Het klinkt als muziek in mijn oren

Muziek. Ik luister er naar en jij waarschijnlijk ook. Hoewel ik het niet zo heb op Nederlandse muziek (met name de Volendamse palingcategorie), zijn er toch Nederlandse nummers die ik leuk vind (ja echt!). En die ga ik met jullie delen.

1. Toon Hermans
Oh, ik vind Toon Hermans zo’n lieve man he (dat klinkt net alsof ik niet weet dat hij overleden is, maar dat weet ik wel hoor). Ik ken nog niet zo heel veel van hem, maar hij schrijft zulke lieve liedjes over de liefde.  En het allermooiste liedje? ‘Lente me’ natuurlijk. Mooi nummer, hele lieve tekst. En ja, ik weet dat ik in bovenstaande stukje te vaak het woord ‘lief’ heb gezegd, maar daar trek ik me lekker niets van aan!
Muziektip: Lente me

2. Acda en de Munnik
Jaaaaaaaa, Acda en de Munnik is leuk! Niet alleen de muziek, maar ook de teksten. Hun mooiste liedje vind ik ‘Geen liedje’, maar die kan ik niet op YouTube vinden. Dan maar een wat bekender liedje :)
Muziektip: Vandaag ben ik gaan lopen

3. Spinvis
Ja, deze heb ik al eerder genoemd, maar hij mag niet ontbreken in mijn Nederlandse muziek-lijstje. Zoals ik toen al zei: je houdt ervan of je houdt er niet van. Drie keer raden bij welke groep ik hoor ;)
Muziektip: Ik wil alleen maar zwemmen

4. Ramses Shaffy
Twee jaar geleden is hij overleden, de man van de chansons: Ramses Shaffy. Heel wat vakanties geleden, ik zat nog op de basisschool, gingen we naar Frankrijk. We hadden een cd van Ramses Shaffy bij ons en zongen elk liedje keihard mee. Goede herinneringen.
Muziektip: Sammy

5. Annie M.G. Schmidt
Oké, ze heeft de liedjes zelf niet gezongen, maar wel geschreven en daarom noem ik haar en niet de zanger/zangeres. Annie M.G. Schmidt is de vrouw die een groot aandeel heeft gehad in onze jeugd of in ieder geval in de mijne. Haar boeken, gedichtjes en liedjes. Wat een geweldige vrouw. Het was moeilijk kiezen, maar ik heb een minder bekend liedje gekozen. De clip die je erbij ziet, komt uit de serie Annie M.G., overigens ook een aanrader (maar helaas niet op internet te zien, je kunt de dvd wel bestellen).
Muziektip: Kermislied

Ja, dit keer zijn het er maar vijf. Tien vond ik te moeilijk. Eerlijk is eerlijk: ik luister véél meer naar muziek uit het buitenland. Volendamse palingmuziek (sorry fans van Nick & Simon), Frans Bauer en Jeroen van der Boom (heeft iemand een teiltje?) kunnen mijn oren niet bekoren.

Maar tja, vijf is toch wat weinig. Weten jullie er misschien nog meer?

40 gedachtes over “Het klinkt als muziek in mijn oren”

 1. JAAAA, eerste reactie, ik heb er een half uur voor gewacht (a) Ik vind nederlandse muziek wel te doen eigenlijk. Marco Borsato (: Jeroen van der Boom is echt blûh (sorry fans) en ja, ik luister eigenlijk heel veel (:

  AlleenToon Hermans nog nooit geluisterd, en spinvis ook niet.

  Yeeess, eindelijk een x eerste reactie (:

 2. Ik luister ook veel naar Blof. Liedjes van Van Velzen vind ik ook niet zo walgelijk, hoewel hij vooral engelstalig zingt. Ik vond Niek en Simon eerst ook walgelijk, maar bij The Voice of Holland zijn ze heel grappig. Ze zitten vol met humor, dat is wel leuk! Hier blijft het dan wel bij hoor.

 3. Mijn beeld van Nick & Simon is door The Voice ook wel veranderd, ze komen zo wel sympathiek over. En heel stiekem vind ik sommige van hun liedjes wel leuk (en hun teksten over het algemeen hilarisch, haha). Tja, Guus Meeuwis vind ik als Brabantse natuurlijk ook een held ;p En De Poema’s zijn ook wel tof en soms ook wel een liedje van De Dijk. Oh en Doe Maar! Onderweg van Abel en Wêr Bisto van Twarres zijn ook favoriet, al bestaan die band niet meer. Vroeger vond ik De Kast ook nog wel leuk… En soms heb ik een Nederhop periode en luister ik bijna alles wat door Top Notch geproduceerd wordt ;) Hm, als ik er over nadenk bestaat er nog best wel goede Nederlandstalige muziek!

 4. De dijk! Maar ik kan op dit tijdstip even geen titel voor de geest halen.
  Oh en Claudia de Breij met Mag ik dan bij jou is ook kippenvel.

 5. De énige Nederlandse artiesten waar ik naar luister zijn Blof, Guus Meeuwis en Jurk. De rest kan mij gestolen worden, en dankzij programma’s als The Voice hoop ik ook steeds vaker dat ze daadwerkelijk gestolen worden ;-)

 6. HIHI –> met name de Volendamse palingcategorie! (hoe verzin je het?)

  Ik kan mij alleen vinden in Acda & de Munnik en sommige liedjes van Marco B. Heerljke muziek hebben ze. Verder walg ik van NL talige muziek (films en musicals). Ik kan mij gewoon vaak niet vinden in de teksten, de overdreven uitspraak of de misplaatste grapjes en slecht acteerwerk (in series en films)

 7. Boudewijn De Groot is ook fijn :)
  en uhm tja….ik denk dat ik daar ook wel stop haha, met jouw lijstje erbij dan. Marco is heerlijk om hard mee te schreeeuwen maar niet super leuk ofzo en blof weet ik ook niet zo goed wat ik daarvan vind….

 8. Jaaa, ik vind hen ook allemaal geweldig! :D En ik heb het normaal gesproken ook niet zo op Nederlandstalig… Vooral Ramses Shaffy en Acda en de Munnik luister ik al langer en sommige liedjes doen me weer denken aan mooie herinneringen (:

 9. Spinvis en Acda & de Munnik vind ik wel fijne muziek :)
  En Eefje de Visser en Claudia de Breij hebben ook mooie nummers. De Volendammers mogen wat mij betreft wel ophouden met zingen..

 10. Laura toch, je kan echt niet alle muziek uit Volendam over één kam scheren ;) Jan Smit en de 3Js bijvoorbeeld kan je echt niet met elkaar vergelijken. Niet qua muziek, maar ook niet qua teksten en zang. Het enige wat ze gemeen hebben is dat ze in het Nederlands zingen en dat ze uit Volendam komen.

  Maar verder vind ik het een leuke blog hoor ;)

    1. Haha, Liann, ik wilde hetzelfde gaan zeggen.. De 3js hebben ook echt goede muziek! (Ze staan veel hoger in de top 2000 dan Jan Smit!) Ik kan me voorstellen dat Nederlandstalig niet je ding is en verder.. Dat wat Liann zei :P

 11. Eefje de Visser schrijft en zingt heel mooie Nederlandse liedjes!
  Lang geleden (dat is toen ik in groep acht zat en alles daarvoor) luisterde ik heel stoer naar een oude Doe Maar-cd van mijn vader.
  Verder vind ik dat Daniël Lohuës ook fijne liedjes maakt.

 12. Ik ben enorm gecharmeerd van Racoon, die gasten doen bijna engels aan maar zijn toch echt zo Nederlands als wat. Oh ja en Blof blijft toch ook wel erg fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.