Tien tips om een saai college (of les) door te komen

Sommige colleges zijn echt ronduit saai. Je opleiding kan nog zo goed bij je passen, aan saaie colleges ontkom je niet. ‘Help, wat moet ik doen?’ is misschien een vraag die je aan mij wil stellen. Ik, Laura de wijze, heb een antwoord. Tien dingen om te doen tijdens saaie colleges (of lessen, als je nog op de middelbare school zit):

1. Gesprekken in collegeblok.
Ik heb een keer het halve college een gesprek gehad in het collegeblok van een studiegenootje over een medestudent die de hele tijd irritant intelligente vragen stelde, het aankomende tentamen en nog meer gezeur. Dit is tevens een manier om papierverspilling mogelijk te maken.

2. Tekenen op de tafel.
De meeste tafeltjes in de grote collegezalen in Leiden zijn wel bekladderd door studenten die zich verveelden. Wees actief en voeg er iets aan toe! Enkele suggesties: de relieken van de dood (Harry Potter), je telefoonnummer, de naam van je dispuut of bloemetjes. En alsjeblieft, kom niet aan met de standaard tekening van een piemel (afgezaagd).

3. Docenten natekenen.
Op de één of andere manier hebben docenten altijd opmerkelijke gezichtstrekken dan wel lichaamsomtrekken. Ideaal om een karikatuur van te tekenen. Of begin een wedstrijd: wie kan de vervelendste docent het beste natekenen?

4. Smsen.
Smsen is één van die noodzakelijke dingen. Die laatste roddel naar je beste vriendin, een liefdesverklaring naar je vriend of de vraag aan je moeder waar dat ene shirt nou ligt. Je hebt een abonnement en daar moet je ten volste benut van maken, toch? En wanneer kan dat nou beter dan tijdens een saai college?

5. Laptop meenemen.
Een laptop tijdens college is handig. Het maakt niet uit of je pen leeg is, je hoeft je aantekeningen later niet meer over te typen en het helpt tegen de verveling. Je kan spelletjes spelen, facebooken, twitteren of mijn blog bezoeken natuurlijk ;).

6. Je haar vlechten.
Altijd maar los haar of in een staart. Bijna net zo saai als het college. Doe iets anders en ga je haar vlechten! Is je haar te kort? Kijk dan die ene jongen met het lange haar even lief aan. Mag vast.

7. Irritante vragen stellen aan de docent.
‘Ik begrijp het niet. Kunt u het uitleggen? Ik begrijp het nog steeds niet.’ ‘Maar wáárom zit dat dan zo?’ ‘Mag ik even naar de wc?’ ‘Waar heeft u die broek gekocht?’ ‘Bent u getrouwd?’ ‘Mag ik uw telefoonnummer en handtekening?’ Leef je uit.

8. Een briljante uitvinding doen.
De briljantste uitvindingen worden gedaan op onbewaakte momenten. In bed, tijdens de afwas. Misschien heeft Einstein zijn revaliteitstheorie wel bedacht toen hij op de wc zat. Dus grijp deze kans en bedenk iets briljants of los een wereldprobleem op. Het is één stap richting de Nobelprijs!

9. Ouderwets boter, kaas en eieren doen met je buurman/buurvrouw.
Of kamertje verhuren. Maar dat zijn natuurlijk de traditionele spelletjes. Verzin iets anders. Doe Lingo (kun je alvast oefenen voor de uitzending) of neem de Monopoly-doos mee. Scrabbelen kan natuurlijk ook.

10. Slapen.
Het leven van een student is zo makkelijk nog niet. College volgen, artikelen doornemen, boeken lezen (in mijn geval), borrelen, feesten. Dit zorgt voor constante vermoeidheid. Als je de kans krijgt om daar iets aan te doen, dan moet je die grijpen ook. Dit is vooral handig voor degene die aan insomnia lijdt, want sommige colleges zijn zo saai dat je er spontaan van in slaap valt.

Eigenlijk mag ik deze tips helemaal niet geven. Dus doe maar net alsof je ze niet gelezen hebt. Want natuurlijk let ik zelf ook altijd heel goed op tijdens college. Ik doe actief mee en zit nooit op Facebook en smsen doe ik al helemaal niet! Dus alsjeblieft, volg mijn goede voorbeeld. Ik ben een brave student (hoor ik daar iemand kuchen?). Echt waar.

 

25 Comments to “Tien tips om een saai college (of les) door te komen”

 1. Jammer dat ik geen student ben (nooit geweest ook) had graag wat van je tips willen uitvoeren,.

 2. Briljante blog, zoals altijd :P
  Ik ga denk ik tip 6 en 7 vandaag uitproberen mij mener Otte…
  Meneer kunt U dat uitleggen? Ik snap het niet :D
  Meneer waar heeft u uw blouse gekocht? :D
  Meneer waar heeft u dat mooie witte krijt gekocht? :D
  Alleen ‘meneer mag ik uw haar vlechten?..’ gaat niet echt werken denk ik.

  Heel erg bedankt voor de tips xP
  Can’t wait to read your next blog :D

 3. Haha briljant. Ik wil je bij deze bedanken, want door het lezen van je blog is mijn uur scheikunde wat sneller voorbij gegaan ;)!

 4. Haha geniale tips! De meeste doe ik ook inderdaad al tijdens een saaie les ;)

 5. Punt 5 is super!

  http://www.deadwhale.com/spaceiskey

  Weet niet of de link werkt, anders moet je even zelf zoeken. Je bent uren zoet in een les met dit spel! :D

 6. het studentenleven ligt al eeuwen achter me, maar die tips hadden me vast door die saaie economielessen geholpen.

 7. Als ik echt iets heel saai vind zit ik ook altijd te tekenen, of ik ben met m’n telefoon bezig!

 8. Leuke tips, maar jammer genoeg kan ik niet Sms’n omdat ik geen gsm heb ;(.
  x

 9. Afgezaagde piemels? Auw…

 10. hahahah hilarisch!
  Sommige dingen deed ik al.
  Jammer genoeg mogen we geen laptop mee nemen naar de les.

 11. Briljante post! Maar een laptop mee in de les mag bij ons op school niet =D

 12. Leuke post! Volgens mij passen al mijn medestudenten de techniek van ‘irritante vragen stellen’ toe, en daar heb ik dan weer last van haha.

 13. Haha geweldige tips x’)

 14. Ik vind vooral nummer één geniaal! :P

 15. Ik vind de tips goed, op die irritante vragen tip na. Daar heb ik als medestudent dan namelijk last van hoor..haha

 16. Geweldig artikel! :) Ik herken mezelf in zoveel van bovenstaande punten… :D

 17. Haha leuke blog! Kamertje verhuren en irritante vragen stellen doe ik vaak tijdens een saaie les.

 18. Jammer dat je dit niet kunt toepassen tijdens saaie vergaderingen… Dat valt echt teveel op.. Wel een leuke blog!

 19. ik nam/neem standaard mijn Mac mee. Dood uren als het moet :)

 20. Haha geweldig ! Ik keek altijd naar buiten, naar de vogeltjes ;-)

 21. heel herkenbaar ! 1 en 6 zijn mijn favo bezigheden

 22. Erg leuke en handige tips! Bijna jammer dat ik zelf niet meer op school zit, ik zou ze gelijk uitproberen, vooral docenten natekenen!

 23. Haha, echt geweldig!
  Natuurlijk geloof ik hoe braaf je bent!
  Ik zal je voorbeeld volgen! :)

Leave a Reply