Laura’s liederenanalyse: ik heb je lief

httpv://www.youtube.com/watch?v=jSHIpfA1UoA
Goede kwaliteit van Nederlandse videoclips is voor nono’s.

(Aangezien het toch een semi-rubriek was, maak ik er nu maar een echte rubriek van. Dus voor de mensen die niks te doen hebben, ik heb het ook aangepast bij de oude blogjes, zoek op: Laura’s liederenanalyse)

Weet je, ik vind Paul de Leeuw leuk. Ja ja, hij maakt wel eens grapjes dat je denkt van: zou je dat nou wel doen, Paultje? Maar hij ziet eruit als een knuffelbeer en hij is grappig en stiekem vind ik sommige liedjes leuk. Bijvoorbeeld ‘Ik heb je lief’. Maar jongens, die tekst. Nee. Nee. Nee.

Ik heb je lief mijn hele leven
’t is veel meer dan houden van
Jeetje, rustig aan hoor. Ik ken je helemaal niet. Nou ja, eerder gezegd: jij kent mij helemaal niet!
’t is alsof je in mijn bloed zit
Bah bah bah. Incest?
ik zonder jou niet leven kan
Ik weet zeker dat jij dat wel kan, Paultje. 

Jouw mooie ogen doen me smelten
zet me zo in vuur en vlam
Wat is het nou? Smelten of in vuur en vlam?
Ik voel het enkel bij jouw aanblik
Ik krijg het ook van Rotterdam
Oké, je spreekt jezelf tegen. Eerst voel je het alleen maar bij mijn aanblik en dan opeens OOK bij Rotterdam? Wat is het nou? Probeer je me soms te vertellen dat je vreemd gaat? SCHOFT!

Ik heb je lief, ik heb je lief, ik heb je lief
wat moet ik zonder jou?
Gewoon. Je leven leven.
’t zijn vier hele kleine woordjes
Nou, dat valt wel mee. Ik vind ‘lief’ een relatief lang woord vergeleken met de andere drie.
En al maakt je dat een beetje bang
Nou inderdaad.
‘k heb je lief, vier jaargetijden lang
Oh een jaar dus? En net zei je nog dat je je hele leven mij lief zou hebben. Jeetje. Lekker wispelturig ben jij.

‘k voel het heel vaak als jij opstaat
Niet als ik ga zitten? Dus je bent blij dat ik weg ga? Jeetje, jij bent echt erg hoor. Ik dacht dat dit een liefdesliedje was.
of na een zomerse bui
ik word al week bij de gedachte
jij die loopt in mijn lievelingstrui
Ehm. Ik denk dat ik verzuip in jouw trui, Paul. No offence.
’t is mijn hand die jij plots vastpakt
als ik domweg naast jou fiets
’t komt ook, dat is nou het gekke,
zelfs door helemaal niets
Jeetje. Door helemaal niets? Gaat het wel goed met je? Dit klinkt toch wel ernstig. Misschien moet je een keer naar de dokter gaan.

Nee, dat wordt geen echte, ware, heuse sprookjesliefde tussen Paul en mij. En niet alleen omdat hij homo en dertig jaar ouder is.

32 gedachtes over “Laura’s liederenanalyse: ik heb je lief”

 1. Ik kon het niet laten om naar beneden te scrollen om gelijk al te lezen wat het was, haha. Paul de Leeuw is inderdaad heel leuk! Grappige man is ’t, geniaaaaal. Vroeger ging ik altijd door de war met Paul de Leeuw en Paul van Loon lol.

 2. Ja, ik vind Paul de Leeuw ook leuk! Zijn liedjes iets minder, maar deze was wel okay. Althans, dat dacht ik, na deze grondige analyse zal ik hem toch opnieuw in de overweging moeten nemen, merk ik al ;)

 3. Dankjewel Laura, nou heb ik dit de hele dag in mijn hoofd. Kun je de volgende keer geen liedje van Rowwen Hèze doen ofzo?

  Die zin over Rotterdam is wel serieus krom, en de opmerking die jij erover maakt is serieus grappig :P

  1. Ik ken helemaal geen liedjes van Rowwen Heze en daar zou ik jou echt niet blij mee maken, want dat betekent dat ik de teksten af zou kraken he :P

 4. Oké ik moet u serieus heeeel hard lachen om die laatste zin. Maar bij dat “in mn bloed” dacht ik meer aan een of andere ziekte als aan incest =P
  Ik vind Paul de Leeuw trouwens best tof. Zijn nieuwste cd is heel goed en ik heb ‘m ooit gezien bij symfonica in rosso (ik mocht mee… dacht eigenlijk zelf dat ik het niet zo leuk zou vinden) en dat was echt gaaf! Hij is gewoon leuke zanger die grappig uit de hoek kan komen, als hij te veel grappen maakt vind ik m vaak te ver gaan dus imo zou hij liever wat meer mogen zingen.

 5. De Leeuw moet terug het theater in. Al die shows op tv die zijn al lang niet leuk meer en steunen alleen nog om de makkelijke lach en poep en pies-humor. Hoogtepunt was die show met gehandicapten, verder zijn al die shows een beetje ouwehoeren tegen types die duidelijk al (lang) achter de gerania vertoeven.

 6. ik hartje paul de leeuw… ja serieus… echt hartje gewoon..

  maar meisje, dit liedje, moest je dat nou echt doen? want ik vind dit gewoon een keimooiliefliedje. en nu weet ik niet of ik dat nog steeds vind. want jij in paul de leeuw zijn trui… dat maakt me jaloers.. ookal is hij veelstegroot.. snik

  enne jaaaaa ik heb hetgezien.. rare gekke meid!

    1. Maar ik ruik heel lekker hoor, dus zo erg is het niet. En de maat van de trui doet je al heel erg aan Paul denken, dat is wel genoeg toch?

    2. Ja maar nee ik wil zijn geur….. ik vraag het wel als ik naar zijn theater show ga… of ik zijn trui mag.. dan weet ik zeker dat jij hem niet hebt :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.