Tien weetjes over Laura, deel drie (denk ik)

Deel twee (denk ik) kunt u hier vinden.

1. Ik vind het heel irritant dat de appelmoespotjes nu zo’n deksel hebben die je makkelijker eraf kunt krijgen, zodat ik mijn ‘krachten’ niet kan tonen door het open te maken (want zo kan iedereen het). Gelukkig is dat niet het geval bij de jampot.
2. Volgens mij zijn er best veel mensen die denken dat ik in Leiden woon, maar niets is minder waar! Momenteel woon ik nog thuis, maar ik kan jullie het blijde nieuws vertellen dat ik een kamer heb gevonden :D Niet in Leiden, maar in Oegstgeest, een dorp ernaast. Eind augustus ga ik er echt wonen, in verband met de vakantie. Lekker veel tijd om te klussen en in te richten dus (oh en tips zijn altijd welkom, dus mensen die nog onderwerpen zoeken om over te bloggen…).
3. Vroeger zei ik ‘Janke Janke’ in plaats van ‘Jip en Janneke’. Ik weet niet hoe dit overkwam bij andere mensen.
4. Ik houd niet van de serie Friends. Het schijnt dat ik de enige ben.
5. Ik ben over een maand en ikhebgeenzinomhetuittrekenen dagen jarig en dan word ik 21 en dat is een ramp, want 21 is FOR REAL volwassen zijn volgens de wet. Oh en dan wordt het verschil tussen de leeftijd die mensen mij schatten en mijn echte leeftijd groter. Waar blijven die rimpels en dat grijze haar toch? (GRAPJE RIMPELS EN GRIJZE HAREN, blijf nog maar even weg, het was een grapje, echt!)
6. Dagelijks krijg ik meer dan vijftig complimenten. Via de spam op mijn blog welteverstaan (zoals: ‘Fantastic blog! Great!’ en af en toe een onzedelijk verzoek).
7. Ik heb bijles gegeven in Nederlands, Engels, Duits, Grieks, Geschiedenis, Frans, Latijn en Biologie.  De laatste drie heb ik niet in de bovenbouw gehad (maar gelukkig was het aan een onderbouwer, dus ik snapte het nog wel). In plaats van bijlesgever noem ik mezelf liever bijlesjuf. Mijn leerlingen noem ik bijleskindjes, ook al zijn sommigen net zo oud als ik.
8. Het scheldwoord dat ik momenteel het meest gebruik, is ‘flapdrol’ (‘Oh mijn god, dat ze dat durft te zeggen! Op haar blog nog wel!’).
9. Ik ben de enige in dit huis die niet een apparaat heeft met een i ervoor, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik ben de één na jongste in dit gezin. Mijn ouders zijn hipper dan ik.
10. Ik had een lekker schrijvende pen. Hij was nog maar een paar dagen in mijn bezit. En toen ging hij stuk, opeens. Ik ben nog steeds niet over dit grote verdriet heen.

En nu jullie! Vertel drie (of tachtigduizend, wat jij wil) dingen over jezelf die ik nog niet weet!

61 gedachtes over “Tien weetjes over Laura, deel drie (denk ik)”

 1. Ik las op de basisschool (groep 4/5) al Les Misérables van Victor Hugo. Ook ken(de) ik alle nummers uit de musical uit mijn hoofd.

  Ik hield bibliotheekboeken vroeger vaak veel te lang, ook al kwam ik daar wekelijks.

  Ik schreef toen ik jong was verhalen met mijzelf en vrienden in de hoofdrol. Vaak ook nog zwaar gebaseerd op boeken die ik toen las.

  Ik studeer Journalistiek, met het uiteindelijk doel iets bij de radio of televisie te gaan doen.

  Ik heb ook een week of drie een lerarenopleiding Engels gedaan, die uiteindelijk niets voor mij was.

 2. Plak wat vervelende mensjes
  uit het verleden
  achter het behang
  hopelijk gaan ze niet spoken
  Gá voor de toekomst
  en grijp al je kansen!

  No merci for the soldier…RACOON

 3. Ik had vroeger een keer een teletubbieonderbroek aan en was daar trots op… toen ik het me vrienden vertelde moeste ze lachen. Ik snapte niet waarom, (oké dit was groep 1 hè?!)

 4. Ik ben ongelofelijk paranoïde op sommige vlakken. Ik draai bv mijn webcam weg als ik ie niet gebruik omdat ik schrik heb dat er iemand m’n pc zou hacken en stiekem me zou begluren.

 5. Ik had ook een lekkerschrijvende pen. De laatste keer kocht ik er 2 van. Maar ze verkopen deze nu niet meer. Helaas… Toen moest ik dus nieuwe andere pennen. De lekkerschrijvende zijn bijna leeg.

  En ik houd ook niet van Friends.

  En nu even echte weetjes:

  Ik houd van de kleur groen. (en ook wel meer kleuren, maar vooral van groen)
  Ik houd van boeken uitlezen. Op mijn daisyspeler (t apparaat waarmee ik boeken luister) kun je met een knop luisteren hoever je bent (in percentages van de tijd) en ook hoelang het boek nog duurt enzo. Dat is echt leuk. Als ik op de helft ben schiet het altijd al erg op. En als ik dan eenmaal op een bepaald punt ben wil ik alleen nog maar verder. Totdat het boek uit is. En dan ga ik verder met een ander boek. Ik lees trouwens ook graag veel verschillende boeken tegelijk. Dan ben ik bij het ene boek al op een bepaald punt maar heb ik even geen zin meer en dan lees ik even in een ander boek verder.

  Ohja, ik zal eens bloggen over inrichttips. Ik hield altijd al van het veranderen van de inrichting van mijn kamer.

 6. Ik hou ook niet van de serie friends.
  Ik ben heel goed in rommel maken, maar voel me 100x prettiger als mijn huisje opgeruimd is.
  Ik heb nog nooit een lekkere pen gevonden, want voor linkshandige zijn de meeste pennen irritant. Nja. Dat vind ik.
  Ik wil schrijfster worden.
  Maar ik zit nu ook heeeeeel langzaam na te denken of ik iets met voedingsdeskundige wil gaan doen ofzo (lekker anders dan wat ik nu dagelijks doe. Namelijk receptioniste zijn).

  Hoe groot is je kamer? Is het een beetje goed te doen?

 7. Gefeliciteerd met je kamer! Leuk!

  Ik ging op mijn 24e het huis uit om meteen samen te gaan wonen.

  Als ik ook volgende week het onkruid niet uit mijn tuin haal kan de achterdeur niet meer open.

  Ik ben nog nooit buiten Europa geweest en het zou goed kunnen dat dat zo blijft.

 8. Leuke weetjes! Er komt binnenkort een blogje online met 7 weetjes over mij :)
  Leuk in Oegstgeest. Heel veel (klus)plezier! Is het een beetje grote kamer?

 9. Ik vind Friends ook compleet overroepen! Goed dat je een kamer hebt, als ik toegelaten word op de kamers van de campus mag ik mijn vleugels ook uitslaan!

 10. Jemig wat je nog niet weet…. Ik ben nergens zo open als op mijn blog.

  Ehm: 1. Ik heb als 10 jarige een keer een blikje cola gestolen en werd gesnapt ;)
  2. Ik ben de grootste slordervos die je tegen zal komen, gooi altijd al mijn spullen overal in huis neer.
  3. Ik ben verslaafd, ja echt verslaafd aan de serie the Vampire diaries (eigenlijk aan alles wat met vampieren te maken heeft hahaha)

 11. Leuk dat je op kamers gaat! Oegstgeest kan nooit ver zijn van Leiden, mijn zusje woont daar namelijk ook op kamers maar deed (of doet, ze verhuist momenteel binnen Leiden, dus geen idee, haha) haar boodschappen vooral in Oegstgeest.

  Tachtigduizend dingen over mij wordt een beetje veel, maar vooruit, eentje dan. Toen ik al mijn zwemdiploma’s had gehaald ging ik op snorkelles, blijkbaar hield ik toen nog wel van zwemmen en zwembaden enzo, haha. Ik heb toen twee snorkelbrevetten gehaald, meer bood die duikschool volgens mij ook niet aan, wel mocht je daarna door voor duikles. Alleen was ik te klein (ik zat in groep 7 of 8) en mocht ik dus niet verder :( Ik zou de duikfles niet kunnen tillen/dragen, mijn ruggetje was te klein en ik zou achterover vallen ofzo, hahaha.

 12. Ik blog over wonen, maar dat wist je al!

  Ik vond (eigenlijk iemand anders) afgelopen kerst tijdens het kerstdiner (!) mijn eerste spierwitte haar. En de dagen erna nog eens twee, toen niet meer. Gelukkig.

 13. 1. Ik hou ook niet van Friends, dus je bent niet alleen
  2. Ik heb een knuffel waarmee ik nog steeds slaap
  3. Ik heb ervoor gekozen iets te studeren dat ik niet goed kan, maar waar ik wel heel geinteresseerd in ben en hoewel ik me dat soms beklaag, ben ik er stiekem ook wel trots op.

 14. Leuk om te lezen weer. Hier drie feitjes over mij. (tachtigduizend gaat snel vervelend worden denk ik zo.)

  – Ik heb mijn boeken op kleur staan in mijn boekenkast
  – Op dit moment lees ik voor het eerst in mijn leven Harry Potter
  – Ik kan heel slecht met levende planten omgaan, ze gaan meestal heel snel dood.

 15. – Ik was mijn haar alleen met natuurlijk shampoo en conditioner
  – Ik ben geboren in Utrecht (dat verbaast iedereen om de een of andere reden)
  – Ik ben voor maar een aantal dingen allergisch, maar daardoor valt sowieso bijna altijd zo goed als de gehele dessertkaart in een restaurant al af

 16. – vroeger zei ik manamanege in plaats van manege.
  – ik ben gek op kleine oorbelletjes, maar ik raak heel vaak één daarvan kwijt. Heel irritant. Dan heb ik nog maar één van elk soort, maar doe ik die gewoon samen in.
  – ik wil het eigenlijk niet toegeven, maar ik ben verslaafd aan mijn telefoon. Het is gewoon mijn baby en ik kan hem niet loslaten

 17. Wat een mooie foto van jou :) En tsja, volgens mij ben ik niet zo spannend. Ik vind Friends wel leuk, maar HIMYM 1204124012420 x zo leuk. Dus daarmee vergeleken is Friends eigenlijk ook stom.

 18. Hallo,

  ik word over een maand en zes dagen VIJFENTWINTIG. Vijf-en-fucking-twintig. En gisteren ontdekte ik een rimpel op mijn voorhoofd, en nou, ik kan je vertellen: dat is veel erger dan een wedstrijd tegen Denemarken verliezen.

  Dus niet zeuren a.u.b.

 19. AH JA DIE APPELMOESPOT! Ik was altijd de enige, op m’n vader na, die de deksel eraf kon draaien en nu kan iedereen het…
  Ik heb de serie Friends nog nooit gekeken.
  Ik ben bijna achttien en dan moet ik zorgverzekering en weet ik veel wat allemaal gaan betalen en ik hou m’n geld liever (wie niet).
  Flapdrol is een goed scheldwoord, maar sodeju is nog beter.

 20. Gefeliciteerd met je kamer! Oegstgeest is een mooie gemeente.

  Drie weetjes over mij. Even denken, hoor…

  1. Ik heb laatst zomerschoenen op de kinderafdeling gekocht, maat 35, en ze passen prima
  2. Ik praat tegen mijn computer, en ben beledigd wanneer hij niet antwoordt
  3. Ik kan niet overweg met blikopeners

 21. Hihi, het is leuk om rare weetjes over mezelf te bedenken maar ook moeilijk (en ik moet er zeker ook nog voor zorgen dat ze niet hetzelfde zijn als bij deel twee (denk ik)?)

  – Als ik iets wil zeggen wat nergens op slaat (gewoon, omdat (ik hoop dat) dat grappig is) begin ik altijd over een maliënkolder
  – Stiekem zou ik wel eens willen proberen hoe het met mij afloopt als ik aan een tv-talentenjacht mee doe
  – Ik verbrand altijd op mijn scheiding en dat jeukt. Grr.

 22. Laura! Hoe kan dat? Friends is zo superawesomecool :(

  – ik ben heel slecht in teamsport, maar kijken vind ik geweldig
  – ik durf niet zo goed naar On The Road
  – ik ben heel bang voor de tandarts … of in ieder geval zijn boor

 23. Haha leuk blog!

  1. Ik krijg zelfs de dop van de vla soms niet open! Gelukkig heb ik mijn sterke papa in huis ;)
  2. Wat goed dat je een kamer hebt gevonden! Komen er binnenkort foto’s? :)
  3. Ik HAAT friends!!
  5. Ik ben 25, dat is pas oud! ;)
  6. Heb je de plugin Akismet wel geintalleerd? Heb je nergens last meer dan!
  7. Superschattig!!
  8. HAHAHA! Ik zeg de laatste tijd heel sarcatisch ‘Schat”
  9. IIkke ben de enige in het gezien met een apparaat met een i ervoor ;)
  10. Ik schrijf het liefst met pennen die ik gejat heb, van een of ander bedrijf bijvoorbeeld, gnagna!

  1. 2. Ik weet niet, misschien wel!
   6. Ja! Maar ik verwijder dan elke dag de spamreacties en daar zie ik ze staan. Maar aangezien het veel complimenten zijn, vind ik het niet erg haha.

 24. Ik heb ook bijles gegeven aan bijleskindjes! Leuk dat je een kamer hebt, gefeliciteerd. Ehm… drie dingen over mij, lastig…

  1. ik ben eigenwijs. Maar dan ook in de ergste variant.
  2. Ik heb stiekem een beetje ijs gesnoept vandaag
  3. Ik heb soms al moeite met de dop van de colafles. Dat ligt uiteraard niet aan mij, maar aan degene die de dop heeft vastgedraaid.

 25. dat ik hier ben beginnen lezen.
  dat ik het een leuke blog vind.
  dat ik altijd gedacht heb dat Oegstgeest niet echt bestond.
  dat ik nu nog een beetje verder ga lezen hier…

  1. Haha dankje! En jawel, Oegstgeest bestaat echt haha. Als je dat dacht door het boek van Jan Wolkers, hij is er geboren :)

 26. Flapdrol vind ik ook meer een leuk woordje.

  Eens kijken of ik een paar weetjes over mezelf hier ga neerpennen:
  1. als ik fiets, ga ik voorruit
  2. mijn linkse sok draag ik wel eens rechts en mijn rechtse wel eens links
  3. ik kijk verschillende keren per dag op mijn horloge om te zien hoe laat het is
  4. ik blaas nooit in mijn warme tas koffie
  5. de telefoon neem ik op als die rinkelt
  6. als ik geen boxershort draag, dan draag ik iets anders
  7. ik koop ook wel eens schoenen. (meestal in een schoenwinkel)

 27. Drie weetjes over mij:
  1. Ik hou van kostuumfilms (denk aan The Duchess, The Other Boleyn Girl, The Young Victoria). Ik kan me echt helemaal vergapen aan die prachtige jurken :D
  2. Ik hou absoluut niet van de kleur oranje (en dat heeft niks met het EK te maken hoor!)
  3. Mijn kamer is eigenlijk altijd een rommeltje, maar dan wel zo dat het nog wel gezellig is :)

 28. Als ik in bed lig en ik zie dat een boek in mijn boekenkast niet goed staat dan MOET ik die eerst goed zetten, anders kan ik niet verder met wat ik aan ’t doen ben (lezen/tv kijken).

 29. 1. Ik kan mij soms echt heel erg irriteren dat het badkamerlicht nog aan is als ik wil gaan slapen. Ook al heb ik mij ogen dicht, en zie ik het dan niet. Maar ik heb toch het gevoel dat ik het daardoor heen zie ofzo :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.