Mannen en douchegel

Mijn vriendje is heel erg een beetje gek. Hij roept naar poezen ik ook en hij klapt zijn boterhammen dubbel in plaats van twee boterhammen doormidden te snijden. Maar het raarste is toch wel zijn gebruik van douchegel.

Je zou het niet zeggen, maar mannen geven heel erg om hun verzorging. Hun deobus spuiten ze half leeg en hetzelfde geldt voor de douchegel. Ze zijn bang dat ze niet schoon worden als ze slechts één hand vol douchegel gebruiken. Dat is dus waarom ik elke week naar de drogisterij moet.

Weet je wat het ook is met mannendouchegel? Het heeft altijd een gek kleurtje. Het is paars, oranje of blauw. Die blauwe van mijn vriendje was ook met mint-geur. Het ruikt alsof je jezelf wast met tandpasta. Dat is niet oké.

Mannen zijn niet zo slim, dat weten we allemaal. Want waar kwam ik nou achter? Ik zag in de douche van mijn vriendje alleen maar oranje/paarse/blauwe douchegel staan. Geen shampoo.
Er begon me iets te dagen.
‘Lieverd,’ zei ik. ‘Gebruik jij soms je douchegel als shampoo?’
Hij keek me verbaasd aan.
‘Waar heb je het over?’

Die jongen weet dus niet het verschil tussen douchegel en shampoo. Hij vraagt na drie keer nog steeds wat waar voor is én hij heeft nog geen shampoo gekocht.

Nu ben ik heel erg bang dat hij de blauwe mint-douchegel ooit als tandpasta gaat gebruiken.

(lang leve twee-in-één-douchegelshampoodingen, drie keer raden wat ik hem binnenkort cadeau ga doen)

31 Responses to “Mannen en douchegel”

 1. Volgens m’n broertje helpt tandpasta tegen alles. Wondjes, vlekken, oorlog. Dus je vriendje moet er wel erg schoon van worden!
  Btw, als je nu belt, krijg je er een gratis hersluitbare dop bij!

 2. Ik weet het verschil wél!!!

 3. Ik vind het echt bizar dat jij (en duizendmiljoenmiljard andere mensen met je) twee boterhammen doormidden snijdt in plaats van er één dubbel te vouwen.. Op de goeie (haha) manier kan je namelijk twee boterhammen eten met ander beleg, jij moet er al twee eten met hetzelfde!

 4. Ik zeg even niets, maar die snelheid van persoonlijke verzorgingsmiddelen verslijten is mij wel eens opgevallen.

 5. Ik ben nu eigenlijk wel heen benieuwd naar je vriendje, haha! (naam, foto) Maar mijn vader doet dit ook altijd, die zeept zich gewoon in met zijn shampoo. Kan eigenlijk ook wel, want er zitten volgens mij gewoon dezelfde ingrediënten in. En nu snap je wel waarom die douchegel telkens zo snel opgaat!

 6. Haha, wat een herkenbare dingen, al moet ik eerlijk zeggen dat mijn vriend dus vrij zuinig is met dat soort spullen. En ik vind sommige mannenproducten lekkerder ruiken dan die van de vrouwen.

 7. Ja, vooral die broodjes! Ik snap ook echt niet waarom ze hem dan doormidden vouwen, want dat blijft nooit zitten en dan is je hele broodbak weer smerig en dan loopt alles door elkaar en dan heb je dus een broodje met pindakaas en honing ofzo. Ah bah.

 8. Ik klap mijn boterhammetjes ook altijd dubbel :( Verder ben ik blij dat ik een meid ben. Hou van douchegel, scrubs, shampoo, conditioner, cremespoeling en haarmaskers en dat allemaal niet in één.

 9. Hahaha, mannen! geniaal postje!

 10. Ik kan alleen maar denken: maar hóe dan? Hoe kun je dit niet weten? (Een een boterham dubbelvouwen is gewoon prettig, hoor)

 11. HAHA mijn vriend doet dat ook soms blijkbaar. Ik vind dat zo vreemd, kan écht niet. Gelukkig zijn wij vrouwen er om de onwetende man hierover in te lichten.

 12. Wees blij. Mijn vader was ooit mijn dure shampoo als douchegel aan het gebruiken… :{

 13. Ik heb nog nooit gehoord dat mensen boterhammen doormidden snijden..! :O

 14. Ik koop ook altijd van die 2-in-1 dingen voor mijn vriendje… maar meestal gebruikt hij dan alsnog stiekem mijn shampoo, dat vindt ie lekker ruiken. Nou vraag ik je!

 15. Mijn broer gebruikt ook altijd die twee-in-één gevalletjes.

  Met mijn (Amerikaanse) neefje is het helemaal leuk. Hij is echt een supernerd die studeerde aan een faculteit zonder meisjes. Dus was de eerste vraag van mijn nichtje altijd “How’s the ladies?” En dan keek hij zo verbaasd. Vrouwen, wat zijn dat? En toen vonden we in de kast een heerlijk ruikende douchegel voor mannen, maar hij wilde het niet hebben. En wij maar zeggen: It smells like men, ah, it smells soooooo good!! Zinloos natuurlijk. :)

 16. HIhi, wat zijn het toch aparte wezens, die mannen! Nu begrijp ik waarom die twee in één dingen er zijn.. (Maar goed dat mannen geen scrub en/of bodylotion gebruiken, anders zou het nog erger worden..)

 17. Oké die snap ik niet haha. Maakt niet uit. (Of is het een hint naar een bekend persoon?) Leest hij je blog wel eigenlijk?

 18. Boterhammen dubbelvouwen! Ik snijd ze alleen voor tosti’s of zo.

 19. Weet je wat het probleem is? Jullie vrouwen hebben gewoon tevéél producten: conditioner, shampoo, scrub, body oil, zelfs aparte dingen voor de voeten?? En jullie geven daar allemaal geld aan? Wij mannen houden het gewoon simpel: één product voor alles ;-)

 20. Mijn vriendje waagt zich zelfs aan MIJN douchegel. Dus soms ruikt hij helemaal perzik achtig en niet mannelijk en zoetig. (Gelukkig heeft hij zelf dan nog wel twaalf verschillende deo’s en geurtjes, dat is dan wel weer raar)

 21. De douchegels die ik gebruik heeft inderdaad ook altijd van die kleurtjes, blauw, groen, paars etc. Maar ik ben wat dat betreft wel kieskeurig, want ik koop niet zomaar een douchegel en het moet op zijn minst fris ruiken.

  Die drie in een douchegels laat ik overigens meestal links liggen, maar onlangs heb ik eentje gekocht maar ik zal het niet in me haar gebruiken of voor me gezicht want daar heb ik aparte producten voor.

 22. Trackbacks

Leave a Reply