We hebben een L, een A, een U, een R en een A: LAURA

Ik ben het. Ja, echt. Wel anderhalf jaar geleden, inmiddels zie ik er veeeeeeel volwassener en ouder uit, dat weten jullie ook wel.
Oh en +1 voor mij dat ik een foto van mezelf in een blogje zet, want ik ben een bangepoeperd wat dat betreft. 

Een beetje narcistisch is het wel. Dat ik denk dat jullie dit interessant vinden. Maar feit is wel: mijn blog is meestal niet een héél erg persoonlijk (en verder dan dit gaat het ook niet). Dus, voor de nieuwsgierige mensen onder jullie, hier een aantal onschuldige weetjes over mij:

– Ik heb het bijna altijd koud. Niet voor niets word ik wel eens Kleumpie genoemd.
-Ik ben een beetje gek. Op een leuke manier. Hoop ik.
– Eén van lievelingsvakken is Wereldliteratuur, waarvoor we elke week een boek moeten lezen.
– Ik heb heel veel schriften waarvan maar één bladzij beschreven is. Maar weggooien doe ik ze niet.
– Nog nooit had ik een hippe mobiel gehad (in de zin: toen ik een nieuwe mobiel kreeg, was hij al ouderwets). Nu heb ik er wel één. Nee, het is geen BlackBerry of iPhone, zo hip durf ik het nog niet aan.
– Ik heb ongeveer vijf jaar pianoles gehad.
– Ik heb gymnasium gedaan met, naast de standaard Nederlands/Engels/Wiskunde (wiskunde C, dat dan wel weer, ook wel kneuzenwiskunde genoemd), deze vakken: Oud-Grieks, Filosofie, Geschiedenis, Maatschappijwetenschappen en Duits. Pretpakket dus ;)
– Hip? Modern? Met de tijd meegaan? Niet bepaald woorden die bij me passen. Ik heb geen iPhone, geen Whatsapp, geen iPad (mijn moeder wel, ik weet niet wat dit over mij zegt), geen LCD tv op mijn kamer en ik ben niet te vinden op Google+, hoe hard je je best ook doet. Echt mensen, het is eigenlijk een wonder dat ik Twitter heb, dat is al heel wat.
– Ik ken niemand die kleinere handen heeft dan ik en niet meer kind is. Schattig hoor, maar dat maakt het wel vrijwel onmogelijk om gitaar te spelen.
– Ik ga zulke toffe mensen interviewen/heb zulke toffe mensen geïnterviewd voor mijn nieuwe project! Ja, dit is bedoeld om jullie nieuwsgierig te maken.
– Ik zit altijd aan mijn oorbellen te friemelen, het is een soort tic.
– Ik kan niet tegen kietelen onder mijn voeten (Shit, nu weten jullie mijn zwakke plek. Lang leve schoenen.)
– Het eerste concert waar ik naar toe ging, was van the Fray (onder andere bekend van ‘How To Save a Life’).
– Ik ben om 22.22 uur geboren. Ja ja.
– Ik vind ‘flapdrol’ een leuk woord. En ‘oelewapper’ ook. En ‘duizenddingendoekje’ natuurlijk!

‘Maar Laura, je bent zo interessant, ik wil meer over je weten!’ ‘Eh ja, daar geloof ik dus geen ene drol van, maar een vorig deel hiervan kun je hier vinden.’

Oké, your turn! Noem eens drie weetjes over jezelf (die ik nog niet weet). Ik ben benieuwd :)

71 gedachtes over “We hebben een L, een A, een U, een R en een A: LAURA”

 1. 22.22… zo jaloers.

  Ben je er klaar voor?
  – Hoewel ik geen pyjama heb, doe ik bijna vrijwel elke nacht een andere slaapoutfit aan. Dit is heel vreemd, ik snap het ook niet.
  – Mijn zwakke plek: mijn knieën
  – Ik ben soms net een kat. Ik vind het waar dan ook heerlijk om in het vensterbank te zitten, liggen, hangen.

 2. BUZzzzZZZzz 23:45 en we schakelen over naar lauradenkt.nl :) Leuke blog, ben nu toch eigenlijk wel benieuwd. Heb je een afkeer tegen smartphones? En zo ja, waarom? :)

 3. Hihi, een paar dingen zijn ook op mijn toepasbaar (koud, kleine handen, geen hippe telefoon).

  1. In mijn stamboom zit een Indonesische sultan. Helaas wil hier niemand mij met prinses aanspreken, haha ;)
  2. Ik heb 18 vakken en een profielwerkstuk op mijn vwo eindlijst staan (overigens telde vakken als gym bij ons ook als heus vak). Ik had 3 keuze vakken, wat stiekem niet mocht want dat kon de roostermaakster niet aan. Ik ben altijd al eigenwijs geweest en heb er voor gezorgd dat ik toch mijn zin kreeg.
  3. Ik heb een lichtelijke vissenfobie. Diep en onhelder water freaks me out! En het diepe bad in het zwembad soms ook :p

 4. Leuk om eens iets over je zelf te lezen!
  1. Ik was mijn haar zonder shampoo.
  2. Ik huil bij natuurfilms.
  3. Mijn baas denkt dat ik gek ben op sushi. De reden waarom ik altijd sushi mee naar huis neem van werk is, mijn poes Mango.

 5. – Ik praat tegen voorwerpen. Liefst elektronische apparaten, maar ook tegen boeken en tijdschriften. Op dit moment ben ik druk in gesprek met ’n boek van Machiavelli.
  – Ik haat wiskunde (laten vallen op havo, en moest het daarom in 5 vwo allemaal weer inhalen, lang leve wiskunde c!), maar ik loop toch om de een of andere reden al bijna een jaar rond met het idee om er een boek over te schrijven omdatikhetstiekembestinteressantvind. Dus. Een boek. Over wiskunde. Ik. Bezitter van een giga-wiskunde-kuil. Nee, ik snap het zelf ook niet helemaal.
  – Ik ben Opper-Uitsteller. Echt. Niemand verslaat mij. En daar ben ik niet trots op.

 6. Filosofie is leuk en ik wou dat wij ook maatschappijwetenschappen hadden. Ik was goed in Maatschappijleer. (wat meteen twee feiten zijn. Ik vond filosofie een leuk vak op de middelbare school en ik was goed in maatschappijleer)
  En feit drie… ehmm… ik ben koningsgezind. Ik vind het koningshuis tof.

 7. Oke, 3 dingen die je totaal niet direct achter mij zoekt dus?

  1: Ik ben geloviger als ik er uit zie
  2: Ik vind schrijven in elke vorm leuk, maar kan geen pen vasthouden
  3: Ik kan geen pannenkoeken bakken.

 8. Eigenlijk stonden een aantal dingen die je nu schreef ook in je vorige deel (net even bekeken, zag mijn 3 weetjes van de vorige keer ook).

  Dus nu 3 weetjes over mij:
  – Ik geef snel op, zoals goede voornemens volhouden,
  – Ik vind informatieve boeken lezen soms ook wel interessant.
  – Ik hou van heel veel verschillende muziekstijlen.

 9. -Ik heb zowel de havo als het vwo gedaan.
  -Ik was bang voor Karbonkel uit Ik, Mik, Loreland. Ik werd echter gedwongen te kijken, maar dan met de juf naast mij.
  -Ik ben bijna overreden door een vrachtauto, auto, tram en bus.

 10. -Ik twijfel over alles
  -Mijn favoriete leraar was mijn meester in groep 6 en 7. Puur omdat hij elke vrijdag vreselijk mooi ging voorlezen en snoepjes uit ging delen.
  -Ik geloof in God (maar ook daar twijfel ik soms over).

 11. – Ik spreek vloeiend ironie en sarcasme. En Engels.
  – Ik ben een 3FM / Radioluisteraar (verslaafde?!)
  – Ik vind House M.D. tot en met seizoen zes veruit één van de beste series ever.

 12. Ik heb ook geen hippe telefoon. Ik had eentje uit de prehistorie en toen die vorige week het loodje legde heb ik een iets hippere gekocht op Marktplaats voor €25. ;)
  Ik kijk veel te graag kinderseries op Nickelodeon en Disney XD/Channel.
  Ik heb een belachelijk slecht richtingsgevoel. Als ik uit een winkel loop loop ik standaard de kant uit waar ik vandaan kwam.

 13. Leuk! Daar gaat ie dan.

  – Ik ben om 19:19 uur geboren, ja ja =)
  – Ik voetbal
  – Sex and the City is mijn favoriete tv-serie gevolgd door Friends en Prison Break.

 14. Leuk om een keer een foto te zien. Ik vind dat altijd wel leuk want ik ben nu eenmaal erg nieuwsgierig naar iedereen! leuk om te zien wie er achter een blog zit…

  Maar… 3 dingen…

  1. Als ik niet goed geslapen heb, ben ik ’s morgens niet te genieten (en ik slaap al slecht sinds ik een baby was, volgens mijn moeder) (leuk weetje: mijn naam betekent stralend in de morgen… sure…)
  2. Ik maak me zelden op, maar heb wel altijd keurig gelakte nagels
  3.Ik heb 9 jaar op stijldansen gezeten, maar doe dit inmiddels al 7 jaar niet meer… soms wel jammer!

 15. NIet alleen gitaar maar ook pianospelen lijkt me lastig met kleine handen trouwens. Denk aan de nummers waarbij je een dezelfde noot in twee opeenvolgende octaven moet spelen :P

 16. – ik kan geen veters strikken
  – ik ben dol op speculoos, vooral die dikkere die men verkoopt ter gelegenheid van sinterklaas. Ik heb dan ook een voorraadje ingeslagen zodat ik zeker nog een paar maanden kan snoepen.
  – ik ben geboren met 12 vingers, 6 aan iedere hand. Die 2 overtollig vingertjes waren niet ontwikkeld en zijn bij mijn geboorte meteen afgezet.

 17. Het is dus ook best bijzonder dat je een blog hebt, want dat valt ook onder de hippe dingen.

  -Ik ben best hip. Heb dan wel geen Aaifoon of Zwarte Bes, maar wel een samsung en ik heb Whats-App, Google +, google talk op mijn telefoon en ik hou er van.

  – Ik rij in een witte Fiat Panda uit 2009, die binnen een halfjaar door een collega werd beschadigd. Hij keek niet uit met achteruit rijden. Ik overstuur. Godzijdank dekte zijn verzekering alles.

  -Ik vind Tinkerbell de meest geweldige Disney Chick! Hoewel Belle en het Beest en Ariel helden qua film zijn, blijf ik Tinkerbell echt Kick Ass vinden!

 18. Nog een weetje over jou: Laura betekend in een andere taal helaas ‘penis’. Al moet ik nog eens uitzoeken in welke taal. Ik sta namelijk bij asielzoekers en ze verwijten elkaar dat soms, en toen vroeg ik dat eens.

  En weetjes over mezelf:
  – ik ben hopeloos verliefd op de verkeerde
  – ik kan nooit uit mijn bed ’s morgens
  – ik heb mijn hart verloren in Palestina

  Liefs, opdeladder

 19. – Ik ben ontzettend bang voor vuurwerk, ik heb dan ook een hekel aan oud en nieuw. Laat het maar afgestoken worden door professionals, dat vind ik veel fijner.
  – Ik heb geen een toestel dat fatsoenlijke foto’s kan maken, alles komt bij mij uit de oertijd. Behalve mijn nieuwe telefoon, maar die heeft ook geen geweldige camera functie.
  – Ik kan er ontzettend hard om lachen als iemand ‘kapot’ zegt. Bijvoorbeeld: Mijn iPod doet het niet meer. Kapot’ hahaha. Ik weet trouwens niet waarom ik dan zo hard moet lachen.

 20. Ik ga de uitdaging aan!

  Ik denk echt dat ik kleinere handen heb dan jij. En je hebt gelijk, het maakt gitaarspelen niet makkelijk, maar wat ik me altijd afvraag is waarom kinderen het dan wel kunnen? Op een grotemensengitaar? Als we daar achter komen dan kunnen wij het ook!

   1. haha: van het topje van mijn middelvinger tot onder het onderste randje van mijn handpalm meet ik 14,8 cm. Van de buitenkant van mijn pink tot de buitenkant van mijn wijsvinger 6,6.

    1. Aaah je hebt echt kleinere handen! Van mijn middelvinger tot onder het onderste randje van mijn handpalm heb ik 15,9. En dat andere snap ik niet, heb je het dan horizontaal gemeten?

  1. Oh ja en drie dingen nog natuurlijk. Er zijn er nog een paar van jou en van je commenters op mij van toepassing, maar die zal ik niet herhalen, ik zal nieuwe bedenken:

   1. Ik wil altijd graag mijn blog bijhouden maar ik doe het nooit.
   2. Door een combinatie van MEAO directiesecretariaat en ADHD is het voor mij lastig een baan vol te houden in de richting waarvoor ik heb geleerd.
   3. Door artrose is het voor mij lastig een ander soort baan vol te houden (lees: als je niet in je vak kan werken kom je vaak uit bij ongeschoold werk en dat is helaas bijna altijd lichamelijk zwaar)

   1. Ik heb nog kleinere handen :P 14,5 cm van middelvingertop tot het uiteinde. En van buitenkant pink tot buitenkant wijsvinger 6 cm. Maar goed, ik heb absurd kleine handen.

 21. – Ik woon bij mijn vriend
  – Ik ontdooi pas bij 25 graden (wanneer iedereen in t-shirtjes loopt bij 17 graden lig ik met 4 dekens en een warme trui op de bank, en vergeet de warme chocola niet natuurlijk)
  – Ik heb echt een hekel aan school gekregen, ik wil graag weer een opleiding volgen, maar als t kan zonder naar school te gaan? GRAAG!

  Hihi, wist je deze feitjes al over mij?

 22. Leuk om te lezen!

  1. Ik heb op mijn kamer een flesje staan met water uit Venetië, van vorige zomer. Blijkbaar vond ik dat toen bijzonder om mee te nemen.
  2. Ik heb bijna nooit de slappe lach.
  3. Alles wat met oud & nieuw voedsel te maken heeft, smaakt lekkerder met stroop. Appelflappen, oliebollen en poffertjes, met stroop vind ik het veel lekkerder.

 23. wat leuk om te lezen! ik ging vroeger altijd om 22.22 slapen omdat ik dat zo’n leuke tijd vind, en ik voel me oud omdat er in “mijn tijd” helemaal geen wiskunde c was? geloof ik?

  1. als het zou kunnen zou ik graag het hele jaar winter willen (maar dan wel een fatsoenlijke winter – met mooie sneeuw in combi met bergen, overdag een strakblauwe lucht en zonnetje, en geen gladde wegen)
  2. ik ben verslaafd aan bubble wrap en heb eigenlijk altijd wel een stukje bij me. met kerst kreeg ik van mama een bubble calendar en ik ben SO EXCITED om morgen het eerste dingetje kapot te knappen :D nu hopen dat ik me in kan houden…..
  3. ik verzamel google plaatjes. dus van die tekeningetjes die er soms staan in plaats van het “gewone logo” – en surf vaak alle mogelijke .nl/.no/.com etc’s af, omdat er vaak per land verschillende zijn.

  1. Wij waren de eerste die wiskunde c kregen, dus zo oud hoef je je niet te voelen :P Tenminste, ik weet niet hoe oud je bent, maar ik geloof niet zo heel veel ouder.

 24. Dat met de schriften en maar 1 bladzijde beschreven ken ik maar al te goed! Drie feitjes? Even denken :P

  1. Vakantie vind ik leuk, maar ik moet niet de hele dag niets zitten te doen. Ik haat niets doen. Dus mijn vakanties zijn ook als het kan helemaal vol gepland met leuke dingen om te gaan doen.
  2. Chocolaaaaaaaaaaaaaaaaa <3
  3. Altijd als ik ga shoppen en ik denk iets leuks te zien pak ik het uit het rek. Bekijk ik het eens goed. Vertel ik duidelijk in 1 woord wat ik er van vind en hang het dan verkeerd om terug. Snapje? Zeg maar dat het haakje precies aan de andere kant zit als de rest, haha. Dat doe ik niet bewust trouwens hoor, maar mijn vriend merkte dit op en nu merk ik het ook elke keer zelf en probeer ik het gewoon goed terug te hangen (a).

 25. Pfff 3 weetjes…. Moet het heel persoonlijk zijn?

  1) Ik heb vliegangst (en nog vlieg ik gemiddeld 3x per jaar)
  2) Ik ben echt hopeloos verslaafd aan de Twilight saga (ja zelfs met 30 jaar zwijmel ik helemaal weg bij Mr. Pattinson ;))
  3) Zonder muziek kan ik echt niet leven en zoek altijd de songteksten van nummers die ik goed vind

 26. 3 feiten!
  – ik vind het geweldig om dit soort dingen te lezen van andere mensen die ik niet eens ken;
  – ik heb nog steeds een knuffel die ik behandel als mijn kindje/huisdier;
  – ik loop het liefst heel de dag op slippers. Toen ik klein was heb ik zelfs een spurtwedstrijdje gewonnen op mijn favoriete slippers :)

  Een fijn nieuwjaar toegewenst! (Al is het momenteel nog niet zo ver)

 27. 1 – Ik leg/zet altijd alles recht en op volgorde (A-Z, groot tot klein, enz.). Ik kan niet tegen voorwerpen die scheef liggen of gordijnen die ongelijk hangen. Gelukkig kan ik op mijn werk lekker veel recht zetten (ik werk in een bibliotheek).
  2 – Ik stel alles uit tot het laatste moment, terwijl de meeste mensen die mij vaag kennen denken dat ik heel netjes ben (wat wel zo is) en dus alles op tijd afmaak (wat niet zo is).
  3 – Ik hou van schrijven! Dat wist je nog niet hè?

 28. Die jij niet weet.. moeilijk want ik zet wel soms persoonlijke dingen op mijn site.. niet te persoonlijk meer (heb geleerd van een artikel wat over mijn oma ging…)

  -Ik heb geen twitter, hyves en facebook en dat wil ik ook nooit meer, want ik vind mijn blog veel leuker!

  -Ik ben best een flapuit ik zeg bijna altijd wat ik denk..

  -Ik spaar uilen beeltjes, en heb er nu een stuk of 10

  -7 januari is mijn verjaardag en word ik 19 jaar.

  En verder weet ik ’t niet

 29. Leuke weetjes :D

  – Ik ben precies om 04.00 geboren, ’s ochtends weliswaar.
  – Iedereen vindt mijn naam prachtig maar ik weet nooit wat ik met die complimenten moet, ik heb mijn naam niet zelf verzonnen ofzo.
  – Ik durf mijn schoolspullen niet weg te gooien ondanks dat ik mijn diploma gehaald heb, ik ben bang dat ze gaan zeggen dat ze een foutje gemaakt hebben.

 30. Oh vet dat je om 22.22 bent geboren haha!
  # Ik kom standaard te laat.
  # Ik flap altijd van alles eruit en heb er daarna (soms) spijt van.
  # Ik heb ongeveer 15 notitieboekjes, waarvan slechts 2 volledig volgeschreven..

 31. Okee. Hier gaat ie:

  – Ik kan mijn kleine teen apart bewegen. Dit is een van mijn verborgen talenten.
  – Terwijl ik blogs lees ga ik altijd alles highlighten. Heel irritant.
  – duizenddingendoekje vind ik ook een heel leuk woord ;)

 32. 3 weetjes, die moet wel lukken eigenlijk.

  -Als ik drinken inschenk en bijv. 3 flessen en 3 glazen heb, schenk ik er altijd eerst 2 in, zet die flessen weer in de koelkast. Om vervolgens nog de laatste in te schenken en ookdaarvan de fles in de koelkast te zetten. Heel apart, ik weet het.
  -Ik heb redelijk kleine handen, ik heb ze gemeten, 14,5 cm van middelvinger tot uiterste, en 6 cm van buitenkant pink tot buitenkant wijsvinger.
  -Ik heb het bijna nooit koud. Tenzij ik echt zo onwijs moe ben, wat niet vaak gebeurt.

  En dat waren 3 redelijk aparte weetjes.

 33. ikke ikke ikke
  – kan best goed koken (al zeg ik het zelf) maar mijn pannenkoeken mislukken altijd
  – ben best wel een sloddervos … maar met een schoonmaaktic
  – kan best wel goede playlists maken

  en nu heb ik zin in pannenkoeken

 34. – ik heb VMBO-T gedaan, zonder wiskunde en met duits, engels, aadrijkskunde, economie en ckv (mis ik er nu 1?)
  – ik heb een gruwelijk groot gat in de voering van mijn jas
  – ik heb nog nooit spruitjes gegeten

  Onthoud je dit nu ook van iedereen? :p

 35. Filosofie, geschiedenis, maatschappijwetenschappen, pretpakket?? Dat gaat niet in één zin! Onze decaan zei altijd – terecht – dat N&T het enige echte pretpakket is :D (Met wiskunde bee-allesderopenderaan enzo (wiskunde d bestond bij mij nog niet).)

  Ohja, 3 weetjes. Uhm.
  – Ik zit nu vanwege het nadenken heel dom op mijn hoofd te krabben, alsof dat helpt.
  – En nu roffel ik met mijn (te lange) nagels op tafel, arg, ik ga proberen voor het laatste iets échts te bedenken zonder er een clichétic aan toe te voeten.
  – Ik ben stiekem verslaafd aan de geuren van aceton en anijsaldehyde, dat wist je vast en zeker nog niet (of het er toe doet vraag ik me af, maar ach ;)).

  Nu heb ik jeuk op mijn hoofd van het niet krabben. *krabkrab* Ohja, bedankt voor uw aandacht voor al deze onzin!

 36. Zo moeilijk zal het denk ik niet zijn om drie feitjes te geven, zoveel weet je volgens mij nog niet van mij; Komen ze!

  * ik geloof in God
  * ik kan retesnel typen
  * ik ben gek op allerlei soorten kaas

 37. Ik krijg kippenvel van mooie muziek. Ik tik mijn koekjes af als sigaretten. Ik trek altijd een grappig gezicht zodat mijn bril weer hoger op mijn neus komt te staan. Whahaha

 38. Oké, jij bent echt tof als je om 22.22 uur geboren bent. Mijn moeder en ik hebben allebei de tic om 22 uur 22 op de klok te kijken. We doen het echt niet expres, zit gewoon in onze genen ofzo. Dus dat is feitje 1.
  Nummer 2: IK HEB KLEINERE HANDEN, WEDDEN? Maar ja ik ben ook maar 1.47m dus dan mag dat. (of ja, fijn is het niet als graag zoveel mogelijk muziekinstrumenten wilt spelen)
  Nummer 3: Ik werd 9 op 9-9-’99

  1. Dan moet je even je handen opmeten van het topje van je middelvinger tot het einde van je handpalm. Ik heb sowieso al niet de kleinste handen, maar Marlies heeft kleiner, dus misschien heb je kleinere handen dan Marlies!

 39. The Fray zijn supergoed!

  Euhm.. 3 weetjes over mezelf.. ?

  – Ik wil veel dingen leren, begin eraan, en zet het 9 van de 10 keer niet door…
  – Ik heb een hekel aan oud & nieuw, vooral door het vuurwerk, BAH.
  – Stiekem ben ik een beetje verslaafd aan gamen :$

 40. 1. Ik ben een soort Grinch, ik hou niet van Kerst
  2. Ik heb een mobiel, altijd bij me en dan ben ik niet belangrijk. Ik word alleen gebeld op momenten dat ik m’n telefoon niet bij me heb (dan zit ik beneden, m’n telefoon boven in m’n tas of op de oplader). En dus ben ik nooit bereikbaar.
  3. Ik huil bij bijna alles wat ik op film/tv zie. Waarom maken ze alles zo zielig?

 41. 1. Ik ben van vwo naar havo gegaan.
  2. Ik val altijd op jongens die minstens 3 jaar ouder zijn dan ik. (En op je 15e is dat niet geweldig)
  3. Ik wordt gek als mensen dingen verkeerd zeggen. (Ik en <>, Als mij ipv dan ik, etc.)
  Superleuk geschreven weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.