Dingen die mensen tegen me zeggen tijdens het skeeleren

Hoewel mensen me meestal aanstaren, zit er toch een aantal bij dat tegen me praat als ik skeeler. In het verleden had ik liever dat ze me gewoon negeerden, want ik zag er enorm sexy belachelijk uit, maar sinds ik een nieuwe skeeleroutfit heb (nee, er komt geen outfit of the day) en jongens weer naar me glimlachen, kan ik het wel hebben. Hier een selectie:

Willekeurige oude man: ‘Kijk je wel uit?’
Andere willekeurige oude man: ‘Niet vallen hè?’ (Nou vooruit dan maar, omdat u het zegt)
Honden: ‘Waf waf!’ (Dat is Honds voor: ‘Ga weg, naar kattenmens!)
Willekeurige vrouw toen ik met mijn skeelers aan de hand liep, omdat er raar geplaatste klinkers waren waar ik over zou vallen als ik dan zou skeeleren: ‘Heb je panne? Want ik heb een telefoon, dan kun je even een belletje doen.’
Willekeurige oude man: ‘Leuk hoor, skeeleren. Doe je ook aan schaatsen? Nou, dan wil ik je sterkte wensen!’
Shetlander: ‘Waarom maak je een foto van me, raar mens?’
Voorbijfietsende mannen en vrouwen kijken met een blik van: ‘Wat ben jij nou aan het doen?’
Wielrenners denken: ‘Haha, ik ga lekker sneller!’
Willekeurige oude vrouw: ‘Kun je niet beter op de stoep skeeleren?’ (Antwoord in mijn hoofd: NEE, HOUD JE MOND JOH.)
Oma met twee kleinkinderen aan de hand: ‘Wat zijn dat voor dingen? Skeelers? Nou, je bent in ieder geval goed ingepakt, jou kan van alles overkomen!’ (liever niet)
Bord met Oegstgeest erop: ‘Kappen met die foto’s.’
Katten: ‘Wat ben jij voor raar figuur?’
Hangjongeren: ‘Hahahaha.’
Niet zo willekeurige vriendin: ‘Wat zie je er leuk uit.’ (sarcastisch)

Oftewel: mocht je me tegen komen in Oegstgeest of omgeving, zeg dan alsjeblieft iets liefs tegen me.

17 gedachtes over “Dingen die mensen tegen me zeggen tijdens het skeeleren”

 1. Hahaha. Die blaffende honden, herkenbaar (en irritant). Het wordt pas leuk als fietsers gaan zeggen: Hè, je haalt ons in??

  Donderdag kwam trouwens een dorpsgenoot naast mij fietsen waarvan ik weet dat hij ook skeelert, hij zei dat ik goed skeelerde (dat was leuk) alleen hij had niet door dat hij mij kende (dat was gênant).

 2. haha, ja, herkenbaar. Vooral die kleintjes die dan altijd met grote ogen naar je kijken als je voorbij komt (zelf doe ik aan hardlopen) alsof het heel bijzonder is. Leuk dat je een nieuwe hobby hebt gevonden!

 3. Heel leuk om te lezen, haha :D
  Oude mensjes zijn vaak te bezorgd :P
  Ik skeelerde vroeger altijd heel vaak, ook op het fietspad want op de stoep is het niet te doen met al die hobbels. Ik weet eigenlijk niet waarom ik het nu niet meer doe, maargoed.

 4. Je zou eens in Groningen moeten komen skeeleren, daar kom ik tijdens mijn rondje hardlopen regelmatig een heel lieve oude man tegen die altijd vriendelijk naar me glimlacht en me een goede morgen wenst. Laatst zei hij zelfs dat hij vond dat ik mijn dag zo goed begon.
  En dan vergeet ik helemaal die keer dat een stel jongens mij nariep of ik toevallig model was, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.