Mijn ervaring met pilates

Afgelopen maandag had ik college in Amsterdam. Ik snelde me na dat drie uur durende college naar de tram, naar de trein en daarna naar mijn fiets. Eenmaal thuis kleedde ik me om en ging hardlopen. Nadat Evy had gezegd dat ze fier op me was, stouwde ik wat eten naar binnen, zag dat ik als een gek moest fietsen en fietste dus als een gek: naar pilates.

Ach ja, pilates, dacht ik. Even lekker ontspannen na een drukke dag. Daar had ik dat harde fietsen wel voor over. Ik zag de blauwe matjes al liggen. Heerlijk.

We begonnen met een beetje warm maken. Nu had ik het al warm genoeg, maar ach, dat was niet erg. Maar daarna begonnen we met de benen. Mijn benen brandden als een gek. Ik had namelijk amper een uur eerder hardgelopen. Bij elke oefening werd het gevoel dat mijn benen eraf zouden vallen groter. Ik hoorde ze schreeuwen: ‘Doe ons dit niet aan, Laura, alsjeblieft! Hardlopen is al erg genoeg!’ Maar ja, ik was er nu toch al.

Mijn buikspieren waren al een tijdje niet gebruikt, maar ook die werden aan het werk gezet. Dat vonden ze niet zo leuk. Ik kon bijna de lerares niet horen door al die stemmen uit mijn buik en benen.

Gelukkig sloten we af met tien minuten liggen, terwijl er zweverige muziek werd gedraaid. Ik dacht aan de lerares die betaald werd om onder andere tien minuten lang naar mensen te kijken die op matjes liggen, aan wat ik morgen zou eten, aan al die teksten die ik nog moest lezen en samenvatten.

Nee, ontspannen kan ik het niet noemen. ‘Je kunt beter naar yoga gaan,’ zei een meisje tegen me. Vooruit, ik zal het een keer doen. Maar niet meer na het hardlopen.

22 Comments to “Mijn ervaring met pilates”

 1. Mijn ervaringen met Pilatus waren niet zo bijzonder fijn.. Zeker niet met Pontius. Wat een eikel was dat.

 2. Da’s ook gewoon niet handig gepland hè! Ik heb een tijdje van die pilatesoefeningen gedaan thuis, maar jah… niet echt mijn ding :P

 3. Pilates klinkt altijd zo misleidend simpel, maar stiekem is het echt hardcore (hahaha core, dat woord heb je vast vaak gehoord tijdens die les)

 4. Meh, zowel bij PIlates als Yoga kan ik ook niet ontspannen hoor. Die houdingen? Zelfs als fervent fitnesser met toch redelijke spieren vind ik het niet te doen. Overigens, niet heel handig om er voor te hardlopen ja, dan roep je de pijn toch extra over jezelf af ;)

 5. Hardlopen van tevoren is niet heel handig nee. Veel plezier bij de yoga!

 6. De combinatie lijkt me inderdaad niet zo fijn maar jeetje mina Laura, wat ben jij sportief op 1 dag!

 7. …………… jij ging sporten nádat je hardgelopen had?
  Wie ben jij en wat heb jij met Laura gedaan?

 8. Hé, die laatste minuten klinken als wat ik ooit moest doen voor een proefles (iets met body erin), en toen moest je ook 10 minuten op de grond liggen en doen alsof je een boom was en toen kreeg ik de slappe lach. Dus ik snap je ;-)

 9. Dan ga ik mee naar Yoga!

 10. Laura, wat ben je toch een sportieveling! Maar je moet weten dat je na het hardlopen gewoon de rest van de dag in bed mag liggen met je laptop. Dat is gewoon een soort universele wet. Dan weet je dat alvast, voor de volgende keer (als je benen er dan niet af liggen).

 11. Wie gaat er nou ook naar pilates als het schaatsseizoen weer begonnen is?

 12. Haha ook niet mijn ding ;)

 13. Jeutjemina ik ben al moe als ik van het station naar huis ben gefietst (20 min.).

 14. haha, ik heb een keer powerpilates gedaan, dat is nog iets heftiger geloof ik. Maar was wel bewust en wel leuk.

 15. Goed bezig Laura!! Heb je wel een zak chocoladekruidnootjes gegeten toen je thuis kwam? Anders maak ik me echt zorgen…

 16. Haha, je dacht ik sport maar meteen twee keer op een dag! Wel steberig hoor ;-)

Leave a Reply