De rode waas

Het gebeurt vaak op Facebook of als ik blogs lees: iemand schrijft iets (in mijn ogen) dusdanig debiels dat ik MOET reageren en wel op een hele bitchy toon, want jeetje, hoe kunnen mensen dit soort dingen nou denken. Er komt een rode waas voor mijn ogen. Ik typ de reactie in, er komt een reactie terug en voor je het weet, loopt de boel uit de hand. Oeps.

De volgende blog zal ik zo’n situatie verder toelichten, maar voor nu gaan we verder op de rode waas.

Ik heb het ook wel eens tijdens het fietsen, dat ik om de één of andere reden boos ben op alles en iedereen (waarschijnlijk een combinatie van moeheid en chagrijnig zijn) en bij elke slome fietser denk: ‘Is het nou echt ZO moeilijk om IETS harder te fietsen?’ Ik vervloek auto’s die niet goed uitkijken, voetgangers die op het fietspad lopen en ieder mens die het waagt me aan te kijken.

Of als ik een bepaalde situatie heb waarin iemand stom doet en veel later pas bedenk: dát had ik moeten zeggen. Duizend keer speel ik de herinnering weer in mijn hoofd, maar dan met mijn reactie en ik word steeds bozer.  Het helpt natuurlijk niets. Had ik maar…

Het beste wat je in deze situaties kunt doen, is rustig gaan zitten, even relaxen, even wat chocolade eten en dan voelen hoe de woede langzaam wegebt (om de volgende dag twee keer zo erg terug te komen).

10 gedachtes over “De rode waas”

 1. Ik ben soms vanuit het niets ook een echte bitch, en vooral op internet – als je even na kan denken over je reactie – kun je lekker bitchen. Gelukkig kan ik me geen situatie voor de geest halen waarin ik echt ruzie had via social media, dus blijkbaar houd ik me altijd nog keurig in :)

 2. Ik werd net nog gek van een blog met allemaal spelfouten. Ik moet me dan echt inhouden om daar geen reactie over achter te laten. Dus dan laat ik maar helemaal niks achter.

  Ik herken het trouwens allemaal heel goed (helaas).

 3. Heel herkenbaar… Op internet is dat ook zóveel makkelijker!
  Ik sluit me trouwens compleet aan bij Anneke, ik moet me ook altijd inhouden om niet te klagen over véél spelfouten in een blog…

 4. *fietsen

  Niet om bitcherig te doen, maar omdat ik weet dat je veel waarde hecht aan zo min mogelijk spelfouten maken en ik het idee heb dat sommige mensen wellicht deze typo aan het licht wilden brengen? Een interpretatie natuurlijk.

  Soms helpt het ook om even niet te reageren, maar pas de volgende dag. Dan ben je vaak of minder boos, of te lui om alsnog een reactie te typen. ;P

 5. In een rode waas heb ik onlangs weer twee ‘vriendinnen’ van Facebook gegooid vanwege hun eeuwige gezeur over allerlei complottheorieen… Pfffff…..

  (Van een heb ik een beetje spijt, die linkt altijd van die leuke muziek).

 6. Ik heb dat eigenlijk niet zo snel. Ik word alleen boos als mensen mij opzettelijk proberen te dwarsbomen of kwetsen en dan ben ik ook gelijk héél erg boos maar dan vind ik dus ook dat ik in mijn recht sta. Boos op weggebruikers ofzo word ik niet snel, al kan ik het soms wel irritant vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.