Laura de rasoptimist: positief over de PVV

Afgelopen jaar, juni 2010,  heb ik op de PvdA gestemd. Jawel, die partij met enorm zetelverlies en een partijleider die niet helemaal geschikt is voor deze baan (Job Cohen lijkt me overigens een hele sympathieke man, maar hij is te lief voor de Tweede Kamer, vind ik). En zoals het een echte PvdA’er betaamt (ik moet toegeven, tijdens de gemeenteraadverkiezingen heb ik op GroenLinks gestemd), ben ik fel tegen de Partij Voor de Vrijheid en zijn geblondeerde voorman.
Ik kan er wel uren over doorgaan wat er fout is aan deze partij. Maar dat ga ik niet doen. Nee, ik ga het eens van de positieve kant bekijken. Jawel, ik ga onmogelijke der onmogelijke doen. Wish me luck.

1. We hebben iets om over te klagen.
Klagen doen wij veel en graag. Over het weer, de buren. En over de PVV. Dit is zelfs één van mijn favoriete bezigheden. Zonder deze club van idioten zou ik toch heel wat minder gespreksstof hebben.

2. Het laat de diversiteit van onze maatschappij zien.
Ja. Helaas. In ons land zijn er mensen met een IQ van 50 (dat is dus minder dan een aap, want die heeft een IQ van 70), die vaak uit Limburg schijnen te komen (goh, welke geblondeerde man komt daar ook vandaan?) en een bord voor hun kop hebben die de PVV steunen. Ach, wat zal ik zeggen. Naast dit soort apen (oh nee, geen apen, want die zijn slimmer) lijken wij alleen maar intelligenter, toch?

3. Het biedt werk voor journalisten, striptekenaars, columnisten en andere creatievelingen.
De PVV wordt overspoeld met schandaal na schandaal. De journalisten hoeven er geeneens diep voor te graven, het ligt allemaal op straat. De kranten moeten vol, nou, de PVV zorgt voor genoeg materiaal!

Zo. Het is me maar mooi gelukt. Ik heb het positieve in de PVV gevonden. Vanaf nu mag ik mezelf een echte rasoptimist noemen.

42 gedachtes over “Laura de rasoptimist: positief over de PVV”

 1. Hihi..! Ook ik ben niet voor de PVV, maar toch vind ik dat ze soms een punt hebben. Bijvoorbeeld met de “animal cops”. Ik ben een typisch zwevende kiezer en, hoewel ik erg betrokken ben met de politiek, laat ik mij veelal leiden door momentopnames van de Kieswijzer. Toch heb ik de afgelopen 3x op dezelfde partij gestemd: PvdD. En nee, ik heb daarover weinig illusies ;)

 2. Ik had toch echt bijna op de Pvv gestemd hoor, maar ging voor Partij van Rutte. Waarom ik twijfelde tussen de PVV en de VVD? Omdat ik vind dat Wilders in veel dingen gelijk heeft. Hij is keihard, maar hij zegt wel wat veel Nederlanders denken (Veel, niet iedereen).
  PVDA vind ik pas een prutiets. Excuse me, maar alleen al die rotkop van Cohen en dat slappe gedoe van hem. Rot op.
  Ik vind het fijn dat we nu een rechts kabinet hebben, het is alleen jammer dat er niks van de beloftes waar word gemaakt. Maar goed, dat is altijd zo.

  1. De PvdA gaat niet alleen maar om Cohen he ;) Ik vind hem inderdaad niet de juiste kandidaat, voor de politiek moet je keihard zijn en hij is te soft hiervoor.

   Voor mij overheersen de slechte dingen van de PVV, bijvoorbeeld dat ze gewoon ronduit racistisch zijn. Dat vind ik echt heel erg. En dat hij zegt wat veel Nederlanders denken, betekent niet dat het goed is. Voor mij geeft het aan dat dus heel veel Nederlanders racistisch zijn en een bord voor hun kop hebben.

   En ik vind het niet fijn dat we een rechts kabinet hebben, want er wordt juist bezuinigd op de dingen die we zó hard nodig hebben. Zoals zorg en onderwijs. Echt belachelijk vind ik dat.

   Maar goed, we verschillen dus van mening, is niks ergs aan :)

 3. Haha, leuk logje. Ik vind ook dat de PVV vooral veel idiote standpunten heeft (afschaffen van artikel één van de grondwet?!) en dat Geert Wilders veel onzin uitkraamt ;)

 4. Ik ben nog 17, dus ik mag nog niet stemmen.
  Maar ik zou PvdA, GroenLinks of SP gestemd hebben.

  Ik ben dus ook fel tegen de PVV,
  maar ik vind dat je de plank een beetje hebt misgeslagen met deze column/blog.
  Vond hem niet zo sterk :-(

  1. Ah, dacht jij dat ik zou kijken naar de standpunten van de PVV die ik goed vond? Want dat zou een hopeloos plan zijn geweest…

 5. Ik kan als limburger wel eeuwig doorgaan. In limburg zijn gewoon heel veel mensen tegen de islam en tegen moslims. Je ziet ze ook lang niet zoveel hier als in de randstad. Daarom doet Wilders het zo goed hier. Heeft weinig met zijn eigen visie te maken.
  Ik ga eerlijk zijn, ik heb niks tegen de islam. Maar de marrokaanse jongeren dienen gewoon keihard aangepakt te worden! Als je hier te gast bent, moet je je gedragen. Il heb getwijfeld tussen PVV en D66. Het werd D66, omdat ik de pvv te zeer gefocust vond op 1 ding. Maar als Fortuyn nog leefde, zou ik zonder twijfel stemmen.

  1. Ja, maar die Marokkaanse jongeren zijn hier toch niet te gast, die zijn hier toch geboren?
   En ik denk inderdaad, omdat ze er juist niet zoveel in aanraking mee komen, dat ze er bang voor zijn.

   1. Klopt, maar hun ouders niet. Ligt het toch aan opvoeding van ouders, die daarin niet aan Nederlandse normen en waarden hebben gedacht.
    Dat moet je niet denken, dat is een feit. Ik voel me schijtbang als je s’avonds zo’n groepje jongeren tegenkomt.

    1. Misschien ligt dat voor een deel aan hun ouders, maar toch niet volledig lijkt me. Ik weet niet waar het aan ligt.

     Ik ben eigenlijk gewoon sowieso al bang als ik een groepje jongeren tegenkom ’s avonds, Marokkaans of niet ;)

  1. Oh haha, die allochtoon die de stemwijzer deed en zelf op pvv uitkwam :P (daar ging het niet, weet ik wel, maar daar moest ik even hard om lachen)

 6. De PVV, met als voorman de heer Geert, zegt inderdaad wat veel Nederlanders denken. Of is het misschien zo dat veel Nederlanders het gingen denken, en erop gingen letten, nadat het door de PVV werd aangekaart? Want dit was namelijk ook het geval bij een bepaalde Duitse meneer met een nogal bekend snorretje. Mensen willen graag een zondebok hebben en als die hen gegeven word,t zijn ze meer dan bereid om hierin mee te gaan. Een ander de schuld geven is immers altijd makkelijker.

 7. Misschien, héél misschien, zou ik er eventueel in een gekke bui over kúnnen denken om Geert gelijk te geven, als hij er maar niet zo’n belachelijk, polariserend, haatzaaiend circus van zou maken.
  Over de PvdA spreken als Cohen en zijn bende.. Waar is het fatsoen en het respect van deze man gebleven?
  Juist om die reden vind ik het zo jammer dat Cohen maar niet lijkt te slagen, want hij probeert juist de toon in de Kamer wat aardiger/verstandiger/redelijker te krijgen door het tegenovergestelde te doen van wat Geert allemaal laat zien en horen en dat vind ik een nobel en prijzenswaardig streven.

 8. Tjah er zullen altijd mensen zijn met een andere mening, een andere visie. Daar kun je je heel druk om maken en ze in het verdom hoekje duwen en zeggen dat ze dom zijn, maar je moet toch met ze samenleven of samenwerken, dus is dat wel zo handig?

  Beter om een dialoog aan te gaan, waarom denkt iemand zo? Welke argumenten heeft die? Welke ervaringen doen die persoon zo denken?

  Over Wilders heb ik weinig goeds te zeggen, omdat ik hem een machtbelust persoontje vind. Maar de mensen die op hem stemmen, die ken ik niet en wil ik niet allemaal over één kam scheren.

  1. Ja, daar heb je gelijk in en dat ben ik ook met je eens. Maar ik had gewoon even zin om op een originele manier op de PVV te zeuren :)

 9. Hahahaha, geniaal!
  Nou gefeliciteerd, je bent echt een rasoptimist!

  Ik heb ook niks met de PVV…
  Ik HAAT racisme!
  En ik hou ook niet van geblondeerde plurk:P

  X

  1. Geert Wilders is niet speciaal rascist.
   Net zoals die Fitna film, heeft ook geen racisme of wat dan ook.
   Om hem nu een beetje te verdedigen (niet dat ik gestemd heb hoor) maakt hij geen haatzaaiende rascistische opmerkingen.
   Ik vind hem wel een geblondeerde machtszoeker maar dat maak nog geen verschil dat hij rascistisch is.

 10. Ik weet dat het slecht is maar ik heb nog nooit gestemd. Ik hou me totaal niet bezig met alles op dit gebied en als ik zou stemmen zou gewoon maar wat invullen om te stemmen.

 11. Ik vond je altijd al zo’n positieve persoonlijkheid, Laura ;)
  Maar ik blijf hopen op de dag dat Wilders inziet dat zijn ideeën bullshit zijn!

 12. Helemaal met je eens!
  Ik heb vorig jaar voor het eerst op D66 gestemd. De grootste reden dat ik nooit op Wilders/PVV zou stemmen is dat hij over lijken gaat! Mensen moeten wijken voor wat hij wil en dan vooral de moslims!

 13. Ik kan eigenlijk nog niet stemmen en ik zou ook niet weten op wie. Maar woon jij eigenlijk in België of in Nederland, want daar is natuurlijk een verschil ;d.
  x

 14. Dat je nog wel positief kan zijn. Sommige dingen bedoeld hij wel goed maar meerendeels wilt die alleen maar de macht hebben. Maar bedankt voor de post Laura!

 15. Nou, wat dan ook en hoe dan ook, je hebt er zeker reacties mee opgewekt Laura! Ik bemoei me maar niet met politiek, want dat zou verkeerd aflopen. Als ik stem, stem ik op wat ik die dag bedacht heb te stemmen, ik luister dan een week naar studiegenootjes, familie en vrienden die discussieren over wat nou het beste is, en waar ik het mee eens ben wordt het dan. Natuurlijk is politiek belangrijk, maar ik houd er niet zo van! en wilders… tja, hij roept bij iedereen wel een reactie op, of het nou is dat hij zegt wat veel nederlanders denken of dat hij een rascist is, ik hoop gewoon dat hij geen overhaaste discriminerende dingen meer bedenkt, want daar krijg ik koppijn van.

 16. Alles heeft zn positieve en negatieve kanten, zo ook politiek en alle partijen die erbij horen. Ik ben niet speciaal voor of tegen de PVV, op sommige dingen hebben ze wel degelijk gelijk, vind ik. Maarja, politiek is dan ook een geweldig onderwerp om over te discussiëren, maar als ik moet stemmen, stem ik voor SP. (:

 17. Jaja, schijnen… Schijn bedriegt.

  “Ja. Helaas. In ons land zijn er mensen met een IQ van 50 (dat is dus minder dan een aap, want die heeft een IQ van 70), die vaak uit Limburg schijnen te komen (goh, welke geblondeerde man komt daar ook vandaan?) en een bord voor hun kop hebben die de PVV steunen. Ach, wat zal ik zeggen. Naast dit soort apen (oh nee, geen apen, want die zijn slimmer) lijken wij alleen maar intelligenter, toch?”

  Mijn commentaar op deze redenering niet opgenomen. Hoeft niet… Zet ze wel op mijn blog. Vertel mij wat over schijnen en lijken. Groet!

  1. Nee, de reden dat ik jouw reactie niet heb opgenomen, is omdat er een link naar je eigen blog in stond. Dat is spam en dat accepteer ik niet.

   Mijn stijl van schrijven is dat ik overdrijf en dat is in dit stukje ook zo. Ja, ik scheer ook mensen over één kam, dat heb ik heus wel door. Dit is meer een stukje om te zeuren op de PVV en ik weet dat ik hierbij generaliseer. Ik ben het niet eens met de standpunten van de PVV en dat is niet erg. Het over één kam scheren gaat natuurlijk over de PVV-stemmers en hoewel ik hun keuze niet kan begrijpen, weet ik ook wel dat niet elke PVV-stemmer een IQ van lager dan 50 heeft. Zoals ik al zei, het is overdreven.
   Achteraf gezien was het misschien handiger geweest om er een disclaimer bij te zetten.

   1. Alweer vraag ik me af, waarom ik een hekel heb aan regelgeving, regeltjes. Verdomd, zou het een verinnerlijkte volksaard zijn? Alles moest toch geregeld zijn in de polder, anders was het verzuipen geblazen. Maar je bent vanzelfsprekend baas over je eigen blog, daar wil ik niet aan tornen.

    Over de inhoud valt echt te twisten. Je hoeft er zeker niet aan te twijfelen dat ik je benadering niet begreep. Omgekeerd hoop ik dat je mij begrijpt als ik zeg dat het een verfoeilijke methode is. Zoals ik zei, wezenlijk geen haar beter dan die van Wilders. Het griezelige ervan is, dat je deel gaat uitmaken van het door hem gewenste spel. Dat kan toch niet je bedoeling zijn?

   1. Ik bedoel gewoon dat ik vind dat je het talent hebt om aan politiek te gaan doen, als je daar zin in hebt. Zo, je voor de PvdA zou kiezen zal/mag Cohen je dankbaar zijn :-)

 18. De PVV heeft met heel wat dingen wel gelijk, maar Geert Wilders maakt het haatzaaiend. Hij kan dingen ook op andere manieren brengen en doen. Hij wil het met een aanpak die niet echt ‘normaal’ is zegmaar. Maar met heel wat dingen ben ik het wel met hem eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.