Hoe de wereld nóg oppervlakkiger werd

Eerst was er het niet-daten (‘Truusje, je gaat met Flappo trouwen.’). Al snel volgde het echt-daten (‘Zullen we ergens wat gaan drinken?’). Daarna kwam het speeddaten (oh god, ik heb nog drie minuten en ik weet niks meer te vragen) en uiteraard het internetdaten (ik gooi die foto van tien jaar en vijfentwintig kilo geleden er wel op). Nu is er iets nieuws: de vleeskeuring, ook wel Tinder geheten.

Want nog meer oppervlakkigheid in de wereld kunnen we echt wel gebruiken.

Tinder is een app voor je smartphone. Er verschijnt een foto van een man/vrouw (ligt eraan waar je voorkeur naar uit gaat) en als je die persoon niks vindt, dan sleep je de foto naar links en wel leuk vindt naar rechts. Als het wederzijds is, heb je een match en kun je praten.

Uiteraard is het in de club ook een vleeskeuring, maar dat is in ieder geval minder opzichtig en oh ja: gewoon in het echt. Geen foto’s uit een goede hoek of diepzinnige tekstjes als ‘Live your life’. Je kunt elkaar zien, horen en ook heel leuk: aanraken.

Het ergste is misschien nog wel dat er ook mensen met een relatie hierop zitten. Sterker nog, ze zetten foto’s van hen met hun vriend(in) erop of met een kind. We willen allemaal misschien wel eens checken of we nog in de markt liggen, maar lach dan eens een keer vriendelijk naar een man/vrouw in de metro en laat het daarbij.

Dus sorry, ik ben er geen fan van. Een foto zegt misschien meer dan duizend woorden, maar nog steeds niet genoeg.

17 gedachtes over “Hoe de wereld nóg oppervlakkiger werd”

 1. Ik heb ’t een tijdje terug eens gedownload om te kijken wat ’t nou allemaal is. Als je even niets te doen hebt in de trein is het wel vermakelijk, verder is het erg moeilijk serieus te nemen, allemaal.

 2. Ik ben zo blij dat ik me over zulk soort dingen niet druk hoef te maken. Het zou helemaal niks voor mij zijn. Ik heb mijn vriend ontmoet op de middelbare school. Vriendin van mij had een relatie met een vriend van hem.

 3. Ik wist eerst nog niet dat het een ‘date-app’ was en dacht dat het gewoon een soort cijfergooien-/hot-or-notapp was zoals je dat ook op Twitter hebt toen ik het een jongen uit mijn klas onder geschiedenis zag doen. Inderdaad een echte vleeskeuring, bah. Al moet ik toegeven dat ik wel benieuwd zou zijn wat ze van mijn foto zouden vinden haha, maar denk niet dat ik dat mezelf aan ga doen ;)

 4. Ik vind het echt ontzettend vreemd dat hier mensen met een relatie op zitten, want… DAT KOMT TOCH UIT? Ik heb gehoord dat je best wel veel mensen uit je kennissenkring krijgt voorgeschoteld, die je niet op Facebook hebt dan. Hoewel ik van een van mijn buren, die al jaaaren een relatie heeft, hoorde dat zij ook wel veel ‘Tinderbingo’ spelen, dus wie het eerst zoveel matches heeft met iemand op de foto met een krokodil oid, en dat z’n vriendin dat ook wel lachen vindt, dus daarom. Maar het is best awkward.

 5. Ik snap wel wat je bedoelt, het is vooral een vleeskeuring en niet serieus te nemen, maar toch is voor mij ook het tegendeel bewezen, na een hele leuke match. ^^

 6. Hahaha ik heb dit laatst gedownload omdat ik al mijn vrienden erover hoorde (en het was toetsweek dus alles klonk aantrekkelijker dan natuurkunde) en de eerste ‘mogelijke match’ die ik mocht keuren had alleen drie foto’s van een tractor :’) Dat is gelijk het punt waar ik alweer afhaakte, haha.

 7. Flappo :’)

  Ja nou ik wil dus ook Tinder maar ik weet nu al dat ik ook dat niet mag van Marijn. Net als internet- en speeddaten.

  Lijkt mij gewoon leuk.

  Maar goed, ik snap je bezwaren wel hoor, maar volgens mij doen de meeste mensen dit niet al te serieus.

 8. Ik heb zelf geen Tinder, maar ken al wel mensen die zo al meerdere leuke dates hebben gehad (overduidelijk waren zij wel allen al single toen ze die app downloadde). Kan me het voor de grap op zich wel voorstellen trouwens, ik heb ook wel eens gespeeddate en kan niet zeggen dat ik dat nou serieus nam en verwachtte daar dé prins charming tegen te komen, haha. Maar dubieus is het wel, al vind ik die vreemdgaan-datingsites toch nog net wat erger!

 9. Ik heb alleen maar Tinder omdat ik een gemene heks ben die geniet van het uitlachen van haar medemens.

  Toch denk ik dat het wel kan werken. Ik vind namelijk dat een foto best veel zegt, niet per se over het uiterlijk van die persoon, maar eerder welke (wat voor soort dus) foto iemand kiest als profielfoto op zo’n app. Maar goed, ik wil helemaal niet daten dus ik weet het ook niet :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.