De kattenfluisteraars van Oegstgeest en Leiden

‘POESSIEEEEEEEEE!’
Jeetje, wie maakt er toch zo’n lawaai in Oegstgeest?
‘Poessie, kom eens hier! Kom maar, poessie.’
Jeetje, ook nog op zo’n hoog, kinderachtig toontje.
‘Wie is er een lief poesje? Ja, jij bent een lief poesje.’
Het is Laura de kattenfluisteraar met haar vriend.

Als ik een kat zie, ben ik als een kind zo blij. Ik ren niet op ze af als een kleine kleuter (mijn vriendje wel, waardoor ze alleen maar wegrennen), maar ga op mijn hurken zitten en beweeg mijn duim tegen mijn wijsvinger, terwijl ik een soort klikkend geluid maak. Niet dat het helpt, maar ik denk van wel.
‘Awwwwwww.’ zeg ik tegen mijn vriend.
‘Awwwwwww.’ zegt hij terug.
‘Wat een lieve kat!’ kirren we in koor.

We zijn allebei van mening dat een vriendin van ons die in hetzelfde gebouw als ik woont een kat moet nemen. Een blauwe Britse korthaar. Ja, zij en niet ik, want ik ga mooi die troep niet opruimen. Bovendien woont zij alleen en ik niet. Mijn vriend en ik vinden het allebei een goed idee, maar zij helaas nog niet. Maar dat komt wel goed.

In de tussentijd lopen we gewoon wel ‘Awwwwww, lief poessie!’ roepend op straat.

(voor de rest zijn we overigens heel normaal)

20 gedachtes over “De kattenfluisteraars van Oegstgeest en Leiden”

  1. Als ik naar school fiets, zie ik er in een zo’n wijk ook altijd heel veel, soms spelen ze volgens mij ook echt met elkaar haha. Als ik een random kat tegenkom móét ik hem ook echt even aaien ^^ Je mag wel een keertje met mijn kat komen knuffelen? Zwart-witte Noorse boskat en echt een schatje :) (http://www.hesterly.nl/wp-content/uploads/2013/05/wpid-2013-05-20-16.36.18.jpg & http://www.hesterly.nl/wp-content/uploads/2013/04/wpid-2013-04-02-17.38.26.jpg & http://www.hesterly.nl/wp-content/uploads/2013/03/wpid-2013-03-26-14.39.15.jpg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.