Ik ben heel volwassen

Een vriendin (Manon) en ik wilden weer eens cultureel doen, dus gingen we naar het Letterkundig Museum. We kwamen bij de balie aan, vroegen om een kaartje en kregen een… slurper.
‘Een slurper?’
‘Ja, voor het Kinderboekenmuseum.’
Ik was even in de war. Kijk, ik weet dat ik er eerder als 16 dan als 21 jaar uit zie, maar hoe jong dacht mevrouw de balie wel niet dat we waren? We lachten zo van hahadaargaanweechtnietnaartoe en stapten toen het Letterkundig Museum binnen.

We bekeken heeeeeel veel schilderijen van schrijvers en zagen toen een trap.
‘Ja, die vrouw zei dat we naar beneden moesten gaan voor uitleg over die slurper.’
‘Ja ja, dat zei ze.’

‘Gaan dan?’
‘Alleen even kijken dan.’

We keken.
‘Volgens mij is dit een spelletje.’ zei Manon.
‘Ik denk het ook.’ antwoordde ik.
Ze aarzelde even, voordat ze verder durfde te spreken.
‘Proberen?’
‘Alleen even proberen dan.’

We maakten een toverdrank. Luisterden naar een verhaal over meester Jaap. Verzonnen ons eigen verhaal. Gingen naar het datecafé (zie foto hierboven) om te testen wat voor persoon we in de liefde waren (allebei romantisch) en waar we werden gekoppeld aan een personage (Jonas uit de hoe overleef ik-serie, die homo is, dus ik vond het niet zo’n goede koppelpoging). Soms kwamen we een paar kinderen tegen, maar dan deden we net alsof we onze eigen kinderen net kwijt waren geraakt (‘Diederiiiiik, waar ben je nou? Kom eens naar mama!’), want we waren daar natuurlijk niet voor onszelf.

Daarna gingen we nog even terug naar het Letterkundig museum om te doen alsof we wel echt heus serieus volwassen waren, maar: stiekem vonden we het Kinderboekenmuseum leuker.

(en daar is heel erg stiekem helemaal niets mis mee)

39 gedachtes over “Ik ben heel volwassen”

 1. daar moet ik ook heen… naar die kinderboekenmuseum…. kijk ik ben zo volwassen dat ik er gewoon zo hopseflops voor uit kom.. dus lekker puh nananananaa..

 2. Haha, maar toch is dat beter dan dat een meisje naar je ID gaat vragen wanneer je sterretjes gaat kopen voor een nichtje -.-. Volgens mij werd ik toen 13 geschat.

  Dat is wel een hele slimme idee gewoon alsof doen dat je kind kwijt was :b.

  1. Haha ik geloof dat ik weet waarnaar je refereert, maar serieus, ik had dit blogje al geschreven en ingepland, voordat ik dat zag!

 3. Ik ben er een aantal jaar geleden ook geweest en ik ging voor het kinderboekenmuseum. Dat letterkundigmuseum deden we er gewoon even bij. :-)
  Het was een feest van herkenning en ik zou er nog wel een keer heen willen.

 4. Weet je wat ook superleuk is? Nemo in Amsterdam! Als je geen excuuskind hebt (ik gebruikte m’n stiefzusje), ga je gewoon met een aantal vriendinnen. Daarmee kun je ook wel een aantal kinderen van de Dance-O-Matic wegjagen.

 5. Als je naar het Centraal Museum in Utrecht gaat mag je met dat kaartje ook bij het Dick Bruna huis aka Nijntje museum naar binnen. Drie keer raden welk museum ik eigenlijk leuker vond :D

 6. Haha, superleuk! Ik ben ook eens een keer in het Kinderboekenmuseum geweest en dat vond ik zoooo leuk, dus ik wil er zeker nog eens heen! Het Letterkundig Museum lijkt me ook gaaf om eens naartoe te gaan!

  1. Er staan allemaal citaten op de muren en een paar gaatjes en dan moet je je slurper voor die gaatjes houden en dan slurpt hij allerlei items voor je personage die je gaat creëren zeg maar :)

 7. O! Wou dat wij ook zo’n museum hadden in de buurt – zowel voor volwassenen als voor kinderen. Het moeten niet altijd schilderijen zijn nietwaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.