Een legging is een legging is een legging is een legging


Oké, ik lieg in mijn stukje, ik heb wel een legging en ik heb hem ook wel eens aangetrokken. Ik ben echter geen volslanke mevrouw.

De Nederlandse vrouw heeft niet veel kaas gegeten van mode. Nu wil ik niet beweren dat ik zelf een fashionista ben, maar ik trek tenminste geen Marlies Dekkers-bh’s, uggs of crocs aan. Of datgene waar ik het nu over ga hebben: leggings.

Nu is er op zich niks mis met de legging. Handig voor onder een rokje wanneer het te koud is voor blote benen. Het staat best leuk eigenlijk. Maar om de één of andere reden zijn het altijd meestal mensen die het juist niet kunnen hebben die ze aantrekken. Mensen wiens bovenbenen in de breedte net zo dik zijn als mijn lichaam in de lengte (en ik mag dan wel klein zijn, maar dat moet je alsnog niet willen). Kijk, ik heb niets tegen dikke mensen. Ze moeten het zelf weten dat ze dagelijks een McDonald’s menu naar binnen stouwen (‘Ooooh Laura, er zijn ook mensen die één of andere ziekte hebben en daardoor dik zijn blablabla.’ ‘Ja, maar over die mensen heb ik het nu niet.’). Dikke prima. Tegenwoordig valt er redelijk makkelijk aan kleding voor de vollere vrouw te komen (lang leve het internet) en je zou denken dat mensen zich dan wel leuk weten te kleden.

Maar nee. Tip één: (te) strakke kleding doet je geen goed als je volslank bent. Leggings zijn héééél strak. Misschien kun je zelf de conclusie trekken.

En dan heb je nog iets. Kijk, een legging is een legging. Dat mag dan wel een cirkelredenering zijn, maar sommige mensen snappen dat niet. Er zijn dus mensen die denken dat een legging een broek is. Misschien ligt het aan mij, maar ik vind dat niet erg logisch klinken. Anders zou een legging toch wel een broek heten? Dus wat doen die mensen? Die trekken hun legging aan. Plus een shirt. Dat is dus een kledingstuk dat je welgevormde kont  billetjes niet bedekt. Nogmaals: een legging is geen broek! Over een legging hoor je een jurkje of een rok te dragen. Want aangezien een legging dus geen, ik herhaal GEEN broek is, zie je die billetjes van jou als een ongeleid projectiel bewegen. En dat hoef ik dus niet te zien op de vroege ochtend.

En het ergste: de welgevormde (lees: volslanke) vrouw die een WITTE (want dan zie je het extra goed) legging aan heeft met een shirt erboven en dus een onbedekte kont.

Soms zou ik willen dat Nederlandse vrouwen wat meer modeblogs lazen. Heel soms.

64 gedachtes over “Een legging is een legging is een legging is een legging”

 1. We wachten nog steeds op jou OOTD die onze Hollandse modehartjes sneller doet kloppen, dus show ons die geweldige niet-leggingalsbroek outfit en inspireer ons zodat we de legging niet meer als broek willen dragen voor de rest van ons leven.

  1. Goh ja, dan moet ik eerst een killer outfit gaan bedenken natuurlijk en even de H&M en andere winkels waar iedereen zijn kleding koopt (ik overigens ook :P) leeg kopen, zodat ik een outfit kan bedenken die je al tachtigduizend keer gezien hebt op fashionblogs!

   1. Bij wielrennen en schaatsen zijn leggings toegestaan.
    Ohja, en bij ballet. Hihi, ik was laatst bij het ballet, moet nog gniffelen van die mannen. Geen gezicht.

 2. Leggings. Ik krijg dan altijd meteen zo’n beeld van een iets te dikke buurvrouw met een zebraprint-legging. En heel veel sieraden en een sigaret.

 3. Heerlijk lezen!!!
  Ik heb hetzelfde met : croqs/uggs/MarliesDekkers (een bh hoort eronder, niet die bandjes zien dat lijkt zo ordi, van kom maar op hier zijn mijn tieten)
  En ja ik heb wel leggings want ik vind ze heerlijk onder een jurkje met laarzen.
  Want blote benen is zo kaal & bloot.

  Maar ik snap je punt! En nee een witte is zo fout (en dat je er dan doorheen een zwarte string ziet zitten, jak)
  Maar goed ieder zijn ding he????

 4. Ik zat al te wachten op de witte legging burn! En ik zag vandaag weer een grietje in alleen een legging en jas lopen. Ik zag de contouren van haar ondergoed en vond dat eigenlijk toch wel heel afleidend, niet in de positieve zin welteverstaan. Maar stiekem ben ik eigenlijk heel jaloers, want ik heb zelf het lef niet om zonder rokje of broek over straat te gaan. (Tenzij je er punten mee kan verdienen bij een wedstrijd op de studentenvereniging natuurlijk)

 5. Amen. Ik zei vanmiddag nog (na het zie van een vrouw met een bovenbeenomvang van 1,80m in een witte legging) tegen een vriendin van me: als ik ooit nog een legging als broek ga dragen mag je me opsluiten in een diepe, heel diepe kelder.

 6. O jee… Ik heb Uggs. Eigenlijk vind/vond ik ze te lelijk voor woorden en onacceptabel schoeisel, ik heb toch een paar Chinese varianten gekocht. Want met -20 helpen m’n leren laarzen echt niet zoveel meer… Dan vriezen mijn tenen er letterlijk af! Dus daarom Uggs. Mag het, Laura?

  En je leggings-verhaal. Die billen, en dan printjes zoals Daan schrijft {panterprintje, nog ergeer!}: mag ik een kotsbakje?

 7. Ik vind het enigzins best grappig dat ik, als jongen, hier als eerste mee moet komen, aan de andere kant natuurlijk ook een beetje raar: hoe zit dat dan met een tregging?

  1. Het woord tregging alleen al zorgt voor kotsneigingen. Ik vind het wel grappig, op de Engelse wikipedia staat dit: There has been some controversy about whether they can be considered trousers. A British school decided to send 60 students showing up in treggings home on the reason that the clothing was too tight to be worn as trousers

    1. Ik heb me er gefascineerd toen een klasgenoot aan een andere klasgenoot vroeg “Vind je het niet raar dat je geen broek aan hebt?”. (beiden waren vrouwelijk).
     Ik keek naar de benen van het meisje en zei: “Huh? Ze heeft toch wel een broek aan?”.
     “Nee, dat is een tregging”
     “Een tregging?”. “Ja, het is een legging die eruit ziet als een broek. Maar het is geen broek! Kijk maar. Hij heeft geen knopen of ritsen of wat dan ook.”
     “Oh…”

 8. Oooh Laura, vroeger, toen ik een klein meisje was, toen waren die leggings in, maar niet voor onder een rok of een jurkje. Nee, toen werden ze dus echt gewoon gedragen met een shirt of een trui er overheen.

 9. Ik hou niet van leggings… Behalve als vrouwen er laarzen onder hebben zodat je niet ziet dat het leggings zijn. Ik vind het dus niet mooi als je legging bij je enkels ophoudt en dat je dan nog hakken oid aan hebt.

 10. Even was ik bang dat ik vandaag een probleem had. Dat ik mijn melkflessen van nu tot vanavond laat moet tentoon gaan spreiden omdat de legging uit moet. Gelukkig, het valt mee. Ik draag er een jurkje op. En dit keer geen laarzen (sorry Anneke).

  Ik vind trouwens dat je het de stevige dames niet kwalijk kunt nemen dat ze een legging dragen met een kort iets er boven. Tenslotte heet tegenwoordig alles tuniek, en een legging en tuniek is een perfecte combinatie. ;-p

 11. Ik zou dat ook wel eens willen. Niet een voor vollere dames maar ook voor skinny meiden van mijn leeftijd. Die dragen de hele week alleen maar leggings met shirtjes….waar is de broek gebleven?

 12. Hahaha, geweldig stukje!
  Zelf ben ik nou ook niet de slankste, en draag ook gewoon leggings, maar altijd met een jurkje of rokje of shirt die m’n kont wel bedekt! :)

 13. Witte leggings moeten verboden worden. Als je witte benen, kan je net zo goed de zon vermijden. Ik draag mijn zwarte legging alleen maar met een rokje of een jurkje, ik zou me eigenlijk ook totaal niet op mijn gemak voelen als in zoiets straks mijn kont zo goed zichtbaar is.

 14. hmm die mode zie ik vooral in de metro in Rotterdam….ik weet niet of het vooral de Nederlandse vrouwen zijn die geen verstand van mode hebben ;) en vooral die putten die je dan ziet zijn zo mooi :P en het liefst ene beetje een glimmende legging

  1. Hahaha ja, in de Rotterdamse metro zie je het heel veel inderdaad, een legging als een broek dragen.

 15. Ik ben het helemaal met je eens meid! En dan te bedenken dat ik zelf tot de wat meer volslanke dames behoor, ik heb ooit een legging onder een jurkje gedragen en hoewel iedereen zei dat het prima stond, vind ik het zelf helemaal niks. Laat staan dat ik het als een broek zou gaan dragen, dat vind ik zo’n noodkijk maar helaas zijn er genoeg dames die het wel doen…

 16. Oh verschrikkelijk. Ik ben zo’n vol persoon (het woord slank er aan toevoegen past niet eens bij me) maar een legging nee. Alleen bij een jurk draag ik dat en dan voel ik me er nog niet lekker in.

 17. Leggings are not pants! Duidelijk. Ik ben wel een volslanke vrouw en voor mij is de legging fijn omdat ik dan een rokje kan dragen zonder dat dat irritant zit. Maar zonder rokje zou ik NOOIT een legging aantrekken. Brrr!

  Nu vond mijn oma laatst dat leggings hoe dan ook niet kunnen, dat we maar fijn weer aan de panty moeten met zijn allen. Tsja… misschien wel? Maar dat zit pas écht niet lekker.

 18. Een legging is zeker geen broek! En een panty is ook geen legging, wat bepaalde mensen soms ook lijken te denken (gelukkig dragen ze er dan meestal nog net wel iets over heen, maar toch). Alleen basisschoolkinderen komen er, in mijn ogen, enigzins mee weg om een legging als broek te dragen. In mijn kinderjaren was dat zelfs een tijdje hip, haha :p

 19. Ik ben het met je eens dat je een legging niet als broek kunt gebruiken. Maar ik vind dat je verder wel erg makkelijk praat over ‘volslanke’ vrouwen en een beetje generaliseert. Maar misschien bedoel je dat niet zo. En ja, misschien voel ik me aangesproken omdat ik ook niet de slankste ben, leggings draag onder jurkjes en je mij toch elke week ziet.

 20. Een legging is inderdaad geen broek, want daar bestaat de tregging voor, een speciale legging broek. Best onzin, want dan kun je wat mij betreft ook een normale broek aan trekken :’)

 21. Een tregging heeft trouwens meer weg van een legging dan van een broek, vind ik. Bij een tregging zie ik namelijk net zo goed die billetjes bewegen als bij een legging. Of misschien graai ik tijdens het passen altijd te kleine treggings uit het rek, dat kan natuurlijk ook. :P Ik koop zelf daarom altijd óf echte broeken óf zwarte leggings.

 22. Haha, helemaal mee eens. Ik draag vaak leggings, vind ze ook lekker zitten, maar wel altijd met een rokje, jurkje of lang t-shirt eroverheen. Mensen die een legging dragen alsof het een spijkerbroek is, zien er echt NIET uit.

 23. Oh ja, iemand met een witte legging en een shirt die niet over de kont gaat is echt, echt, écht afschuwelijk … En dan als hij doorschijnt maakt het het nog net wat erger.

 24. Ik had ooit een volslanke collega die een witte legging droeg met daaronder een roze onderbroek. Ze droeg geen jurk over de legging, slechts een omslagdoek die niet lang genoeg was. We hebben het er nu nog over …

 25. Vreselijk. Ik draag leggings alleen onder rokjes, jurkjes of tuniekshirts, dus die vallen over mijn kont heen. En mijnw itte legging alleen onder mijn lichtroze jurkje. Ik zou het vreselijk vinden als iemand mijn kont goed kan zien.

 26. Ik draag zelden een legging. Heel soms een grijze onder een korte broek.. maar eigenlijk altijd onder een lange broek in de winter…tegen de kou.

 27. Ik ben overgestapt op de panty’s ^^ Ik heb nog wel een aantal legging, maar die draag ik alleen met een rokje en jurkje en als het echt te koud is zegmaar :)

 28. Zwangere vrouwen + Legging + Geen tuniek maar gewoon t-shirt oid is ook HEEL erg!

  Ik heb legging. Jup. Maar draag het onder tuniekjes/jurkjes/rokjes. NO WAY dat ik zoiets draag waarbij je je kont ziet blubberen. Ik ben niet vol slank maar gewoon aan de dunne kant, maar ik krijg al de kriebels vna het idee dat ik het zonder tuniek draag. Ik word al gek als de tuniek een beetje omhoog kruipt waardoor je het idee hebt dat je in je ondergoed loopt (krijg er altijd het panty syndroom van. Ken je die? Dat je een panty aan hebt en dat dan je rokje oid omhoog kruipt en je dus vol in tegen het kruis + ondergoed aan zit te staren. Brrr)

 29. Tsja, mensen zijn er niet om jouw omgeving te versieren met hun aanwezigheid Laura. ;P Dus als je het niet mooi vind, kijk je maar fijn de andere kant op.

  Dat zeg ik, als dikke legging fan (letterlijk en figuurlijk), maar een legging is inderdaad geen broek, maar een legging waar je iets kont bedekkends over moet dragen, vind ik. ^.^

 30. Ik vind eigenlijk dat mensen gewoon aan moeten trekken wat ze zelf willen. Of dat nu mode is of niet. Of het ze staat of niet. Eigen verantwoordelijkheid.
  Leven en laten leven.

 31. Ik ben het echt helemaal met je eens. Vind het ook ontzettend jammer want er zijn zo veel leuke kleren, of je nu broodmager of volslank bent. Liever een maatje groter dan dat je allemaal kwabbels ziet. Met dat grotere maatje zie je er gelijk weer slanker uit. Maarja, ik ben echt nul verstand van mode, dus wie ben ik om er iets over te zeggen :-P

 32. Brrrrr, je hebt gelijk. Ik vraag me af hoe stevige vrouwen die leggings eigenlijk aankrijgen. Op de grond liggen, en maar hijsen? En als het ding eindelijk om hun goedgevulde achterwerk zit, nog even opstaan en een paar keer op en neer hossen zodattie helemaal goed zit?

  Als ze al zo’n achterwerk hebben kan ik me voorstellen dat het een ramp is om daar óók nog een rokje overheen te hijsen. Eigenlijk is het voor hen heel praktisch.

 33. Precies hetgeen waar ik me aan ergerde ;)
  Zelf heb ik heel lang geen skinny jeans of zoiets gedragen, want dan voelde ik me voller.
  Nu heb ik daar geen last meer van

  Liefs

 34. Ik draag wel leggings, regelmatig zelfs maar dan wel bedekt he anders ga ik niet over straat en nee thuis trouwens ook niet LOL. Maar moet dan wel zeggen ik heb een nikkel allergie heb en altijd uitslag heb door de knopen etc. en dat is echt zo niet leuk! Er is niks aan te doen ook al naai ik er een stukje stof of het komt er gewoon doorheen.

  Daarnaast ook gewoon spijkerbroeken hoor het liefst niet te lang (zoals ik net zei .. allergie) maar Uggs, Crocks en Tuniek zie je mij helemaal niet inlopen want dat vind ik weer vreselijk.

  Maar iedereen mag het natuurlijk zelf weten ik trek gewoon aan wat ik fijn vind en mooi vind.

  Oh ja de mode van nu met die rare felle kleuren zie je mij niet in lopen brrr.

 35. O jaaaa… ik kan het me helemaal voorstellen. Misschien zien ze zelf niet hoe dik ze zijn – zoals anorexia-mensen niet zien dat ze mager zijn?

 36. Ik ben het helemaal met je eens, maar volgens mij denken sommige echt dat ze nog volslank zijn (omgekeerd anorexia ofzo), als je kijkt naar hoe ze zich kleden af en toe. Maar ja ik heb in het algemeen vaak nog wel wat op te merken over hoe sommige mensen zich kleden en dat zijn echt niet alleen vrouwen die dagelijks naar de McDonalds gaan :P.

  Persoonlijk denk ik dat heel veel ervan word veroorzaakt doordat je vanalles in de tijdschriften ziet en vervolgens vergeet dat die modellen heel anders zijn dan jou (en dan heb ik het nog niet eens alleen over hun figuur). Omdat je overal leggings ziet betekend het niet automatisch dat het iedereen staat. Omdat je overal oranje ziet betekend het niet automatisch dat het iedereen staat. Ik denk dat mensen echt blindelings mee gaan met wat in de tijdschriften staat en wat ‘de mode is’, zonder er zelf ook maar een klein beetje over na te denken.

 37. Oh terrible ja.. De legging als broek. Ik draag zelf eigenlijk niet anders meer dan leggings, gezien dat het enige is wat m’n veeleisende buik nog aankan wanneer de buikpijn weer eens op komt zetten, maar ik snap volkomen wat je bedoelt met mensen die het verkeerd dragen. Ik zou echt nooooooooooooit een legging als broek dragen.. Dat kan gewoon niet. Koop dan een tregging/jegging!

 38. GENIAAL! En helemaal eens. Ikzelf behoor tot de
  ‘welgevormde’ vrouw en draag inderdaad enkel leggings onder rokjes of jurkjes. Ik heb eens een echt dik vrouwtje die ook nog eens de lengte niet mee had in dubbel dubbel fout gezien. Witte doorschijnende legging met strak wit doorschijnend shirt. Omg…Maar wat denk je dan van skinny’s, en heupbroeken? Dingen die ik tegenwoordig (al zijn ze maar 1 euro…) in de winkel laat liggen. Zelfrespect? Ik wel…Of spreken we hier van zelfkennis? However, I defintely agree!

  1. Dankje :D Helemaal zonder spelfouten zal hij niet zijn (dus mocht je iets zien, vertel het me vooral), maar ik doe mijn best!

 39. Hoi ik ben een man van 45 en heb zojuist heerlijk gewinkeld in Lelystad in mijn paarse shiny legging van Pieces ik merkte wel dat er meer mensen naar mij keken maar niet 1 reactie gehad.Ook nog een bordeaux rode leren legging gepast bij de Sting ,prima geholpen overigens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.