Het is het perfecte huis

Later, als ik groot ben, heb ik heel veel geld. Zoveel geld dat ik meerdere huizen heb en auto’s, waaronder vooral oldtimers. Natuurlijk heb ik ook een huis in Nederland (en in Italië en in New York), maar mijn favoriete huis staat in Engeland, in een schattig Brits dorpje.

Het is het perfecte huis.

Het komt uit de achttiende eeuw en is eigenlijk een klein kasteeltje. Ik heb een prachtige tuin met bloemen in allerlei kleuren en vormen. Middenin is een klein meer en de planten weerspiegelen in het water. Aan de oever ligt een roeibootje. Soms vaar ik daarin om vervolgens te picknicken op mijn eigen grasveld.
Ik heb ook een doolhof in mijn tuin, net zoals in Disneyland Parijs, inclusief Alice in Wonderlandfiguren. Af en toe hoor je geschater vanachter de heggen, want de buurtkinderen komen natuurlijk geregeld langs om te spelen en limonade te drinken. Soms geef ik ze een snoepje, maar dat zeg ik natuurlijk niet tegen hun ouders.

Ik heb een eigen werkkamer en mijn bureau staat voor het raam, zodat ik uitkijk op de tuin. Mijn bureau is van hout en er staan inspirerende quotes in gekrast. In een hoek staat een grammofoonspeler en een stapel elpees van de Beatles. Naast mijn computer staat een ouderwetse typemachine waarop ik liefdesbrieven tik voor mijn geliefde.

Aan deze kamer grenst de grootste kamer van het huis. De bibliotheek. Deze zaal is net zoals in Belle en het Beest. Ik heb een ladder nodig om bij sommige boeken te komen. Er staan twee grote stoelen in, van die stoelen waar dandy’s in zitten. Het vuur van de openhaard verwarmt me tijdens het lezen.

Natuurlijk zijn dit niet de enige kamers. Vanzelfsprekend heb ik een woonkamer (tevens met openhaard en heel veel zachte kussens), keuken (+ kookeiland) en een eetruimte met een hele lange houten tafel en iedereen mag altijd mee eten (ik heb een kok in dienst). In mijn slaapkamer staat een heel groot bed en als ik op een knopje druk, gaat het dak open en kan ik naar de sterrenhemel kijken. Mijn badkamer heeft een enorm bad met heel veel kranen waar allerlei bubbels en andere dingen uit komen, net zoals in Harry Potter. Natuurlijk heb ik ook diverse gastkamers, want als je wil, mag je blijven slapen. En ik heb een muziekkamer met een vleugel in het midden en akoestische gitaren eromheen. Dat ik geen gitaar kan spelen, vergeet ik maar even voor het gemak.

Ja. Dat is mijn huis. Mijn lievelingshuis voor in de toekomst. Later. Als ik groot ben.

35 gedachtes over “Het is het perfecte huis”

 1. Ohh!!!! Ik wil ook zo’n 18 eeuws huisje en dan alleen maar ruimte er om heen. Mezelf begeven in de Jane Austen tijd <3!
  Voor mij stopt het even bij het dak dat open kan, voor mij echt zo'n giga groot dik bed waar je echt in kunt duiken <3!

 2. Wauw dat klinkt prachtig. Misschien moet je overwegen de gastenkamers te verhuren, wie wil niet in zo’n prachtig kasteeltje verblijven? ;)

  1. Ja, heb vijf jaar les gehad :) En ik heb natuurlijk een ladder met wieltjes aan de onderkant of een hulpje die de boeken voor me pakt ;)

 3. Ik wens voor jou dat jij je droom gaat naleven! Ga ervoor Laura, je kunt het. Dank je wel voor het delen van jou droom met ons. Een fijne zondag

 4. Dromen
  Realiseren?
  Hopen
  Werken
  Krijgen blijkt minder
  Dan je verdient
  Maak een huis
  Dat je bewonen kunt
  Een thuis
  En voel je
  Op je plek
  Zet de deur open
  Voor iedereen!

 5. het klinkt ideaal maar volgens mij moet ik dan nog maar even wachten tot ik later groot ben… Al vraag ik me gelijk af of ik nog wel groter dan dit zal worden ;)

 6. Waauw. Klinkt echt als een droomhuis inderdaad! Ik gun het je ook echt hoor! Hopen dat dromen uitkomen.. Trouwens er staat een klein foutje in, niet dat dat erg is hoor iedereen maakt fouten, maar ik wist niet zeker of het wel goed was, kan natuurlijk zijn dat het wel goed is maar dat ik nu weer een fout maak maar oké.
  ”Mijn bureau is van hout en er staat inspirerende quotes in gekrast” Hoort er staat te staan?

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.