It’s better to be absolutely ridiculous than to be absolutely boring


Mijn poging tot een duckface, zodat ik een leuke, nieuwe profielfoto op Facebook heb. Ik kan ook heel normaal op foto’s kijken hoor. 

Marilyn Monroe zei het: ‘It’s better to be absolutely ridiculous than to be absolutely boring.’ En ik ben het helemaal met haar eens.

Ik word er een beetje kriebelig van als mensen zich profileren als ‘een gewone student uit Rotterdam’ of ‘een huisvrouw zoals er velen van zijn’. Waarom zou je jezelf zo neerzetten? Sinds wanneer is het leuk om standaard te zijn (behalve in sommige onderzoeken)? Ik vind het een beetje suf om nu met het iedereenisuniekverhaal aan te komen, maar ik doe het lekker toch. Je bent bijzonder en je doet jezelf tekort als je jezelf als één van velen ziet.

Bovendien vind ik zinnen als ‘Doe maar normaal, dan ben je al gek genoeg’ verschrikkelijk. Er bestaat sowieso niet iets als ‘gewoon’ of ‘normaal’, dus waarom zou je er naar streven?

Waarom zou je je conformeren aan de rest? Waarom zou je een harembroek (überhaupt) dragen, alleen maar omdat het in de mode is? Wat is er mis met gek zijn? Het doorbreekt gewoontes, het zorgt ervoor dat je uit je comfortzone komt en: het maakt het leven een stuk minder saai.

Dus laat mij maar lekker absolutely ridiculous zijn dan!

(Oh en als je het niet met me eens bent: vertel het me en vooral ook waarom! :))

55 gedachtes over “It’s better to be absolutely ridiculous than to be absolutely boring”

 1. Helemaal mee eens. Zou de wereld een stuk vriendelijker maken.
  Lol ik draag al eeuwen met warm weer harem broek. Maar niet om de mode maar omdat ik ze lelijk-fout vind en dat vind ik dan weer grappig.
  Maar ik ben zeker voorstander om een ander gewoon lekker te laten zijn. Hoe stoer en sterk ik soms ook ben, soms wil ik gewoon met rust gelaten worden, met of zonder haar ;)

 2. Lieve Laura, er is alleen een enorm verschil tussen jezelf voor schut zetten en andere plaatsvervangende schaamte bezorgen en jezelf uiten en jezelf tonen als persoon. Hotter than my daughter is daar een passend voorbeeld van. Ik ben het met je eens dat je niet als saai meisje door het leven hoeft te gaan, maar je hoeft niet extreem voor gek te lopen. Jezelf uiten kan al in de hele kleine dingen zitten, mooie haarkleur een bijzonder sierraad of een gekke kleurencombinatie. Ik heb geleerd dat het profileren van jezelf belangrijk is, wie ben je als persoon en wat past er bij je wat vind je mooi? Zo kwam jij erachter dat een Duckface niet aan je besteed is en je dus niet zo leuk staat als je leuke-Laura-lach (gelukkig!!) dus als ik m’n ideeën los mag laten op je laatste zin: ‘ kom uit je comfortzone’.. Zeker doen, maar ga jezelf daarin dan niet voorbij.. Want voor je het weet heb je vervelende pubers en zit je samen met gordon op de bank te lachen om je panterjurk. Groetjes Vivianne

 3. Life begins at the end of your comfortzone =].
  Dat betekent niet alleen lekker gek doen, maar ook gewoon dingen doen wat je nooit de echt hebt grdurfd :). Haha, je foto is geweldig :b.

 4. Gaat nou niet iedereen zeggen dat ze niet normaal moeten proberen te zijn, want dan is het voor mij lastiger om op te vallen :P Had je deze foto niet bij een eerder blog al gebruikt?

 5. Tegen mij zeggen ze meestal ipv “doe maar gewoon…” “Wees eens volwassen”.
  Er komt zo’n punt in je leven…
  Als ze dat over enkele jaren tegen ze zeggen Laura zal je nog aan me denken. =)

 6. Voor mij ligt het dragen van een harembroek buiten mijn comfort zone, het dragen van een blazer en skinny jeans vind ik meer ‘conformeren aan de rest’.
  Maar ik ben het met je eens dat het goed is om gek te doen. Of om te doen/te dragen/te zeggen wat je écht wil tof vindt.

 7. Het is mij nooit echt gelukt om mee te gaan met de menigte. Maar goed ook. :)
  Wel merk ik dat ik in de puberteit toch even zo’n gevoel had van: ik moet niet teveel opvallen. Nu begin ik steeds meer te merken hoe belangrijk is om te den wat je wilt doen.

 8. Haha, voor sommige mensen is het anders toch wel gek genoeg als ze ‘gewoon’ doen. Als ik in een gekke bui ben kan ik namelijk zomaar op één been door het huis stuiteren. Of samen met mijn zusje in een gezang van 120 decibel uitbarsten. Als je daar de hele dag bij moet zijn… :P

 9. Ik ben het er helemaal mee eens: Als ik twijfel tussen bijvoorbeeld twee paar schoenen dan kies ik de minst populaire! Waarom? ik wil niet met de kudde meelopen! Ik ben toch geen koe? Ben ik gek? Gelukkig!

 10. Deels mee eens, ik denk alleen dat je niet echt ‘ridiculous’ hoeft te zijn om maar niet ‘boring’ te zijn. Je hoeft ook niet normaal te doen om ‘gek genoeg’ te doen. Gewoon een leuk verhaal maakt al soms dat je interessanter bent dan iemand anders.

 11. Tja, uniek en anders zijn is wel heel fijn, maar in sommige gevallen behoor ik toch ook best graag tot een groepje. Samen sterk gevoel misschien (niet hokjes-denken-groepjes-achtig!). Maar verder ben ik wel uniek hoor, just like everyone else ;)
  Gek, saai en normaal vind ik trouwens wel ontzettend subjectieve begrippen en daar kun/mag je eigenlijk weer niks aan afmeten…

 12. Nu ga ik even lekker muggenziften, maar ik wil het toch weten:
  Is het niet conformeren mét de rest? Zo nee, heb ik iets bijgeleerd!

  En aah, Marilyne Monroe, don’t we alllll love her! (jou natuurlijk ook, Laura!)

 13. Ik wil heel graag normaal zjin, standaard, doorsnee, lijkt me heerlijk, want ik maak altijd ongevraagd heel erg idiote dingen mee en daar word ik soms zo moe van. Maar het lijkt alsof het daar alleen maar erger van wordt.

 14. hear hear….

  Ik weet ook niet wat normaal is… miscshien is op je kop staan wel hartstikke normaal en is wat wij doen hartstikke gek. Maar is het niet maatschappelijk geaccepteerd. Net zoals er heel veel dingen niet maatschappelijk geaccepteerd zijn. Dat is jammer.
  Dus als wij onze dingen doen die wij normaal vinden, dan wordt het ooit hoop ik maatschappelijk geaccepteerd en kijkt niemand meer raar op als je niet in die harembroek loopt…..

 15. Ik ben ook liever absolutely ridiculous, opgroeien en ontzettend serieus en saai worden zit er voor mij de komende jaren nog niet in. Ik hoop stiekem dat ik later zo’n leuk omaatje word met heel veel humor die iedereen kan laten lachen.

 16. Helemaal waar. Al dat kuddegedrag, vooral wat mode betreft! Opvallen is niet per se noodzakelijk, maar wel je eigen ding doen. Je hebt mensen die op café drankjes drinken die ze zelf absoluut niet lekker vinden, maar dat enkel doen om erbij te horen. Dan heb je anderen die hun streepjesbroek of wat dan ook onherroepelijk in de vuilnisbak keilen omdat het plots ‘uit de mode’ is. Maar dan denk ik: wie bepaalt de mode? Dat ben je zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.