De eenzame handschoen

Dat de winter eraan komt, voelen we allemaal. De wind wordt steeds snijdender, onze tere huidjes staan vol met kippenvel en onze handen bevriezen. Gelukkig is er voor dat laatste wat uitgevonden: handschoenen.

Als ik van Oegstgeest naar Leiden fiets, vallen de blaadjes op de grond en terwijl ik naar die prachtige kleuren kijk (‘Opletten, Laura, je knalt bijna tegen een auto aan!’), valt me nog iets anders op. Ik zie een handschoen, helemaal alleen, op de grond. Hij is een beetje vies, want er hebben meerdere fietsen overheen gereden. Wat ligt hij daar toch eenzaam, zonder zijn wederhelft. Van welke arme ziel zou deze handschoen zijn?

Een paar dagen geleden fietste ik er weer en ik kwam talloze eenzame handschoenen tegen. Zo zielig, dacht ik nog. Het bleek toch iets te warm te zijn voor mijn Minnie Mouse-handschoenen, dus stopte ik die in mijn tas, al fietsende, want multitasken is handig, toch?

Ik wilde weer weggaan uit de faculteit en pakte uit voorzorg mijn handschoenen. Maar toen ik in mijn tas keek, vond ik er maar één. Nu is mijn tas een rommeltje, dat weten jullie, maar hoe ik ook zocht en zocht, ik kon de andere niet vinden. Ik fietste weer terug, met blauwe handen van de kou, en keek vol hoop naar de grond, maar hij lag er niet.

Mijn rechter Minnie Mouse-handschoen is niet meer. De linkerhandschoen is alleen achtergebleven. Samen rouwden we. Ik veegde een traan weg, trok de deur achter me dicht en trok mijn degelijke, witte handschoenen aan. Maar het voelde niet hetzelfde.

Rechter Minnie Mouse-handschoen: ik zal je nooit meer vergeten. Je bent voor altijd in mijn hart. R.I.P.

35 gedachtes over “De eenzame handschoen”

 1. Van onder de smeltende sneeuwdeken
  Komen rechterhanden tevoorschijn
  Zullen we het niet leren
  Iets met twee blote handen
  Aan te vatten?
  Ze worden met voeten getreden
  Voorbijgelopen
  Af en toe opgepakt
  Weer neergelegd
  Of gestoken op
  Een punt van herkenning
  Of…
  Afgeleverd
  Bij het loket
  Gevonden Voorwerpen

 2. Ik vraag me altijd af hoe mensen zoiets voor elkaar krijgen ;) Ik ben ook wel eens een handschoen kwijt maar die ligt dan altijd ergens in huis. Sterkte met dit grote verlies!

 3. Wat droevig!
  Ik leef met je mee…

  Al kun je deze nooit vervangen en zal je het missen (zeker in deze ongure tijden op de fiets), ik hoop dat je weer geluk zult vinden met een nieuw setje handschoenen of wanten. En dan niet vergeten een touwtje aan vast te naaien en door je jasmouwen te steken!

 4. Ooh, dat is zo vervelend hè. Iets kwijt raken en dan ook echt niet weten waar of hoe (okay, hoe wel een beetje dan). Hopelijk vind je snel waardige vervanging!

 5. Ik heb dat met sokken voor. Wegens gebrek aan orde geraken ze niet altijd gekoppeld in de wasmachine en zo zit ik dus nog met een 20-tal singles, wachtend op hun wederhelft. Af en toe komt er weer een verlorengewaande tevoorschijn. Die lag dan onder het bed of was in een broekspijp blijven steken of zo. Hopelijk komt jouw favoriete handschoen ook nog boven water. Houd de moed erin! (heb je je handtas al eens helemaal leeggekieperd?)

 6. Multitasken is inderdaad handig, het bespaart duidelijk een hoop tijd. Want nu hoef je elke keer als je naar buiten gaat nog maar één handschoen aan te doen. En ook maar eentje uit als je weer naar binnen gaat. En je hoeft er ook maar eentje in je tas te frotten terwijl je op de fiets zit!

 7. Ah zielig! Ik heb dat altijd bij eenzame sokken, dan vind ik dat écht een beetje zielig. Mijn vriend vind dat ook heel sneu. Dan ben ik weer eens een sok kwijt, ‘Moet je kijken!’ zeg ik dan terwijl ik één sok omhoog hou met een sip gezicht. ‘Aaahhhhhh zielig’ zegt ‘ie dan. Haha!

 8. Wat een dramatisch verhaal, sterkte met het verlies… Wel een schattige handschoen trouwens.
  Voor sokken heb je geloof ik een speciale site waar je je ‘eenzame sok’ kunt inschrijven en kunt verenigen met een partner :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.