Ik zie het overal

Ik zie het overal. Op straat, in college, bij de buurvrouw. Ik heb het niet over te strakke kleding of van die oorbellen met een bloem eraan. Nee. Het is erger. Ik heb het over de: Marlies Dekkers-BH.

Ik heb niets tegen Marlies Dekkers persoonlijk. Ze zal vast heel aardig zijn en sociaal en slim en weet ik veel wat. Maar het punt is wel dat zij de veroorzaker van dit leed is. Dit leed ziet eruit zoals bovenstaand plaatje. Dit zou een normale BH kunnen zijn, ware het niet dat er een lijntjespatroon aan de bovenkant vast is gemaakt. Dat is op zich geen probleem, al vind ik het niet mooi. Nee, het gaat erom dat versiersel aan de bovenkant zichtbaar is als je hem aantrekt onder de kleding.

Ten eerste is het  heel erg onpraktisch. Je kan niet lekker zonnen met een Marlies Dekkers-BH (of de goedkopere variant, Sapph, ja, dat merk van die ordinaire billboards waar halfnaakte vrouwen op staan, die ja), tenzij je zo’n afdruk mooi vindt boven je Harry’s. Moet je wel de hele zomer dezelfde BH aan doen. Bah.

En ik vind het ordinair. Je hoeft het niet met me eens te zijn hoor, maar ik vind van wel. Onderkleding heet niet voor niets onderkleding. Als je zo’n BH in de slaapkamer aantrekt om je man te verleiden, oké, maar dat hoeft voor de rest toch niemand te zien? Wat dit betreft is de Marlies Dekkers-BH de nieuwe Björn Borg-onderbroek (een paar jaar geleden was het hip om aan de hele wereld te laten zien dat je een dure onderbroek hebt). Je onderkleding tonen is hip. Van mij hoeft het niet.

Ik ben benieuwd wat het volgende wordt. Ik gok dat het straks hip wordt om geen schoenen te dragen, zodat iedereen je sokken kan zien.
Ik zie nu al op tegen de penetrante zweetlucht.

30 Responses to “Ik zie het overal”

 1. Ik ben het helemaal met je eens. Weg met aangenaaide boven bandjes. Ik vind ze ook totaal niks en absoluut niet sexy. Tijd voor een nieuwe trend.

 2. Dit moet gewoon niet lekker zitten, dat moet niet. Mij lijkt het in iedergeval vreselijk, al die extra bandjes over je “Harry’s” zoals jij dat zo leuk zegt. Ik denk dat ik met mijn mini-cupje echt niet veel op zou schieten met die bandjes, dan heb ik meer bandjes dan tiet! Sowieso, te koop lopen met je BH, wie schiet daar nou mee op? Ja, kerels .. maar, de enige kerel die mijn BH sowieso wel mag zien heeft daar geen ordinaire uitsnede voor nodig.

 3. Ik kan je uit ervaring vertellen dat het een hele klus is om er in te komen.
  Een paar jaar terug had ik een Marlies, inmiddels kan ik die nie meer aan omdat mijn harry’s drie maten groter zijn (Dank u Doc!) en Marlies maakt ze niet in mijn maat.

  Ik heb 3 Saphh bh’s en 1 daarvan draag ik regelmatig en zit heerlijk!!! Het bandje is niet overdreven en zie je nauwelijks.

  Ik heb er ook niks op tegen. Ik vind het alleen zo’n klim werk om er in te komen en ik vind het wat apart als het overdreven boven je kleding uitkomt. Maar ach, daar zijn ze wel voor gemaakt. Ik heb ergere trends tezien qua mode.

 4. Zo’n BH lijkt me bij uitstek zo iets waar je je vooral goed in moet voelen. Verder zal ik mij onthouden van iedere commentaar, wegens – om evidente redenen – niet gespeend van enige kennis ter zake…

 5. Ik ben het helemaal met je eens. En Sapph, oh, wat een verschrikkelijk merk zeg. Ik wil er nog niet dood in gevonden worden (dat heeft meer met het bedrijf en de directeur te maken dan met de producten). Ik vind de laatste regels trouwens grappig haha, misschien moeten wij alvast de trend zetten :P

 6. Ehhh.. Ja, tja, hmmm… wat zal ik daar eens op zeggen.. *driftig achter oor krabt*

 7. Deze BH’s zie ik alleen bij meisjes en vrouwen die nogal krap bij kas zitten. Kamprotten of mensen die op het woonwagenkamp wonen! Ik kijk dus liever niet =) Gadver! Old skool is beter!

 8. Ik ben het helemaal met je eens! Zelfs mijn moeder heeft er nu eentje gekocht. Ver-schrik-ke-lijk!! :( Hopelijk waait de trend snel weer over..

 9. Helemaal mee eens, ik vind het ook een verschrikkelijke rage, en het heeft ook iets goedkoops over zich. Onderkleding is onderkleding (al zijn er altijd nog mensen die hun bh’s netjes onder hun kleding houden maar er nog voor weten te zorgen dat ze inkijk hebben van hier tot tokio, aandachtrekkerij)

 10. hahahaha, wederom fantastisch geschreven! Ik vind ze ook niet heel mooi, mijn moeder draagt ze ook. Maar ik vind ze niet echt mooi. En ze zegt dat ze lekker zitten, nou uhm,… no thanks…

 11. echt heel leuk geschreven, vooral dat laatse haha.

 12. Ik koop gewoone en BH die goed past of zo, hij moet perse super beroemd zijn of zo.
  x

 13. Uuuuh ik vind het zoooo lelijk!

 14. Ik ga hier eens lekker de rebel uithangen en zeggen dat ik de beruchte Marlies Dekkers wel erg fijn vind. Mijn borsten zijn nogal onstuimig en alleen de MD’s kunnen ze temmen. Mijn Harry’s, zoals jij ze noemt (wel een beetje te mannelijk naar mijn zin, hoewel het natuurlijk wel lustobjecten zijn voor het andere geslacht, maar toch), zijn dik tevreden in deze lingerie.

  Alleen, zoals al eerder opgemerkt werd, blijft het in de bh komen een kunst op zich. Ik word er wel erg lenig van. En in combinatie met deze lingerie is dat een hele leuke aanwinst. De bandjes die boven je kleding uit kunnen piepen (piepen, niet schreeuwen, das nie goed) vind ik juist een leuke toevoeging op een outfit.

  Saph vind ik overigens wel ordinair, maar dat heeft misschien iets te maken met de “pak me” vrouwen die je vanaf de billboards verward (op de een of andere manier zijn ze altijd een beetje aan het spacen lijkt wel) aanstaren. Misschien ben ik gewoon een snob, dat kan ook.

 15. Ik vind het zo lelijk, ik erger me er vaak ook aan als mensen zo’n bh dragen. Dan denk ik echt van, doe dan geen shirt aan als je wil dat iedereen de helft van je bh ziet.

 16. Het valt me mee dat er nog niemand met deze grap is gekomen…

 17. Ik had er een paar van Sapph.. Maar die bandje zijn niks waard. Meteen kapot.. In het begin vond ik ze nog leuk.. Me eerste stamt van 3 jaar terug.. Nu vind ik er totaal niks meer aan.. Tja.. Smaken veranderen.

  Liefs

 18. Haha leuk stukje! Ik vind het wel mooi bij (sommige) anderen, maar ik zou het zelf ook niet dragen denk ik :p
  Leuke blog heb je! Elkaar volgen? Ik volg je!

 19. Eens eens EENS! ahaha ik vind het ook vreselijk ordinair….

 20. En het ergste is nog: de zeeman heeft ze ook. -gehoord via via via verre mensen huhu! ;)-

 21. En het allerergste is als meisje van 13 ze op school aan hebben. Come on?

 22. Ik heb zelf van het merk saphh verschillende merken maar dan wel de gene war je de bandjes niet boven je kleren ziet of nauwelijks, soms om me nek zie je wat lopen.. Verder denk ik er altijd bij na wat voor shirt iker over heen doe! ik draag eigenlijk sapph omdat ik een dermate grote bh maat heb dat dat het enige merk is wat ik kan kopen in de omgeving! Echt sierlijk irritant.. (ja kan wle andere maar dan oma bhs die niet zitten!)

 23. Ik vind het ook niet zo mooi… Maar ik moet eerlijk toegeven dat je bij mij ook soms wel wat BH van onder m’n Tshirt ziet komen… Een kanten boordje, of mijn bandjes met bloemetjes… Dat vind ik dan weer niet zo erg, als het subtiel is… :)

 24. ooh ik vind ze ook zo verschrikkelijk! en hoe krijg je het aan?

 25. Vind het ook niet erg charmerend.

 26. haha ik vind ze opzich wel mooi :) maar voor in de slaapkamer inderdaad ;) en niet boven je kleding uit. (en het is soms ook een heel gedoe om erin te komen :P)

 27. Trackbacks

Leave a Reply