Negentienapriltweeduizendzeven

Negentienapriltweeduizendzeven, de dag dat ik scoorde bij voetbal én hockey. Dat is zo spraakmakend dat ik het opgeschreven heb, nadat het gebeurde (zie hierboven voor het bewijs).

U moet namelijk weten: gym was niet mijn beste vak. Ik denk dat ik zelfs nog beter was in wiskunde en dat wil heel wat zeggen. Sterker nog: misschien was ik wel beter in natuurkunde (‘Nee Laura, nu ga je te ver.’).

Conditie? Die van een bejaarde slak. Basketbal? Te klein (‘Je moet op de rechterbovenhoek richten van dat zwarte vierkantje.’ ‘Maakt niet uit, het lukt toch niet.’) Voetbal? Bang voor de bal en de benen van anderen (‘TACKLEEEEEEEEE!’). Turnen?

Waar ieder ander huilend in elkaar stortte wanneer hij of zij hoorde dat we moesten turnen voor cijfer, haalde ik opgelucht adem dat we de piepjestest niet hadden. Ik ben geen slangenmens, maar thank God dat ik de handstand kon (of kan, maar ik heb geen zin om dat nu uit te vinden).

En nu? Ik geniet. Nooit meer de coopertest. Geen sportdagen. Lang leve de universiteit.

51 gedachtes over “Negentienapriltweeduizendzeven”

 1. Heel herkenbaar. De enige sporten die ik leuk vond waren hockey, rugby, tamponbal en slagbal. Alles beter dan voetbal of nare dingen waar je conditie, coördinatie of lenigheid voor moet bezitten.

   1. Haha, het is een soort binnenhockey met een zachte bal en zachte sticks die lijken op een tampon met een stok eraan. Vandaar de bijnaam. In het echt heet het geloof ik bouncebal

 2. Gym was ook niet mijn favoriet. Alleen dans en trampoline/turnen gingen bij mij nog wel. De rest vond ik ook niet echt leuk, het liefst was ik reservespeler, haha!
  In China krijgen ze trouwens op de universiteit nog wel verplicht een soort gym. De mannen zelfs in legeroutfit. Maar goed, daar krijgen ze ook nog verplicht Marxisme :s Onafhankelijk van welke studie je doet… Blij dat ik als uitwisselingsstudente daar niet aan mee hoefde te doen!

 3. Gym, het woord herinnerd mij aan het wegrennen voor de bal als er een aan kwam, uitkijken dat me bril niet geraakt werd. De angst was daarvoor zo groot, ik en de bal waren vijanden.

  leuk geschreven.

 4. Gym vond ik soms leuk. Helaas vond mijn docent slagbal de geweldigste sport die er was en we dus de helft van de tijd tegen balletjes aan moesten slaan en met van die vieze stinkhandschoenen ballen moesten vangen. Als er één sport is die ik niet kan is het wel honkbal. Ik was dus ook echt onwijs blij dat ik de knuppel aan de wilgen kon hangen. Die zien we nooit meer terug :)

 5. Gym, daar had ik een beetje een hekel aan. Wat gek is, want ik hou heel erg van sporten. Maar van groepssporten word ik extreem onzeker waardoor ik ontiegelijk veel fouten maak en niemand de bal meer naar Naomi durft te gooien.

 6. Dat is inderdaad wel de moeite waard om te noteren ;) Ik was ook best slecht ja. Maar ik probeerde het ook niet zo hard, stiekem zou ik het nu wel weer leuk vinden om gym te hebben.

 7. Ik heb altijd graag sportles op school gekregen. De meeste sporten deed ik overigens ook wel graag (en toegeven: ik was er behoorlijk goed in ook). Er was maar één sport waar ik echt een hekel aan had: voetbal. Ik slaagde er gewoon niet om die bal te raken, zelfs niet als hij op een slakkentempo aan mij voorbij rolde!
  De leukste lessen vond ik frisbee en turnen (in de laatste twee jaren moesten we overigens de achterwaartse flik-flak leren en handenstand overslag. Vond ik allebei wel een beetje ver gaan, maar ’t was gelukkig met hulp :-) ).
  Eerlijk waar, zulke afwisselende sport mis ik een beetje sinds ik aan de universiteit zit…

 8. Gym was goed voor mij. Het heeft me gemaakt wie ik ben. Ontzettend creatief: verzin jij maar eens iedere week een nieuw smoesje om eronder uit te komen. Een geweldige actrice: auu!! M’n enkel is ‘ahum’ verstuikt! Ik kan niet meer mee doen. Allemaal ontzettend handig geweest. En nog steeds maak ik regelmatig gebruik van mijn smoezenboek wanneer iemand voorsteld iets sportiefs te gaan doen.

 9. Ja, ik was ook heel slecht in gym, slechter dan in Nederlands of geschiedenis, kan je nagaan (haha).
  Van alle balsporten ging voetbal me nog het beste af, en soms scoorde ik dan ook op mysterieuze wijze. Eén keer stonden er vijf mensen tussen mij en het doel, maar ik kreeg de bal voor mijn voeten en wist hem (hoe? geen idee) tussen iedereen door in het doel te prikken. Best grappig.

  Maar verder was gymles vooral een afgang.
  Lang leve de studentenschaatsvereniging :)

 10. Dat verplichte sporten was inderdaad VERSCHRIKKELIJK! (en ook dat snel snel omkleden want je kwam van een andere les en moest weer door naar de volgende les; dat vond ik ook drama)

 11. Bij ons op school doen we met gym echt vrijwel niks, we hebben sinds de 4e namelijk alleen gym met meisjes (vrij apart ja, gewoon een openbare school maar goed..) dus dat is voornamelijk praten.
  Voor de rest vond ik gym altijd wel leuk, basketbal eigenlijk ook wel – hoewel ik maar 1.65 ben.

 12. Haha heel leuk geschreven! Ik ben er eerlijk gezegd ook wel blij mee dat ik geen gym meer heb. Maar juist omdat ik niet goed was in turnen. Ik was veel beter in voetbal en basketbal haha.

 13. Ik ben ook zo slecht in gym! Ik heb het nooit gekund en nu durf ik gewoon niks meer. Het is zelfs zo erg dat de leraar zegt dat ik mijn examen niet ga halen…

 14. Komt me een heel klein beetje bekend voor :p. Ik vind sporten wel leuk, als ik zin hen if als ik een leuke klas zit. Meestal zit er iemand in de klas is nog sslechyer in gym is dan ik, maar meestal gaan ze mij uitlachen -.-. Piepjestest kom ik nooit verder dan trap8 :/. Best chill dat je op de universiteit geen gym meer hebt :)

 15. Ik doe nu nog wel sport, maar dat is omdat ik het leuk vind en ervoor heb gekozen. Met gym deden we ook vaak dingen waar we geen zin in hadden, dat was niet zo leuk. Maar ik was wel sportief en meestal een van de besten van onze gymgroep.

 16. Hihi leuk dat je dat opgeschreven hebt!
  Ik vond gym altijd erg leuk, op de piepjestest na. Ik deed alleen regelmatig niet mee door blessures. Echte blessures dus, het waren geen smoesjes ;)

 17. Haha, ik deel je afschuw voor gym. Godszijdank werd m’n kaakoperatie in de 5e klas zo gepland dat ik de laatste drie maanden geen gymlessen mocht volgen, jippie! En in de 6e werden de gymlessen vervangen door sporten die je zelf mocht kiezen, wat een opluchting. De piepjesloop vond ik niet zo’n ramp, ik geloof dat dat de enige keer was dat ik in al die jaren een 8 voor gym scoorde :P

 18. Wij hadden altijd even ’tijd’ met gym, voordat de les echt begon en dan gingen we altijd voetballen en soms liet de leraar ons dan gewoon doorspelen. Awesome tijden waren dat! :D

 19. Ik was een uitblinker in turnen;-)
  Er liggen hier ergens nog heel veel medailles.
  Hier nu een zoon die een bloedhekel heeft aan de piepjestest. Hij vraagt altijd of ik hem ziek kan melden als het zover is;-)

 20. Ik durfde ook geen voetbal te spelen, hockey ging nog, behalve als de ‘vervelende kinderen uit mijn klas’, dachten HAKEEEN! met de hockeystick! deed pijn…

 21. Ik vond turnen juist zo’n hel altijd. Ik kan net de koprol namelijk, dus daar was ik niet bepaald goed in. In heel gym niet trouwens, maar bij de coopertest haalde ik vaak wel net een voldoende gelukkig ;).

 22. Herkenbaar! Ik vond alleen basketbal en hockey leuk, de rest verschrikkelijk. Voetballen vind ik maar enge dingen, op de piepjestest kwam ik standaard tot trap 5 (jaja) en de koprol kan ik niet. ;)

 23. Oh mijn god, dit is echt zo herkenbaar haha! Ik heb echt een bloedhekel aan gym, ik weet me geen raad met wat voor spel of sport dan ook en ik word helemaal panisch bij het vooruitzicht van een gymles. Op een gegeven moment ging ik ook gewoon niet meer omdat ik het tijdverspilling vond – en niemand zei er wat van! En nu heb ik vrijstelling, haha. Lucky me!

 24. Deze blog zou ik zo geschreven kunnen hebben. God, wat had ik een intense hekel aan gym en dan met name inderdaad coopertest, shuttlerun of bosloop. Vorig jaar begon ik met van die ren- lessen op m’n Ipod en wat bleek.. uit mezelf joggen vind ik best wel leuk om te doen. Ik heb de lessen overigens niet af gemaakt. Toch nog maar eens een poging wagen in het voorjaar.

 25. Ohh ja verschrikkelijk vond ik dat! Ik ben echt geen teamsport mens. Met volleybal en voetbal kreeg ik altijd wel een keer de bal op mijn hoofd :’) Voor basketbal ben ik gezakt. En dan dat verschrikkelijke softbal alzeleven. bleeehh

 26. Pff de dag dat ik mijn diploma haalde en dus nooit meer gym had.. Wat een opluchting na zes jaar (nog langer als je de bassischool meetelt). Ik was wel altijd goed on teamsporten, dat vond ik tof! Omdat ik fanatiek ben denk ik. Maar rennen en turnen, nee hoor, daar maakte je mij zeker niet blij mee.

 27. Weer super leuk geschreven ! Ik had zelf ook echt een hekel aan gym behalve turnen vond ik ook altijd wel leuk en verstoppertje ! hahah voor de rest had ik altijd smoesjes klaar staan om niet mee te hoeven doen !

 28. Lang leve de universiteit inderdaad! Toen ik vanwege mn gezondheid van het HBO naar het MBO ging schrok ik me rot dan weer we gym hadden. Verschrikkelijk. Gelukkig kreeg ik vrijstelling, al waren de vervangende opdrachten misschien nog wel vervelender.

 29. Ohhh ik was ook zo blij toen ik nooit meer gym had! Ik had er zo’n hekel aan… het enige leuke vond ik badminton, tennis en tafeltennis, haha. Helaas deden we dat bijna nooit :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.