Vijf originele dingen om te doen met een vriend of vriendin

Alles hebben jullie al gedaan: films gekeken (alle films al gezien), naar de stad geweest (alle winkels in geweest), gewinkeld (alle winkels leeg gekocht) en ook alle andere dingen die jullie vaak doen komen je de neus uit. Gelukkig ben ik er om jullie om op ideeën te brengen. Hier dus vijf originele dingen om te doen met een vriend of vriendin.

1. Trein/bloemenactie.
Deze heb ik zelf helaas met weinig succes uitgevoerd.  Maar dat mag de pret niet drukken. Ik stel wel voor om naar een andere plek dan Amsterdam te gaan, waar hopelijk minder achterdochtige mensen zijn. Vooral fijn voor mensen met studentenov, maar tegenwoordig zijn er ook acties bij de Kruidvat waardoor je voordelig kunt treinen. Wat heb je nodig:
– Een treinkaartje/ov.
– Bloemen.
– Kaartjes.
– Lint.
– Stiften.
Als jullie allebei een studentenov hebben, gooi dan de dobbelsteen en die bepaalt waar jullie naar toe gaan (bijvoorbeeld welk spoor ofzo). Als je een treinkaartje moet kopen, kun je ook de dobbelsteen gooien (misschien twee of drie keer) en dat getal betaalt dan een letter uit het alfabet. Die moet je dan intoetsen en dan weer de dobbelsteen gooien om te kiezen welke het wordt.
Goed, dan zit je in de trein naar een willekeurige bestemming en wat moet je dan doen? Lieve/leuke/mooie teksten schrijven op de kaartjes. De kaartjes bevestig je aan de bloemen door middel van het lint. Als je op je bestemming uit bent gekomen, ga je naar het centrum toe en deel je de bloemen uit. Heb je ook meteen weer je goede daad gedaan voor die dag ;)

2. Bezoek een museum.
Ik weet het, er zijn een heleboel saaie musea, maar ook een heleboel leuke. Doe eens iets cultureels verantwoord. Zelf vind ik het museum voor de communicatie in Den Haag erg leuk (is meer op kinderen gericht, maar als je het innerlijke kind in jezelf nog niet hebt verloren, dan kun je je hier ook wel echt vermaken).

3. Doe iets creatiefs.
Samen een blog beginnen, oude Allstars pimpen, een toneelstukje schrijven (het liefst een bizar, raar, achterlijk toneelstuk waar alleen jullie de lol van inzien), een fotoboek maken of verzin zelf iets leuks.

4. Speel eens old school een (bord)spelletje.
Het is suf, burgelijk en hopeloos ouderwets: bordspellen. Maar als je er eenmaal aan begint, begin je het stiekem wel leuk te vinden. En je merkt dat je steeds fanatieker wordt. Vind je bordspellen echt zó 1900, dan is er natuurlijk altijd nog de Wii of de Xbox.

5.  Maak foto’s.
‘Maar Laura, deze tip is toch helemaal niet origineel?’ Nee, beste lezer, dat klopt, maar lees maar even door. Ik heb het niet over de gewoonlijke iklachheelnepenikdenkdatniemanddatdoorheeft- of duckface-foto’s die je normaal gesproken met je vrienden maakt (dit is een grapje, mensen, al zijn er mensen die dat wel doen en voor die mensen heb ik de boodschap: google duckface). Nee, hele gekke foto’s. Probeer alle smiley’s na te doen, doe die belachelijke trui met een eland erop van vroeger aan (wel je haar in twee staartjes doen), ga op de foto met vreemden etc.

Meer tips zijn vanzelfsprekend altijd welkom!

34 gedachtes over “Vijf originele dingen om te doen met een vriend of vriendin”

 1. Ik ga met een van m’n vriendinnen inderdaad heel vaak bordspelletjes spelen en dan worden we heel fanatiek. Bij scrabble halen we er serieus woordenboeken bij, haha! Helaas verlies ik uiteindelijk meestal, maar dat mag de pret niet drukken. Verder vind ik het ook leuk om in andere, “nieuwe”, steden eens naar de schouwburg/het theater/de bios te gaan of daar gewoon bij een willekeurig restaurant te gaan eten en de rest van de avond te blijven hangen ;) Altijd erg gezellig en je ziet ook nog eens wat van een andere stad!

 2. Die bloemenactie vond ik erg grappig. Jammer dat de reacties wat minder waren.

  Wij hebben altijd ideeen genoeg maar er komt meestal vrij weinig van:
  Een avondje lasergamen of karten. Erg leuk!
  Of we gaan naar een indoor skibaan. Ook leuk!
  Casino is ook erg leuk!!
  Wij kunnen ons ook vermaken met bordspellen, een avondje gourmetten bij vrienden (vooral niet in je eigen huis want die stank blijft minstens 3 weken hangen)
  Paintballen of klimmen aan een klimmuur. (dit laatste heb ik overigens nog niet eerder gedaan) Een potje squash behoord bij ons ook tot de mogelijkheid.

 3. 1. Trein/bloemenactie: wat een grappig idee!

  2. Misschien toch maar weer eens naar het museum gaan. Vroeger ging ik vaak met opa en oma en met school. Voor de mensen die kinderen hebben van 4 / 5 jaar en ouder raad ik Autotron aan in Rosmalen, echt zooo leuk!! Vroeger ook geweest. Het is een museum maar daar kun je ook spelen in dat park!

  3, 4 en 5 doe ik regelmatig / bijna elke dag.

 4. Met mijn vriendje zou ik graag eens naar het speelgoedmuseum gaan in Mechelen, maar volgens mij zal ik veel moeite moeten doen om hem te overtuigen. :p

  Maar ik vind het wel erg leuke tips. ^^

    1. Ooooh, dan ga ik daar naar toe! Alleen is Deventer ook ver weg voor mij, maar ik ben er wel eens eerder geweest en ik vond het heel leuk, dus ik ga er nog wel een keer naar toe :)

 5. Die laatste; wauw, geweldig! Ga ik zeker een keer uitvoeren. Ook leuk: in de zomer een watergevecht (attributen: waterpistool, waterballonnen, emmers, flesjes, etc.), kanoën, in de winter een sneeuwballengevecht, schaatsen, naar SnowWorld :)

 6. Iets samen bakken & opeten (a) valt altijd goed in de smaak. En als je maar kort hebt en wel wil lachen: wie heeft de meeste vrienden met … op facebook. En dan dingen als ‘een dier als profielfoto’. Kom je de meest hilarische dingen tegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.