Dingen die ik doe als mijn huisgenootje niet thuis is


Wat? Nee, die afwas staat er pas net en natuurlijk ga ik die zo meteen opruimen. Zou niet durven om dat langer dan een uur zo te laten staan, stel je voor zeg!

Uiteraard ben ik het leukste huisgenootje dat je maar kunt hebben (nee, vraag mijn huisgenoot maar niet om bevestiging). Ik was altijd meteen af, nadat ik gegeten heb (zie hierboven voor het bewijs). Elke dag poets ik twee uur lang de badkamer, zodat hij glimt als een gek. Ik kom nooit ’s nachts thuis om vervolgens het licht in de keuken aan te doen, omdat ik anders niet kan zien welke sleutel voor mijn kamer bestemd is en waar het sleutelgat überhaupt is. Perfect dus. Maar oh wee als mijn huisgenootje niet thuis is, dan ga ik helemaal los! Ik doe dan bijvoorbeeld dit:

– Tegen de douche die spontaan wisseldouches geeft schreeuwen: ‘NEE, NIET WEER HE? ALS JE NU NIET WARM WORDT, OVERLEEF IK HET NIET HOOR.’
– Mijn openingspraatje op de radio oefenen. (‘Goedemorgen, u luistert naar Nieuwsradio van 24 november.’) Die de hele tijd onderbroken wordt door wat hierboven staat.
– Tegen mezelf praten. Heel veel tegen mezelf praten.
– Meezingen. Heel hard meezingen met hele foute nummers (nee, het is dan ook weer niet dusdanig erg dat ik met Volendamse nummers ga meezingen, no worries).
– Denk ik als mijn huisgenootje thuis is nog wel eens: goh, dit is al de vijfde keer in een uur dat ik naar de keuken ga, laat ik daar maar geen zes keer van maken. Maar als ze niet thuis is, is het eerder: goh, dit is al de vijfde keer in tien minuten dat ik naar de keuken ga (nee joh, ben geen vreetzak), dan kan een zesde keer er ook wel bij.
– De laptop naar de keuken verplaatsen, omdat ik per se mijn Spotifymuzieklijst wil luisteren tijdens het afwassen (afwassen zonder muziek is saaaaai) en juist dat ene liedje wat ik al tachtigduizend keer gedraaid heb niet op mijn telefoon staat. En dat je huisgenootje dan opeens thuis komt en er eerst nog vijf minuten overheen gaan, voordat je beseft dat de muziek nog aanstaat en het vast raar overkomt dat je laptop op de grond in de keuken staat.
– Met ontploft haar, mascararesten onder mijn ogen, tandpasta op mijn wang, een half geknoopte blouse en mijn relaxbroek aan naar de badkamer sloffen.
– Ik zet wel eens een bord of iets dergelijks op haar kant van het aanrecht (watch out, we got a badass over here).

Gelukkig weet mijn huisgenootje dit niet, behalve dat met die laptop in de keuken dan. En ik zou het heel erg waarderen als jullie het niet doorvertellen. Alvast bedankt.

42 gedachtes over “Dingen die ik doe als mijn huisgenootje niet thuis is”

 1. Zoals de Amerikaanse stand-up comedian George Carlin ooit zei: “The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”

 2. In een studentenhuis wonen lijkt me wel wat hebben, als ik zo je lijstje lees. Maar nu eerst nog een aantal jaar niet, ik laat de afwas en het koken en de was nog liever even doen ^^

 3. En daarom riepen mijn huisgenootje en ik altijd heel hard “HOI” als we thuis kwamen (overdag dan hè). Wist de ander dat het weer tijd was om vertoonbare kleding aan te trekken en te stoppen met hardop nadenken, zingen en dat soort capriolen ;p

 4. Ik had een huisgenoot die al die dingen deed terwijl we alle zes gewoon thuis waren… dus…. hard meezingen met muziek (hij kon niet zingen), spannende dates met zijn vriendin, urenlang in de keuken staan om te koken (zodat jij er niet bij kon) en overal zijn rommel neer leggen. Ohhh die mis ik dus echt niet!

  1. Ja, ik links van de kraan en zij rechts. En geloof me, daar ben ik heel blij mee, want dan krijg je nooit gezeik over afwas en dergelijke.

 5. handig systeem . ik praat ook vaak tegen mezelf, laatst dacht een huisgenoot dat ik gewoon heel veel op skype zat. En dat laat ik hem gewoon geloven

 6. Je mag hopen dat ze je blog niet kent ;) Natuurlijk heeft zij al stiekem al lang door wat je allemaal schrijft! Maar nee je bent een geweldige huisgenoot naast die van mij, geloof mij maar haha:)

 7. Tegen uw eigen praten is zo leuk! Zo ben je feitelijk toch niet alleen. Meestal heb ik het wel niet door als ik tegen me eigen aan het praten ben :o
  Afwassen is hatelijk! Ik verzamel al men afwas tot ik warm eten kook, – soms eet ik op school dus de afwas stapelt zich maar op – The life of a student.

 8. Ooooh, ik had een keer dat ik dacht alleen thuis te zijn. Ik dus keihard meezingen (volgens mij Listen, van Beyonce), hoor ik opeens mijn broer boven ‘Uuuuh, San?!’ zeggen. Uuuuuuuuh…. Oeps! Heel gênant. Meezingen, ja. Maar wel als er (ECHT!) niemand thuis is.

 9. Dat met de afwas en je spotify lijst is TE herkenbaar! Ik heb daar de perfecte oplossing voor gevonden; een open keuken en een goede box aan mijn laptop :D Misschien ook een idee voor de toekomst voor jou ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.