Jongetjes van de voetbal

Bron

Al jaren mag ik indirect meegenieten van het voetballeven. Mijn broertje zit namelijk op voetbal en mijn vader is zijn coach. Zoals ik al eerder vertelde, gaat het bij het avondeten dus standaard over dat spelletje met die bal. Natuurlijk gaat het dan soms ook over de jongetjes die in het team zitten.

Een aantal daarvan heb ik wel eens ontmoet en tja, het zijn niet mijn types (sowieso zijn ze minstens vier jaar jonger dan ik, maar goed). Op de één of andere manier heten ze altijd Jordi (of Jordy of Yordi of Yordy, oh nee, die laatste toch niet). Ze hebben van dat blonde stekeltjeshaar en een smal gezicht. Het zijn van die irritante jongetjes, die sneeuwballen gooien in de winter en hun tong uitsteken als je langs fietst. Ze kunnen heel hard schreeuwen (of eigenlijk gillen, want ze hebben de baard nog niet in de keel). Ze willen altijd spits staan, maar zijn te lui om aan hun conditie te werken.

Jongetjes van de voetbal. Godzijdank zijn er ook nog jongens die niet van voetbal houden.

32 gedachtes over “Jongetjes van de voetbal”

  1. Ik sinds kort ook. Begin steeds meer lol in het spelletje te zien.. Maar moet er wel bij zeggen dat ik de kids leuker vind om naar te kijken dan de grote jongens ;)

 1. Hahah nou ik kan je gerust stellen, mijn beide broertjes zijn niet zo hoor! Maar ik moet toegeven dat ik dat soort typetjes ook wel eens tegenkom!

 2. Heel herkenbaar… m’n vriend zit ook op voetbal en is daarnaast nog eens trainer van een kinderteam. Zodra hij thuiskomt is het alleen maar voetbalpraat, en als z’n vriend hier is, is het nog erger. Buiten dat moet er dan ook constant voetbal gekeken worden, en als dat er niet op is, speelt hij Fifa op de Ps3….. pffff zo vermoeiend hahaha
  Wat ik trouwens wel knap vind is dat hij toch weer iedere zaterdag en zondagochtend klaar staat, ook al issie moe of regent het. As we speak….. het regent hier dus keihard en meneer staat op het veld.. haha

 3. Hmm, mijn broertje zit ook op voetbal, maar ik vind het wel meevallen eigenlijk. Vooral omdat ik (kijken naar) voetbal zelf ook heel leuk vind, hihi :)

 4. Muahahaha, ik heb een liefje gestrikt dat niet van voetbal houdt! Niet van voetbal, niet van wielrennen, niet van formule één toestanden, niet van tennis (dat ik nu eigenlijk wel nog graag zie, maar dat doet er niet toe).. Jippppieeeeee!

 5. Haha, leuke afbeelding! Voetballers kunnen idd rare balletsprongetjes maken als ze koste wat kost tegen die bal willen schoppen. Ik kan meespreken, want de jongens van mijn jaar voetballen continue op het veld :(

 6. Haha die foto. Ik ben niet zo tegen voetbal, ik werk zelfs bij de Arena dus dan word je de hele tijd omringt door veels te fanatieke toeschouwers :P Maar ik ken eigenlijk bijna alleen maar jongens die niet van voetbal houden :o

 7. Mijn ouders en mijn broer houden er echt van… maar ik eigenlijk ook wel. Niet dat ik het echt volg, maar gewoon om toch eens te kijken als het regent (vooral als er mooie doelpunten gescoord worden ;d).

 8. Hmmm ik ben wel dol op voetbal (kijken) en ben zelf ook zo’n meisje-met-seizoenkaart die in het weekend graag haar favoriete club aanmoedigt! Dit komt echter wel omdat de mannen in mijn familie ook voetballen ja… en omdat mijn vader ook nog werkzaam is in de voetbalwereld. Ik ben er mee aangestoken…

  …Maar het type jochies wat je hier omschrijft ken ik ook, en dáár ben ik zeker geen fan van. Ik heb liever degenen die er hun passie van hebben gemaakt, die het om het spel gaat en niet om het bier na afloop en die er wel alles aan doen om aan hun conditie te werken. Want die rotjochies van het voetbal, nee dank je, daar loop ik ook een blokje voor om!

 9. Haha, mijn vader is een groot voetbalfan en ondanks het feit dat hij vier dochters heeft, heeft hij het toch voor elkaar gekregen dat er twee voetballen in een vrouwenelftal en er één een wandelende voetbalencycoledie is.

  En ik ben niet één van die drie. Ik ben een beetje het buitenbeentje in de familie, wat voetbal betreft.. ;)

 10. Haha, bij ons thuis is er juist echt een haat aan voetbal. Mijn vader zei altijd over mijn broertje: ‘Ik heb liever dat hij op ballet gaat dan op voetbal!’ Terwijl ik het altijd best wel leuk vind om te kijken =)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.