Mijn ware aard

Laten we het hebben over het drinken van alcohol. Als je 1.55 m bent.

Nu weet ik niet of dit voor iedereen geldt die twee keer zo klein is als de gemiddelde inwoner van Nederland, maar jeetje, wat kan ik weinig hebben. Eén glas wijn voel ik. Bij twee ben ik sowieso aangeschoten. Meer dan drie kan ik beter niet nemen. Een goedkope drinker noemen ze dat ook wel.
‘Ah joh, dat gaat wel over als je vaker drinkt.’
Waarom zou ik dat doen? Ik ben een sociale drinker. Ik kan niet eens iets anders dan een sociale drinker zijn, want in mijn eentje doe ik vijf weken over een fles wijn.

Oefening heb ik bovendien wel gehad. Het begon al op mijn dertiende (ik weet eigenlijk niet of mijn ouders, die dit ook lezen, dat wel weten…). Het was op een verjaardag van een vriendin die een paar klassen hoger zat (dat was toen heel cool) en we dronken Blue Curaçao met sinaasappelsap. Dat is dus niet te drinken. Maar groepsdruk en cool zijn enzo.

Gelukkig ben ik, dronken droppie, van het goede soort. Ik word niet agressief wanneer aangeschoten. Ik ga niet schreeuwen of tegen onbekende mannen aanrijden. Nee, het is veel erger.

Ik word affectief en emotioneel.

Ik kijk mijn vrienden aan, die ik heb uitgezocht op hun aversie tegen knuffelen en zoenen op de wang, en roep: ‘Ik ben ZO BLIJ dat we vrienden zijn.’ Ik steek mijn armen uit en ze kijken me aan van wat ben jij nou aan het doen en beseffen dan dat ze zelf ook aangeschoten zijn en vliegen me in de armen.

Ja, ik ben een snel aangeschoten sociale drinker. En alleen na een paar wijntjes komt mijn ware aard naar buiten. Ik kan het bijna mijn strot (oké toetsenbord) niet uitkrijgen, maar… ik kan dus best lief zijn. Eerlijk waar.

Pfffff.

12 gedachtes over “Mijn ware aard”

  1. Haha, dat soort aangeschoten ken ik. Dan scheelt het overigens nog dat je een meisje bent en geen jongen want die worden soms gewoon affectief in de zin van botergeil. :’)

  2. Ik drink eigenlijk nooit. Heb vroeger momenten gehad dat ik in mijn eentje een halve fles Whiskey leegdronk in één avond. Toen ging het ook niet lekker. Dat probeer ik nu te voorkomen. Laatste keren dat ik alcohol dronk was een biertje of wijntje bij het eten als ik bij mijn ouders was.

    1. Haha aww, ik heb ook vriendinnen die wel van knuffelen houden hoor (maar dat is niet leuk voor het verhaal haha al die nuancering).

  3. Hier nog zo één die twee slokken wijn al naar haar hoofd voelt stijgen. Helaas ben ik minder leuk als ik dronken ben. Aangeschoten nog wel, maar dronken eindigt altijd hangend boven de WC. Gelukkig heb ik dat al een tijdje weten te voorkomen.
    Overigens moet de andere helft van mijn alcohol-verhaal (áltijd je rijbewijs moeten laten zien als je iets alcoholisch wil kopen) jou ook vast bekend voorkomen. Ik ben 5 cm langer dan jij, maar dat maakt vast niet uit.

    1. Dat komt mij zeer bekend voor! Maar ik heb ook een bol hoofd wat me er jonger uit doet zien, dus dat helpt ook niet mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.