Wat ik heb geleerd van twee dagen verven


Voor: biggetjesroze. 


Na: Tibet (blauw dus). De rest van mijn kamer is overigens wit. 

Zoals je misschien wel weet, ga ik op kamers. Dat gaat helaas zomaar niet. Er zijn van die pietlutterige dingen die je moet doen, zoals de stufi omzetten naar uitwonende studiefinanciëring (daar heb ik geen problemen mee), meubels kopen en… muren verven.

Dat laatste heb ik twee dagen gedaan samen met meine Mutti und mein Bruder. Ik zal mijn bevindingen aan de hand hiervan met jullie delen, want de wijsheid die ik hierdoor heb opgedaan moet met de hele wereld gedeeld worden.

– Mijn plan B wordt geen carrière als muurschilder. Ook niet plan C of D. Twee dagen schilderen vind ik meer dan genoeg voor de rest van mijn leven. Of zoals mijn broer het zei: ‘Laura heeft een aparte manier van verven.’ Dat is niet handig in die business.
–  Het is moeilijker om wit over een lichtroze muur te verven dan je denkt. En: je krijgt vanzelf een hekel aan de kleur lichtroze (als je dat al niet had).
– De kleur Tibet is blauw (zie foto), niet rood, wat logischer zou zijn. Sowieso is de Gamma geniaal in het bedenken van rare namen voor kleuren (Zo was er ook de kleur ’tandenborstel’. Juist…).
– Ren na afloop snel naar de auto, want je gezicht en haren zitten onder de witte stipjes. Voor je het weet, sta je bekend als ‘de gek van Oegstgeest’.
– Verf geen zwarte tekst op de muur, ook al is het van Winnie de Poeh (de vorige bewoonster moest het overschilderen, maar nu zit er een lichte plek op de muur en overschilderen werkt niet. Oh en ik vind Winnie de Poeh heel leuk hoor, maar lichtroze muren niet). Overigens zie je die plek nu (gelukkig) niet meer zo goed, maar het blijft irritant!
– Het is het beste om die lelijke, oranje sokken aan te trekken, want Nederland is toch al uit het EK en waarom zou je ze anders aantrekken?
– Zelfs de muziek van Frank Sinatra maakt verven niet leuk.

Volgende stap: schoonmaken. Ik ben benieuwd wat dat voor wijze inzichten oplevert.

48 gedachtes over “Wat ik heb geleerd van twee dagen verven”

 1. De muren van mijn studentenbladen mogen niet geverfd worden, dus die ellende is me bespaard gebleven.. Haha. Veel succes met het opknappen van je kamer. Kun je als het klaar is weer een roomtour doen :p

 2. Mooi blauw! Stukken beter dan het biggetjesroze.
  Weet al wel dat de volgende bewoner jou vast ook heel leuk vindt, met dat blauw. Blauw is ook leuk overschilderen, me dunkt.

 3. Oh, verven is juist hartstikke leuk! Je verstand lekker op nul, je favoriete muziek keihard aan en dan lekker “kliederen”.
  Dat blauw is trouwens veel leuker dan het roze. Succes met de schoonmaak, want dat is dan toch iets minder leuk dan verven.

 4. Gefeliciteerd met je kamer, dat blauw ziet er erg mooi uit! Afgelopen weekend ben ik zelf naar een grotere kamer binnen ons huis, maar daar mag ook wel wat aan gebeuren. Overal zitten nog spijkers in de muren, de witte muren zijn ook niet zo wit meer en de blauwe vloerbedekking gaat sowieso vervangen worden door mooi laminaat!

  Veel plezier in je nieuwe kamer :).

 5. ha Laura,
  er zijn inderdaad een paar puntjes die je bij het verven in acht moet nemen, en dan vooral het allerbelangrijkste: de muziek!
  bij de kleur “tandenborstel, logisch:
  http://youtu.be/1D9-nSmG_v0

  bij alle andere kleuren, en dan vooral bij het overschilderen:
  http://youtu.be/imf25Squ8ro

  maar als je dan echt aan Frank Sinatra wil denken, deze natuurlijk:
  http://youtu.be/a_2VRDkudyA

  ps. misschien ook niet onbelangrijk: ik moet/mag van mijn madam geen schilderborstel meer in mijn handen nemen.

  geniet van je nieuwe interieur!

 6. Mooi blauw is niet lelijk. Ik heb ook een blauwe muur, maar die is een stuk lichter en je kunt erop schrijven (schoolbordverf). :-D Dat heeft mijn mama lekker gedaan. Verven lijkt me verschrikkelijk!

 7. Hihi, mijn kamer is ook geschilderd, maar niet door mezelf… ‘k Kreeg pas in september de sleutels van mijn kamer, maar van 2 tot 10 september trok ik erop uit met wat vrienden. De mama en de papa hebben dat dus voor mij gedaan – en dat deden ze heel goed :D

  1. Ik kan niet klussen, niet voetballen… Je zou er bijna depressief van worden :P Gelukkig kan ik wel appelmoespotten en dergelijke openmaken!

 8. De muren van mijn slaapkamer waren ook lichtroze…. daar hebben we zo vaak overheen moeten verven :( niet leuk. Overigens is geel ook een helse kleur om weg te krijgen. Bah! Wel leuk dat je op kamers gaat wonen. Ik ben benieuwd naar je verhalen, want die komen er vast.

 9. Mooi blauw is niet lelijk! En aan verven, of eigenlijk alle soorten ‘handenarbeid’ for that matter heb ik al sinds de basisschool een gruwelijke hekel ;)

 10. Ow ellendig gedoe dat verven! Heb er ook helemaal niets mee, maar wees eerlijk het is wel ontzettend mooi geworden. Gefeliciteerd met je eigen stekje!

 11. Haha dat roze was inderdaad lelijk, wat een verschoten boel zeg! Tibetblauw is veeeeel mooier.
  En als je geen talent hebt voor muren schilderen kun je gelukkig altijd nog kunstschilder worden :P

 12. Dat is wel een verschil! Ziet er leuk uit :) Ik begin altijd vol goede moed aan dat soort dingen, maar als het te lang duurt vind ik t niet leuk meer, haha

 13. Toch maar geen zwarte tekst op mijn muur zetten later. Nee, was ik al niet van plan. Dan hang ik wel vellen papier op met de teksten. Ik vind die blauwe kleur wel heel mooi!

 14. Dit heb ik helaas ook al ondervonden, en ben ik – mede vanwege mijn lengte – voor de volgende keren maar verbannen tot de plinten, want “die kan jij zo goed” zucht!

  X

 15. Kreeg even schrik dat het roze de definitieve kleur werd, heb rap naar beneden gescrold, dat blauw is moooooooi!!! :-)
  Ik heb nog nooit geschilderd, mijn vader wil het altijd doen want het moet goed gedaan zijn. Ik denk niet dat ik er goed in zou zijn anyways, dus heb ik intussen de keuken gekuist met mama en zus! Over rolverdeling gesproken zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.