Voor het laatst

Het is het moment dat elke student ooit kan verwachten: de dag van je laatste studiefinanciering EVAH. Als je niet oplet, gaat het zo verder in een lening, maar weldenkende mensen zoals ikzelf zetten hem op de dag dat je je laatste overheidscentjes hebt gekregen op 0 (zodat je nog studentenov hebt).

Het is een trieste dag, want ik ben nog niet klaar met studeren. Wat zeg ik, verre van. Hierna moet ik nog een jaar en dan is het na 5,5 jaar (iets met een verkeerde master kiezen en een premaster moeten doen dus) echt voorbij.

De vraag is natuurlijk: hoe ga ik de resterende maanden overleven? Nou, maken jullie je daar maar geen zorgen over, lieve lezertjes. Ik beloof dat ik geen advertorials over autobanden, fotoboeken of maandverband zal schrijven. Het is niet alsof ik nu op straat moet leven. Zo lang ik maar niet meer wekelijks naar boekenwinkels, kledingwinkels of de Flying Tiger ga (hoe ga ik dat in godsnaam doen).

Ook heb ik besloten om dit jaar toch maar niet naar Engeland te gaan. Het is het leukste land evah, maar ook een behoorlijk duur land, zeker als je een student bent zonder stufi. We gaan nog wel een midweek ofzo ergens in Nederland spenderen (en dan niet Voorschoten dus), dus ik ben niet helemaal zielig.

En hé, ik heb tenminste nog langer dan een jaar om na te denken over wat ik nou echt wil doen (in ieder geval iets met schrijven). Suggesties zijn welkom. Merci.

11 gedachtes over “Voor het laatst”

  1. 5,5 jaar, wow. Ik vond vier jaar eigenlijk al lang genoeg klinken met in mijn achterhoofd dat ik er dan ook al zes jaar vwo op heb zitten, maar aan de andere kant, dat vloog/vliegt ook zo voorbij. En als ik ook nog niet weet wat ik precies voor baan wil, is lang studeren alleen maar fijn :P Of nouja, eigenlijk niet want ik krijg gewoon zero, noppes, nada aan stufi. (Dus nu niet gaan bloggen dat het heel erg is zonder want dat is dus mijn toekomst haha)

    1. Ja, dat dacht ik van tevoren ook, maar het is veel enger om na vier jaar te gaan werken, zeker als je geesteswetenschappen doet. En haha, ja daar heb je gelijk in. Vind ik ook heel stom die regeling.

  2. Stom dat je stufi nu stopt terwijl je nog helemaal niet klaar bent met studeren!
    Jammer dat je daarom hebt moeten beslissen om niet naar Engeland te gaan, maar ook heel erg begrijpelijk. Misschien komt het er ooit nog van, in een andere vorm oid. :-)

  3. Wat een enge gedachte. Ik wil er nog voorlopig niet aan denken. Ik heb helaas twee keer de verkeerde studiekeuze gemaakt (lees: verspilde jaren), dus ik heb nog twee jaar te gaan mét stufi. Het liefst blijf ik voor eeuwig student (Nederlands), want werken klinkt zo eng, ook al wil ik, net als jij, onwijs graag iets met schrijven. Maar ach, het komt wel goed. Wel jammer dat je nu niet naar Engeland kan, maar in Nederland zijn ook zat mooie plekjes toch? En wellicht een dagje Antwerpen/Brussel?

  4. Dan is zo’n slaaf best handig toch, om voor jou de studiefinanciering binnen te harken en daarna als succesvol econoom de kost te verdienen, terwijl jij nog een paar jaar nadenkt over wat je wil doen?

  5. Ah, trieste dag ja. Maar weet je welke dag ook komen gaat? Dat je voor het eerst geld op je bankrekening krijgt van je eerste echte after college job.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.