Help! Mijn man is een verzamelaar

Sommige mensen snap ik niet. Eigenlijk snap ik heel veel mensen niet, maar daar gaat het niet om. Verzamelaars. Die begrijp ik dus niet. Postzegels, kattenbeeldjes, pincetten, navelpluisjes, kettingsluitinkjes, wimpers, paardenuitwerpselen (zie je hoe ze oplopen van bizar naar bizarder? Die laatste paar heb ik trouwens verzonnen, maar met mensen die dat verzamelen, is iets serieus mis). I don’t get it.

Wat is er nou leuk aan om iets te verzamelen? En al helemaal van dat soort belachelijke dingen. Kijk, ik weet wel leuke dingen om te verzamelen: geld bijvoorbeeld. Doe ik zelf ook graag. Maar pennen? Seriously? Pennen zijn om mee te schrijven!

Natuurlijk kan een goede collectie veel geld opleveren. Maar het punt is: die mensen willen het helemaal niet verkopen. Ze zijn veel te veel gehecht aan hun puntenslijpers/kurkentrekkers/fotolijstjes. Het zijn hun kindjes, weet je wel. Soms zijn ze er zo obsessief mee bezig dat ze niet eens denken aan hun bloedeigen kinderen, van vlees en bloed dus, kun je je voorstellen.

Overigens zou je kunnen stellen dat ik gele post-its verzamel of kleding of tijdschriften, maar dat is gewoon rotzooi in mijn kamer waarvan ik geen zin heb om het op te ruimen.

Dus alsjeblieft, stop met verzamelen. We leven niet meer in de prehistorie.

(stiekem vind ik sommige dingen die mensen verzamelen helemaal niet stom, zoals boeken en elpee’s, maar dat is ons geheimpje, want dan komt bovenstaande weer niet geloofwaardig over)

Tags:

49 Comments to “Help! Mijn man is een verzamelaar”

 1. Ik ben zelf meer van de boeken en kledingstukken/schoenen, maar dat mag he ;)

 2. haha ik heb weleens iets gezien over een man die kots verzamelde…die had wel een fetisj zeg maar, maar dan ging ie naar een kroeg en vroeg dronken meisjes in een zak te kotsen ipv op straat :P bahh!!!!!

  (stiekem heb ik ook wel iets verzameld, snowglobes, en ik had er echt in de 100, maar daar ben ik nu maar mee gestopt, ook al vind ik sommige nog steeds tof :$)

 3. Jaa, mensen verzamelen echt alles! Ik heb dan ook gewerkt in de Thuiszorg.. Daar was een vrouw die alles verzamelde, wat ze ook maar kreeg het moest in huis blijven. Je kan je dus voorstellen hoe het er daar uit ziet?

  Ze verzamelde zelfs de lege bakjes van de kip enso, en dan heel sneaky soms, gooide de vaste hulp wat weg, maar dan moest zij wel afgeleid zijn. (dit is trouwens al wel 2 jaar terug gebeurd) Het was gewoon echt vies!

 4. Hahaha navelpluisjes, ik zie het al voor me!

  Je zou kunnen zeggen dat ik boeken spaar, als ik in een boekwinkel sta MOET ik er gewoon een kopen. Maar ik vind dat nuttiger dan een verzameling potloden of iets dergelijks.

 5. Ach ja… het houdt mensen van de straat zullen we maar zeggen.

 6. Verzamelingen snap ik ook écht niet, volgens mij is het trouwens ook meer een mannending dan een vrouwending, denk je niet?!

 7. Kun je geld eigenlijk wel verzamelen? Of bedoel je dat je allerlei soorten (zeldzame) munten verzamelt? Anders spaar je gewoon, lijkt me. :)

 8. ik verzamel leuke mensen om mij heen ;)

 9. Mijn moeder verzamelt engeltjes. Voor in de kerstboom. Vorig jaar ben ik begonnen met tellen (ik kwam tot 50 voordat ik besloot dat het er gewoon too much waren). Er hangen bij ons al jaren geen slingers of kerstballen meer in de boom, en ik ben bang dat we dit jaar zelfs een tweede kerstboom moeten kopen voor al die engeltjes. Aan de ene kant erger ik me eraan, maar aan de andere kant… het is wel grappig. We hebben echt de meest rare engeltjes; van iedere vakantie minstens 3. uit ZuidAfrika; gemaakt van oude cola blikjes, of eruitziende als Indianen uit Amerika, of een ski-ende, we hebben er ik weet niet hoeveel die aan het lezen zijn, (of harp spelen, mijn moeder speelt harp, of viool, omdat ik dat bespeel), kristallen, houten, blikken, papieren, plasticen, babyachtige, oude, lelijke, rare, kale enz enz. En als ik ergens een souveniertje vandaan mee moet nemen voor haar, kijk ik gewoon naar engeltjes. (en toch mis ik af en toe de kerstballen ): )

 10. Ik ‘verzamel’ wielerdingen (lees: als ik bij een wedstrijd ben, maak ik graag achteraf wat schoon), maar dat is eigenlijk alleen maar zodat er geen gezeur komt over hoeveel wielrenners wel niet achterlaten , dat ik de bidonnen zelf kan gebruiken, de tasjes ophang omdat het er leuk uitziet (heb er al 5! woohoo! wat een verzameling!) en het eten kan geven aan mensen die het wel lusten (want het eten is nogal duur: een paar euro per reep).

 11. Ik verzamel eigenlijk alleen geld :-P Dit doe ik dan ook zeer bewust, elke maand een vast bedrag haha!

 12. Ik ken iemand die gummen spaart. Het is wel leuk om te zien wat voor gekke gummetjes ze allemaal heeft, maar altijd vraag ik me af: wat moet je ermee? Dan heb je op je zestigste twintig van die bakken gevuld met gummen, en dan?

  Maar goed, ieder z’n eigen ding. Het sparen van boeken of elpee’s vind ik trouwens ook vet. Maar niet van die knullige dingetjes.

 13. De oudere generatie heeft het soms moeilijk met dingen weg te gooien. Zo weet ik dat bij mijn ex-schoonouders de kelder gewoon vol ligt met rommel omdat ze niet gemakkelijk iets weg kunnen gooien. Ik koop ook al mijn boeken, maar dat heeft niets te maken met verzamelen. Trouwens al de blogberichtjes worden ook verzameld in een database, dus liefste Laura, jij verzamelt berichtjes. Got you.

 14. Ik spaar niet iets specifieks, maar verzamel per ongelijk van alles bij elkaar. ;)

 15. Dat verzamelen vind ik ook maar niets. Ik houd niet van overbodige spullen ;-). Ik snap je punt dus heel goed. Soms zie je echter op de televisie van die extreme gevallen die hun hele huis vol hebben staan met van alles en nog wat (bijv. in ‘Help mijn man heeft ’n hobby’ o.i.d.) en dan blijkt er een compleet psychisch verhaal achter te zitten. Kijk, dan is het echt problematisch. Maar als het bij iets kleins en onschuldigs blijft, tja, daar heb ik niet zoveel op tegen – al begrijp ik er het nut niet van.

 16. Ooit ben ik es iemand tegengekomen die teennagels verzamelde. Geen grap..

 17. Hahahahah navelpluis. Ik spaarde vroeger zeepjes (in vormpjes) en ik heb ze nog steeds.. wel bij mijn ouders in de kast op zolder hahaha.
  Ik denk dat verzamelen een soort van nostalgisch gevoel geeft, dus daar ben ik dan weer wel voor. Het is eens wat anders dan al dat gehaast en gefocus tegenwoordig, ik denk dat het een soort van ‘rust’ kan geven.

 18. Ik vind een elpee verzameling ecth supervet :)

 19. Oiit waren het postzegels en munten.
  Ik overweeg ze toch ooit nog eens te verkopen
  want ik doe er niets meer mee.
  Verder neem ik wel overal eenbierviltje mee
  Maar ook dat is niet echt verzamelen, want ik bekijk de doos
  (meer dan 750 nooit meer)
  Maar ja hoe moet je dat dan ordenen
  Mooie herinneringen bewaar ik
  En daar kijk ik graag op terug
  Hopelijk raakt het hoofd
  Of hart noimmer vol!

 20. Na dit zinnetje moest ik lachen:

  ”Dus alsjeblieft, stop met verzamelen. We leven niet meer in de prehistorie.”

  Erg leuk geschreven. Tja. Ik hecht wat teveel waarde aan de computer. Trouwens, een vriendin van mij is erg obessitief bezig om veel schriften te kopen waar ze alleen maar merken (van kleding) in schrijft. Nu doe ik dat niet, ik geef het boekje dan een naam, zoals TOEKOMST BOEK. Ik kreeg namelijk een lichte paniek aanval omdat ik niet meer zeker wist hoe ik mijn toekomst in zou gaan plannen. Gelukkig ben ik daar ook al mee gestopt en schrijf ik er nu alleen nog maar zeur teksten in.

  Vraag: (off topic) Ken jij Jane Austen, die met die spierziekte? Die moet jij toch wel kennen. Dan ook zo het boek van haar uit 1813 . pride and prejudice.

 21. Nou moet ik toegeven dat ik toch wel een kleine verzamelaar ben. Eerst spaarde ik diddel plaatjes mappen vol had ik er van en nu paar jaar later spaar ik make-up ik vind het heerlijk om alles te hebben kwa makeup ookal gebruik ik het niet het voelt gewoon fijn als ik moeit graaien tussen me make-up en ik kom amper bij de spullen die niet meer kan pakkern door alle onnodige makeup die er op ligt. Dit heb ik ook met nagellak ik koop de meest mooiste kleurtje en de meest lelijke om de collectie nagellakjes compleet te hebben.

 22. Dat soort dingen snap ik ook niet. Dankzij mijn opa heb ik nu een postzegelverzameling. Uhm, bedankt, maar wat moet ik ermee?

 23. Vroeger [ahum] verzamelde ik wel van alles. Postzegels, parfumflesjes, Anne Geddes dingen, alles over astronomie, alles van de Spice Girls. Hihi!

  Nu hou ik het bij geld!! [oké oké, heel stiekem verzamel ik foto’s met de 3Js… tenminste, dat is uit zichzelf gewoon een verzameling geworden, haha!]

 24. Nou, het ligt er vooral aan wat je spaart. Sommige dingen zijn inderdaad een beetje bizar ;)

 25. hmmm ik ken eigenlijk niemand die echt verzamelt, het enige wat we hier een soort van een beetje verzamelen is de “Snoecks” serie, prentenboeken en Disney classics dvd’s….dat valt dus nog best mee :)

 26. Oei, ik ben een groot verzamelaar en met mij mijn hele familie haha. Mijn ouders verzamelen boeken, flessen/antiek gebruiksglas, antieke schoolkaarten (die hele grote ‘posters’) en stiekem nog veel meer. Mijn broer heeft een gigantische dvd collectie (alles legaal en het beslaat een muur van 2m hoog bij 6m lang, dubbele rijen) en ik verzamel boeken, Snoecks en nagellak. Tot nog toe zijn mijn verzamelingen bescheiden. Ik houd van verzamelaars.

 27. Mag ik leuke blogs verzamelen? Daarachter zitten donders vaak hele fijne mensen verborgen… Nog een voordeel: ze nemen weinig plaats in. De blogs dan.

 28. Ik verzamel wel buttons, maar het is gewoon leuk om ze op mijn boekentas te spelden :)

 29. haha wij krijgen regelmatig op de zaak een e-mail van mensen die: Paperclips met bedrijfsnamen verzamelen.
  Jawel! Dus van die ijzere rotdingen met daarop het logo gedrukt van het bedrijf. Van die dingen die je in een envelop vind, netjes om de brieven bij elkaar te houden, dat je het in je hand neemt, er naar kijkt en vervolgens denkt “Shit! Die kan ik dus niet herbruiken want er staat een bedrijfslogo op.”
  Collega en ik hebben hard moeten lachen toen we die e-mail lazen :P

 30. ik ben van postzegels naar blogs overgestapt…

 31. Oei, kattenbeeldjes, guilty. Alles over katten trouwens. Maar eigenlijk is alles ondertussen ook alweer jaren weg. Op een paar beeldjes na dan ;)

 32. Ik ‘verzamel’ dvd’s. Weet niet of je het echt verzamelen zou kunnen noemen, maar ik wil gewoon teveel dvd’s hebben XD.

 33. Hoi ik ben Marike en ik verzamel nagellak en boeken. *Iedereen in koor: hallo marike*… ;)

 34. Ik ben dus, serieus waar, gaan googelen wat elpee’s zijn..
  God, ik ben geobsedeerd :D

 35. Boeken, DVD’s en notitieboekjes (soort van).
  Ik heb ook veel nagellak, maar ja, vind ik niet echt een verzameling.
  Vroeger spaarde ik boomerangkaartjes (dat deden mijn klasgenoten, was lekker makkelijk en goed vol te houden. Geen idee wat ik nu met mijn “collectie” moet) en theezakjes (met als doel om ermee te knutselen, maar dat kwam er niet van, enkeltje prullenbak) en een halfslachtige poging tot lepeltjes (van die mooie), maar was er toch niet zo gek van. ;p

  Oh ja en ik heb een tijdje tijdschrift advertenties en plaatjes gespaard die ik mooi vond. Ter inspiratie. Die zijn allemaal met het oude papier heen gegaan. xD

 36. Ik verzamelde al niet, maar ik bewaar wel best veel.

Leave a Reply