Boterhammenblues

Dus ik schreef een blog over mannen en douchegel. En jullie konden alleen maar over mijn boterhammen-opmerking praten dat slechts een enkel zinnetje omvatte. Dus dan kun je het krijgen ook: een boterhammenblog.

Goed, mijn vriendje snapt het niet helemaal en velen van jullie ook niet. Want wat doen die gekke mensen? Die vouwen hun boterham. Ja, I know, alsof het origami is of iets dergelijks. Waarom? ‘Dat eet makkelijker.’ ‘Dan kun je meer beleg erop doen als je twee boterhammen eet.’ ‘Dat is de goede manier, jij doet het fout’ (dat laatste zei mijn vriendje).
Het erge is, dit zijn volwassen mensen (oké ‘volwassen’ als je het over mijn vriendje en andere mannen hebt). Dat kinderen hun boterhammen zo eten, nou, vooruit dan maar. Die weten niet beter. Die zijn niet geciviliseerd, niet opgevoed, hebben geen manieren. Maar jullie? Ik had het nog eerder geaccepteerd als jullie je boterhammen in stukjes hadden gesneden en dat is al kinderachtig!

Nee, hoe doet de beschaafde mens dit? Die legt een boterham op een andere boterham en snijdt hem doormidden. En dan eet je hem op. Ook de korstjes. Dat doe ik altijd ja. Lang leve de beschaving.

25 gedachtes over “Boterhammenblues”

 1. Oh jee. De ene keer eet ik mijn boterham zus, en de andere keer zo. Ik vouw dubbel, leg twee boterhammen op elkaar, snijd ze door (soms schuin, dan is het net of k in een luxe restaurant aan het lunchen ben)…

  Hum, waarschijnlijk ben ik familie van de missing link. Het ene moment Neanderthaler, het andere moment beschaafd. Cheerio.

 2. Ik eet mijn brood dus dubbel…
  Weet de reden inmiddels ook.
  Ik kan namelijk niet tegen het gekras en
  gepiep van het mes op het bord.
  De rillingen lopen over mijn rug.
  Ook als anderen aan tafel hun broodje
  dus wel snijden….

 3. Dedju, ik dacht altijd dat ik wel degelijk geciviliseerd was, maar blijkbaar ben ik grotendeels blijven steken in de oertijd.
  Ik vouw mijn boterhammen dubbel, en ik ben er fier op (nou ja, fier?)!
  Het zit namelijk zo: thuis heb ik een third world problem: teveel beleg, teveel keuze (en ik ben écht geen held in kiezen). Dus ik wil van alles wel iets, maar als ik van elke soort beleg telkens 2 sneden zou eten, zou ik 1) al snel niet meer door de deur kunnen en 2) schrik krijgen dat ik teveel van beleg x heb genomen en ik daarna misschien te vol zit voor een boterham met beleg y.
  Mijn oplossing is dus: dubbel vouwen. Het is een noodzaak. Maar, ik eet wel mijn korstjes op :)

 4. Ik snij mijn brood altijd en leg de plakken dan boven op elkaar. Een collega heeft gewoon 2 broden met daartussen het beleg, dus niks geen dubbel vouwen of snijden, gewoon hap…

 5. Uiteindelijk is dubbelvouwen gewoon makkelijk en snel, dat valt niet te ontkennen. Tenzij je hagelslag naar binnen gaat schuiven… dan is zowel vouwen als snijden niet risicovrij.

 6. Ik vouw het eigenlijk nooit dubbel, dat werkt ook niet met kaas of vleeswaren want dat beleg moet ook goed mee vouwen en vaak schuift het weg waardoor je een lege holte krijgt in je opgevouwen boterham aan de gevouwen zijde en dat vind ik niet leuk :(! Dus. Ik snij mijn brood eigenlijk altijd in vier vierkantjes haha. Dat is ook wel kinderlijk eigenlijk. :P

 7. Ik snij hem ook altijd door midden. Ook als ik een enkele boterham dubbel wil hebben, dan maak ik er een klein sneetje in en vouw hem dan :’) Geen idee waarom eigenlijk maar is echt een gewoonte geworden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.