Een onmogelijke opgave

Vanuit Oegstgeest fiets ik naar station Leiden CS, wat al een gevaarlijke onderneming is met mijn rijstijl. Daar aangekomen, hijgend en al, want ik vertrek net iets te laat, ga ik op zoek naar een plek op mijn fiets te parkeren.

Een onmogelijke opgave.

U moet weten, Leiden dacht: jeetje, je fiets parkeren is zo moeilijk, laten we het nóg moeilijker maken! Dit heet het fiets fout, fiets weg-beleid. Je MOET je fiets in een rek zetten, anders halen de vervelende meneren van de fietsdienst hem weg en mag je hem ophalen van een industrieterrein in Friesland ofzo voor vijfentwintig euro. Daarnaast heb je natuurlijk ook de kans dat je fiets gestolen of in de gracht gegooid wordt.

Nou, zul je zeggen, dan zorgt de gemeente Leiden wel voor genoeg van die rekken. Nou nee hoor. Het is eigenlijk een soort van puzzeltocht: zoek het rek waar je fiets in past. Want dat is zo makkelijk niet. Er is geen plaats. En als er wel plaats is, dan heeft zo’n verdomde bakfiets of fiets met tassen TWEE rekken ingenomen. Uiteindelijk prop je hem er toch maar in, ook al gaat hij niet helemaal in het rek en dan is het maar hopen.

Elke maandag en dinsdag (dan heb ik namelijk college in Amsterdam) moet ik minimaal twee uur ervoor uittrekken om mijn fiets te parkeren bij het station. Dit is van de zotte.

Gelukkig heb ik de rest van de week om ervan bij te komen.

15 gedachtes over “Een onmogelijke opgave”

  1. Oh ik weet precies waar je het over hebt en heb ook een blogje (maar heel anders hoor) daarover in de planning (ooit). In Groningen is het zo erg, dat ze je op de uni wegsturen als je niet in een rek staat. Heel volwassen en helemaal niet middelbare schoolachtig. Gevolg: ben je niet door de trein te laat, dan wel door de fietsverjagers. Het station is er wat dat betreft niets bij.

  2. Haha, kom naar Groningen :-) Op het station is altijd vet veel plek, en bij de uni moet je hem gewoon achter zetten, dat werkt! Dus ik zou zeggen: op zoek naar geheime rekken!

  3. Daarom heb ik dus geen fiets. Vanaf station Zwolle naar Windesheim is het 10-15 minuten lopen en soms heb ik er echt geen zin in, maar als ik dan mensen zie stoeien met hun fietsen dan ben ik toch wel weer blij.

  4. Leuk die studentensteden. Delft was precies hetzelfde. Voordeel was wel dat er op de campus zelf gelukkig een overschot aan fietsenrekken was :)

    Maarrr, heb je er ooit aan gedacht dat je ook je eigen fietsenrek mee zou kunnen nemen? :P

  5. Dat heb ik ook heel erg bij a) bij mij in de fietsenstalling van de flat b) buiten bij de fat c) bij de ene kant van de uni d) bij de andere kant van de uni :( Er zijn te veel fietsen voor deze wereld. Ik ben er nu gelukkig aan gewend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.