Voetbal en avondeten

Minimaal drie keer per week gaat het bij ons tijdens het avondeten over voetbal: twee keer training en één wedstrijd van mijn broertjes team, gecoacht door mijn vadertje worden dan uitvoerig besproken.  Als Feyenoord speelt, mag ik nog een keer genieten van termen als counter, hattrick of schwalbe.

Even voor de duidelijkheid: ik houd niet van voetbal.

Dat is een groot probleem in zo’n gezin als de mijne.  Als ze vragen voor welke club ik ben, zeg ik ‘Feyenoord’, maar diep van binnen ben ik voor geen enkele club (ik kan maar één speler van Feyenoord opnoemen en dat vind ik al veel). Ik hoor allerlei details over de voetbaltechnieken van jongetjes in mijn broertjes team die ik nog nooit heb gezien. Maar mensen, ik weet wel als één van de weinige vrouwen wat buitenspel is. Daar mag best voor geklapt worden.

Ik ben alleen enthousiast met het WK of EK. Dan kan ik het wel aan om onzinnige uitspraken te horen als ‘Ze gaan niet diep genoeg!’ en ‘De bal kust de lat.’ van de voetbalcommentatoren. Dan weet ik opeens de namen van álle spelers. Ik ga zelfs juichen.

Dus misschien zit het toch wel in me, ergens diep verstopt: het voetbalgevoel. En toch zou ik het niet erg vinden als mijn zoon later niet van voetbal hield (maar mijn vader wel).

 

21 gedachtes over “Voetbal en avondeten”

 1. Ik heb ook helemaal niks met voetbal, behalve het EK en WK dan, maar dat is omdat iedereen dan voetbalfan is :P
  Maar gelukkig houd niemand in ons gezin van voetbal, dus dat scheelt ^.^

 2. Met voetbal heb ik niet zo veel. Ik let alleen op wanneer er een belangrijke wedstrijd is omdat het dan lekker rustig is in de winkels. Meer voetbal enthousiasme zit er niet op.

 3. Ik zeg altijd: “Ik ben voor niemand.” Zélfs het WK / EK vind ik verschrikkelijk. Bij mij is er sprake van heuse, diepgewortelde, voetbalhaat.

 4. Mijn uitspraak is altijd, als ze mij vragen voor wie ik ben, “Ik ben tegen voetbal”. Wel zo makkelijk toch. Hoef je in ieder geval geen partij te kiezen en vol spanning af te zitten wachten, wie er nu weer kampioen zal worden. Al moet toch ook ik bekennen, dat ik het stiekem wel leuk vind als Oranje nou eens een keertje zou winnen. Dan doe zelfs ik een vreugdedansje, desnoods nog met oranje kleding aan ook.

 5. Haha, ik heb ook zo’n voetbal-familie!
  Ik houd ook alleen van het EK en WK, die sfeer die er hangt is dan gewoon zo gezellig! :)
  En ik ben een keer naar een wedstrijd van Ajax geweest, maar daar houd het wel op.

  1. Ik zat erover na te denken om het in mijn stukje te zetten, maar nu is het natuurlijk niet meer geloofwaardig, want ieder mens kan het zo op internet opzoeken ;)

 6. Ik heb tijdens het WK vrijwel alle wedstrijden gekeken en ik moet zeggen dat ik het echt ontzettend leuk vond. Toen Nederland verloor tijdens de finale, was de liefde voorbij.

 7. Ik heb ook niks met voetbal, en ik ben dan dus een van de vele vrouwen die níét weet wat buitenspel is xD
  EK/WK vind ik wel grappig, maar meer niet. :P

 8. Ik heb niets met voetbal. Ik ken geen eens een club of regels. Ik word ook altijd weggestuurd als er voetbal is vanwege mijn domme commentaar. Haha. Lijkt me vreselijk als het tijdens het avondeten steeds over voetbal gaat zeg!

 9. haha ik ken het… mijn pa is echt een voetbal fan en kijkt zowat alle belangrijke wedstrijden en ook mijn moeder vind het onwijs leuk… ze heeft vroeger zelfs jaren gevoetbald. Ik heb er totaal niks mee… idd wat je zegt als wk enz is dan vind wel leuk om te kijken maar daar blijft het dan ook wel bij

 10. Haha, bij ons vindt gelukkig niemand voetbal leuk dus voor mij is dit niet herkenbaar ;) wat we echter wel hebben is een nationaal gevoel, en ja daar hoort juichen voor Nederland dus wel bij..

 11. Same here. Sinds mijn zusje van tien voetbalt en hun team het goed doet gaat het hier alleen nog maar over voetbal. Ik ken alle namen van de meiden uit het team, alle tegenstanders, uitslagen en standen. Maar wat buitenspel is weet ik niet (slecht), want daar doen ze niet aan in E5M. Bij het WK en EK komt de chauvinistische ik naar boven en ben ik zomaar ineens dol op voetbal!

 12. Ik ben opgegroeid in een voetbalstadion, dus voetbal is helemaal mijn ding. Ik ben dan samen met jou ook één van de vrouwen die weet wat buitenspel is!

 13. Ik weet lekker ook wat buitenspel is! Hoera voor ons. Helaas was het bij ons thuis ook zo’n 3 dagen per week voetbalkijkavond. Beh. Maar inmiddels heb ik er me bij neergelegd en kijk ik mee. Ik heb ontdekt dat voetbal namelijk veel makkelijker te slikken is, als je het beschouwt als een interessante studie naar de menselijke geest in tijden van overvloedig zweet, extreme stress en een nijpend gebrek aan hersencellen. De 6 cruciale elementen van voetbal die ik wèl kan waarderen:

  1. Penalty’s (en dan vooral de mini-tragedie die zich afspeelt als er eentje wordt gemist)
  2. Doelpunten (en dan de aansluitende belachelijke dansjes die ze doen om het te vieren)
  3. Blessures (yup, ik ben echt een evil sadistisch persoon)
  4. Rode kaarten (om de een of andere reden moeten ze altijd weer proberen om de scheidsrechter op andere gedachten te brengen.. wanneer heeft dat ooit geholpen?)
  5. Als ze bijna gaan vechten op het veld (heerlijk al dat haantjesgedrag, ik vind het echt hilarisch)
  6. De tshirt-wissel aan het eind (dat spreekt voor zich. Cadeautje voor alle vrouwen die het hebben volgehouden om de hele wedstrijd te kijken) <3

  Zo, nu is de voetbalpraat weer over. Kunnen we het nu weer over tennis/dansen/kunstschaatsen hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.