Laura’s brieven: Maxime en Karlijn

Negenenveertig mensen wilden graag een brief van mij ontvangen. Die brieven schrijven is dan ook wat ik de komende tijd ga doen! Het zijn niet alleen bloggers, maar ook onbekenden of familie. Ik stel vragen (nieuwsgierig als ik ben) en zij geven antwoord!

Maxime 

Maxime is een 18-jarige blogger uit Limburg die hopelijk snel weer gaat bloggen! Omdat iedereen wel meer over wolken zou moeten weten, heb ik mijn brief geschreven op wolkenbriefpapier. Ach ja, zo ben ik, dat weten jullie.

Bedankt voor het blauwe briefpapier, Maxime, dat is altijd goed natuurlijk! Beetje jammer dat je niets over je ontgroening wil vertellen, maar dat schijnt te horen bij een ontgroening. Ik heb er zelf nooit één gehad (thank God), maar wel verhalen gehoord van anderen. Dat ze bijvoorbeeld in een hoekje moesten staan en de hele tijd ‘komkommer’ moesten zeggen (wat zal je daarna een hekel aan dat woord hebben, misschien zorgt het er wel voor dat je nooit meer van je leven komkommer eet) of de hele tijd op de grond in een rij achter elkaar moesten zitten of alleen maar brood met marmelade (smerigggg) mochten eten. Maar geen zorgen, er gebeuren ergere dingen, maar die vertellen ze natuurlijk niet!

Karlijn


Karlijn is 15 jaar en hevig verliefd op Kermit de Kikker, kijk maar op haar about-pagina. Daar wilde het fijne wel van weten natuurlijk, een blogger en een handpop die een relatie hebben, dat gebeurt niet vaak!

Oooooh nee, ik kom met een primeur, want: het is uit tussen Karlijn en Kermit de kikker. Ontzettend jammer dit. Sterkte, Karlijn…

Om even antwoord te geven: ja, ik kan hele bijzondere tongkunstjes, maar die zal ik niet laten zien, anders word je nog jaloers.

Heeeeeeel leuk dat het een brief is getypt met een typemachine en ik ben dan ook erg jaloers dat Karlijn er één heeft. Mensen die mij nu heel zielig vinden, mogen geld naar me opsturen of natuurlijk gewoon de typemachine zelf. Alvast hartelijk bedankt.

20 gedachtes over “Laura’s brieven: Maxime en Karlijn”

 1. Ik heb een typemachine, maar het inkt lint is natuurlijk compleet uitgedroogd, dus hier wil ik ooit nog eens een nieuwe voor vinden, dat is best lastig. Als iemand tips heeft?

 2. Jeeeej, leuke brieven weer! En ik hou van typemachines. Als je gewoon goed kringloopwinkels afspeurt vind je er vast één: ik heb er één gevonden voor 1 EURO. Ja, je leest het goed: EÉN EURO! :)

 3. Dit vind ik dus leuk om te lezen, maar dat wist je al :) En dat gedichtje… die vind ik tof! Die komt in mijn boekje te staan, echt wel! Trouwens, ik heb nog nooit gehoord van het ‘komkommer’ fenomeen. Mijn nichtje moest wel vijf uur lang ‘hoofd schouders knie en teen’ doen, mét gebaren!

  1. Jaaaa leuk gedichtje he :D Oh nou ja, het komkommerfenomeen komt uit Leiden, maar dat hoofd, schouders, knie en teen doen klinkt ook wel verschrikkelijk.

 4. Je tong inslikken? Dat klinkt niet gezond :o

  Ik dacht dat ik best wat van Limburgs wist, maar adieë komt me hoogst onbekend voor. Hoe zuidelijk is dat? :P

 5. Wat leuk, een limburgse! Jammer dat ze niet echt een heel typisch limburgs spreekwoord gebruikt heeft…
  As de mögge dânse kriêge ver schoeën waer – Als de muggen dansen, krijgen we mooi weer :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.