liever niets dan iets dat ik zelf niet eens leuk vind. Maar verder heb je wel gelijk, al zijn er veel van die “ik blog elke dag!!”-blogs waar de non-inspiratie vanaf druipt, dan heb ik weer liever iemand die zo nu en dan iets leuks plaatst wanneer het hem/haar uitkomt.

 34. Zo, je houdt de gemoederen wel lekker bezig zo! En ja, ik vind wel dat als je eenmaal aan een blog bent begonnen dat je dan ook met de nodige regelmaat iets online moet zetten. Zelf probeer ik gemiddeld 4 keer in de week te bloggen, dat kan gaan over iets wat ik heb meegemaakt wat ik wil delen maar kan ook iets zijn wat me bezighoudt of wat zomaar bij me opkomt of doordat iemand een reactie heeft achtergelaten waar ik wel voer voor een nieuwe blog in zie. Alleen tijdens de vakantie blog ik niet en zet ik ook geen blogs vantevoren als concept neer, dan wil ik gewoon even rust want ik ken mezelf… anders zit ik toch nog steeds achter de pc…

 35. Ik blog, na een zomerreces dat ik dit jaar voor het eerst had ingelast, dagelijks. En inderdaad, er staan zo’n 70 concepten klaar en voor de komende dagen altijd een op publiceren.

 36. Volgens mij klopt drie keer in de week aardig voor mijn blog. Helemaal in het begin (2006) had ik heel veel bloginspiratie, tja, zo gaat het als iets nieuw is. Daarna werd het een stuk minder met die inspiratie en ik heb een tijdje gehad in 2007/2008 dat het me moeite kostte om elke week wat te plaatsen. Nu zit ik wel lekker in het ritme, maar dat heeft me dus wel een tijdje gekost!

 37. Je hebt helemaal gelijk. Toen ik vanochtend wakker werd, bedacht ik mij dat ik mijn blogdoelen de afgelopen maanden niet goed heb verwezenlijkt. Eigenlijk heb ik altijd wel ideeën om te delen en dingen om te zeggen, maar soms zijn die gewoon te persoonlijk voor een blog. In plaats van dat ik ze op mijn blog plaats, verwerk ik ze in lange mails. Dat is ook schrijven. ;-)

  Maar ik vind het wel jammer dat ik de laatste tijd zo onregelmatig heb geblogd, zowel voor mezelf als voor mijn lezers. Gelukkig heb ik weer voldoende onderwerpen bedacht waar ik wel over wil schrijven.

  Zo, en dit antwoord is qua lengte al bijna een blogpost. :p

 38. Ik ben meer van mening dat je maar moet bloggen als je echt goede inspiratie hebt. Als je dat elke dag hebt, is dat natuurlijk prima, maar voor mezelf is dat niet het geval. Inspiratie komt bij mij nu eenmaal niet met de regelmaat van de klok, waardoor ik ook niet regelmatig kan of wil bloggen. Dan zou ik het eerder als een verplichting aanvoelen. Ik weet dat het makkelijker is om op die manier een trouwe schare lezers aan je blog te koppelen, maar hoewel dat zeer aangenaam is, is het niet mijn voornaamste streefdoel. Ik wil schrijven als ik plots de aandrang voel om ergens over te schrijven. Meestal komt daar dan iets uit dat door toch wel een aantal mensen gelezen wordt. Als ik elke dag of op enkele vaste dagen in de week zou schrijven, dan zal het hoe dan ook eens gebeuren dat ik geen inspiratie heb. Dan krijg je mensen die plots een blog schrijven met als titel ‘geen inspiratie’ en daar dan weer een blog van maken, dat kan natuurlijk ook ;) maar ik blog dan gewoon liever niet tot ik wel iets te vertellen heb.

 39. Ik heb twee jaar lang bijna niet geblogd. Ik besloot te bloggen op mijn domein en omdat dit onder mijn naam vindbaar is, wist ik opeens niet meer wat ik er op wil zetten. Inmiddels blog ik 4-8 keer per maand. En inderdaad, de inspiratie komt steeds sneller op gang. Fijn!

 40. Wooow wat een hoop comments! Ik blog eigenlijk ook iedere dag, maar sinds ik op vakantie ben geweest ben ik helemaal ingekakt. Elke keer neem ik me voor om te gaan bloggen, maar blogs van anderen lezen is makkelijker. Nu laat ik het voor deze week maar zitten en ga mijn best doen om voor volgende week weer wat op poten te zetten. Dan komt de zin vanzelf terug!

 41. Ik blog regelmatig, maar vooral door veel in te plannen! Maar ik moet eerlijk toegeven dat het mij niet opvalt als iemand heel onregelmatig blogt. Ik lees alleen via google reader en zie dus alleen de blogs waarvan ik nog iets moet lezen. Eens inde zoveel tijd houd ik een schoonmaakbeurt en merk ik pas op als iemand een half jaar niets heeft gepost xD

 42. Ik blog net wanneer ik zin en tijd heb. Eerst blogde ik ook zoveel mogelijk en ging het me ook om de meeste reacties, maar dat heb ik geschrapt.
  Mijn blog ben ik gestart om van me af te schrijven, de reacties vind ik erg leuk, ook al is het er maar één.
  Ik heb een tijdje een soort van blog stilte gehad, maar ik ben weer terug ;)

  Vind het er bijzonder dat jij elke dag kan bloggen en dan ook nog zo’n leuke blogs! Daar zou ik dus geen tijd voor hebben.

  Liefs!!

 43. Haha, volgens mij ben ik de meest onregelmatige blogger die er bestaat! Haha, soms is het omdat ik geen inspiratie heb en andere keren omdat ik gewoon geen tijd kan vinden of maken. School kost tijd, werken kost tijd en sporten kost tijd.. :P dan moet je dat blog nog ergens tussen stoppen… Achja, ik wil het wel weer gaan oppakken maar dan anders… ;p Maar daarover volgt na 6 september meer op mijn blog :)

  Bloggen is gewoon leuk!

 44. Ik neem het me telkens voor maar op de een of andere manier wordt mijn leven alleen maar drukker drukker. Wie had dat gedacht dat met volwassenheid ook drukte komt. Stom. Weekenden kruipen langzaam aan vol met stomme afspraken en uitjes en verplichtingen. Wist je dat je je schoonouders minimaal eens in de maand moet bezoeken? Belachelijk. ;)

  Ik moet beter gaan plannen denk ik…

  1. Jeetje, minimaal eens in de maand? Pfff, dat is wel erg veel :P Als je nou minimaal eens in het jaar zei, oké, maar zoveel. Pff.

 45. Ik ben pas begonnen met livwow.nl toen ik 50 blog onderwerpen had. Die staan nu allemaal zo’n beetje online en nu ben ik bezig met de volgende 50, die in de tussentijd kwamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.