In het Rotterdamse: een eigen huis!

IMG_20150812_122855

20150812_10214820150812_102214 20150812_102227 20150812_103359

Na wat ongeluk (verbroken relatie, moeten verhuizen) kreeg ik opeens heel veel geluk op mijn dak. En terecht.

Goed, het zit zo: ik dacht dat ik niet meer ingeschreven stond bij Woningnet Rijnmond (voor sociale huurwoningen in de regio Rotterdam). Maar wat bleek: mijn inschrijving van 2011 (!!!) was nog steeds geldig. Een huis vinden in Rotterdam is niet zo moeilijk als in Leiden, wat betekende dat ik best wel kans maakte. Ik reageerde op het eerste huis, stond derde en bleef derde: u mag komen kijken voor een bezichtiging, mevrouw!

Bloednerveus was ik. Want het klonk nogal perfect. In een gebouw uit de jaren 30 (ik heb een zwak voor oude gebouwen) met glas in lood-ramen. Een goede wijk. En dan had ik de studio nog niet gezien.

De bezichtiging was om tien uur. Om kwart voor tien stond er nog niemand. Mijn hart begon harder te bonken, maar om vijf voor tien kwam er een auto aanrijden. Ja hoor, nog een twintigennogwat-meisje met haar moeder. Kutzooi.

We gingen naar boven. De studio was perfecto. Vloer lag er al in, er hoefde niet geverfd te worden, de tegels in de badkamer waren blauw (één van mijn eerste vereisten, dat snap je wel), ramen waren groot, het was veertig vierkante meter en het belangrijkste: binnenkatten toegestaan.

Het gaat altijd hetzelfde met perfecto dingen: je krijgt ze niet.
‘Ben je geïnteresseerd in de woning?’ vroeg de woningmevrouw aan het meisje.
‘Ja!’ riep ze meteen.
Poef, daar ging mijn hoop.
‘En jij?’
De woningmevrouw keek me aan. Ik knikte.
‘Je staat derde toch?’
Dat bevestigde ik. En ik zag het meisje en haar moeder naar elkaar te kijken, maar ik wilde hun triomfantelijke blik in hun ogen niet zien.
‘Wat is je telefoonnummer?’
Het meisje gaf haar telefoonnummer. Voor het geval dat. Wacht, voor het geval dat… ik de woning niet aannam? Betekende dit? Maar echt?
‘We wachten nog tien minuten of nummer 1 of 2 komt en anders kun je bevestigen dat je de woning wil.’
Nummer 1 en 2 kwamen niet. Sukkels. Perfecto bestaat dus wel: het huis is vanaf vandaag officieel van mij.

Voor het eerst ga ik helemaal in mijn eentje wonen. Oké, met Dikkie, maar die is niet (volledig) menselijk. Geen broer(tje) met keiharde boemboemmuziek, geen huisgenootje die het dopje van de afwasmiddel openlaat (IK.BEN.GEEN.NEUROOT.HOOR.), geen vriendje. Over twee weken verhuis ik en ben ik een Rotterdammert. En ik kan je vertellen: ik heb er zin an.

36 Comments to “In het Rotterdamse: een eigen huis!”

 1. Ooo, die studio is inderdaad écht perfecto! :D Ik ben superblij voor je, zo’n meevaller had je absoluut verdiend!

 2. Laura, dit is karma, punt! Ik ben heel erg blij voor je, en het ziet er prachtig uit.

 3. Oh wat super gaaf voor je Laura! Je hebt het verdiend, geniet ervan

 4. Gefeliciteerd …en succes met verhuizen. Wat ik op de foto zie is perfect.

 5. Wat een fantastisch nieuws Laura!
  Dit ziet er allemaal heel goed uit.
  Succes met verhuizen :)

 6. Wauw, mooie kamer! Dan heb je echt veel geluk gehad! Ben benieuwd hoe hij er ingericht uit ziet!

 7. Oeh wat een geluk en wat fijn!! Ben blij voor je :). Mooie woning!
  Succes met de nieuwe start :-*

 8. Mooi gedaan, ziet er fantastisch uit! Veel plezier in de nieuwe woning en hopelijk kan je de deur van het verleden nu dicht trekken.

 9. Wauw! Gefeliciteerd :) Blauwe tegels? Net zo blauw als in de Antikalreclame? :o
  Heel veel plezier daar!

 10. Fijn dat je zo snel iets wat zo erg naar je zin is hebt gevonden! :) Het ziet er heel erg mooi uit!

 11. Helaas, geen foto van de blauwe tegels, maar die komen vast nog wel ooit. Veel plezier!

 12. Proficiat Laura, het lijkt me werkelijk een prachtige flat!!!

 13. Woa, wat nice zeg! En die ramen. Doh! Ik ben benieuwd hoe het eruitziet als straks alles erin staat. Wat een mazzel dat de vloer en de muren al goed zijn! Bespaart je weer een hoop gezeik. Zeg hé, je gaat toch wel een blogpost maken over hoe het eruitziet als het straks allemaal ingericht is en zo?

 14. Wat fijn, gefeliciteerd en veel geluk op je nieuwe plekje!

 15. Jeeeei, hij is moooi. En echt mega groot men. En ook nog licht. Jij hebt echt mega geluk. Maar dat is je gegund. Veel succes met verhuizen! Liefs.

 16. Het klinkt inderdaad als een heel fijn plekje. Gefeliciteerd meis ik ben echt heel erg blij voor je!

 17. Dit vind ik echt zo leuk voor je! En het ziet er een super leuk plekje uit. Veel verhuisplezier gewenst

 18. Mooi appartement zeg! Echt perfecto. :D

 19. Waaaaauw wat mooi! En yay wat fijn!!
  Verhuisze alvast!

 20. Wow, wat een mooie woning en lekker groot! Leuk ook dat glas-in-lood. Helemaal geweldig, gefeliciteerd!

 21. Wat een gaaf huis! Jaloezie alom hier, van een ex-ongeveer-Rotterdammer met heimwee

 22. Yay!! wat goed! Gefeliciteert!!

 23. Doet jij daar ff mazzel hebben dan! Gefeliciteerd!
  Maaruh, blauwe tegels in de badkamer? :S

 24. OOOOOH wat superduperleuk Laura!!! Gefeliciteerd met je eigenste eigen echte huisje! Geniet ervan!
  Die blauwe tegels lijken me ook echt fantastisch

 25. Ik heb je 1) niet gefeliciteerd en 2) niet verteld dat ik het kut voor je vind dat je relatie over is, maar nouja, hierbij dus. Wel heel leuk dat je in Rotterdam komt wonen ‘cuz it’s awesome outta here. Je appartement ziet er prachtig uit, en veertig vierkante meter is véél! Heel veel plezier ermee :)

 26. Ik heb een hele hoop dingen gemist en zo merk ik alweer, maar hallo: van harte gefeliciteerd met je huis! Het ziet er prachtig uit!

 27. Zoweee!! Das echt geluk hebben! Echt een mooi huis! Veel uitroeptekens! Doei!

 28. Wauw, wat een geluk en wat een perfect appartement! Mocht je nog verhuistips nodig hebben, kijk dan even op mijn blog :)

 29. ziet er gaaf uit! Ik hoop dat je er een geweldige tijd gaat hebben.

Leave a Reply