De kop van de kat is jarig

Dikkie is jarig en oh, wat is ze daar blij mee.

A post shared by Laura Bosua (@lauradenktwel) on

Al bijna 3,5 jaar is Dikkie mijn kat. Ik geef haar te eten en te drinken, aai haar (achter de oortjes en onder de kin is het geheim) en zing liedjes, hoewel ze dat minder lijkt te waarderen (‘Dikkie, je bent de liefste van de hele wereld’). Ik kan precies zien wanneer ze chagrijnig wordt of juist haar gekke momentje krijgt. Ik weet dat ze me altijd staat op te wachten bij de deur als ik naar boven kom en dat het knuffeltijd is als ik wakker word.

Zo klink ik wel als een goed baasje toch? Ik zorg goed voor mijn kat, dus de dierenbescherming hoeft niet gebeld te worden. Er is alleen een ding…

Elk jaar denk ik: wanneer was Dikkie ook alweer jarig, ergens in augustus toch? Zo snel als die gedachte is gekomen gaat hij ook weer weg. Geen zin om te checken. Je raadt het al: ik had nog nooit haar verjaardag gevierd. En hoe oud ze nou precies was? Daar had ik ook geen idee van. Al jaren riep ik dat ze zes was.

Maar wacht nog maar even met bellen naar de Dierenbescherming (‘Why you always lying?’), want dit jaar heb ik het voor het eerst wel gevierd. 3 mei, de dag waarop Dikkie negen werd. En oh, wat genoot ze ervan zoals je op de foto kunt zien.

Tags:

6 Comments to “De kop van de kat is jarig”

  1. Ze ziet er heel gelukkig ui ;)
    Hihi. Ik zou begod niet weten wanneer onze Baloe jarig is. Ik weet wel dat hij ongeveer 7 of 8 jaar is :p

  2. Grumpy cat kan die blik niet verbeteern…

  3. Hieperdepiep hoera! Ze mag dus al bijna met pensioen?

  4. Geweldige foto dat ze het toelaat is al een wonder. Maar wel leuk heeft ze nog taart gehad.

  5. En hebben de pootjes ook feest gevierd?

  6. Een beetje aan de late kant. Maar alsnog van harte met je kleine krijger :)

Leave a Reply