‘Ik heb een duur treinkaartje gekocht en nu ben ik niet eens gecontroleerd!’

Ik moet toegeven: vroeger heb ik het ook wel eens gezegd. Maar toen was ik een onwetend scholiertje dat alleen maar met zichzelf bezig was. Ik zat een sporadische keer in de trein en verzuchtte tegen mijn vriendinnen: ‘Jeetje, zijn we weer niet gecontroleerd. Had ik dat treinkaartje net zo goed niet kunnen kopen!’

Nu zeg ik het niet meer, maar ik hoor het wel vaak om me heen. Sommige mensen klinken zelfs echt verontwaardigd. Geldverspilling, vinden ze het. En de NS is al zo duur.

Maar lieve mensen, laten we nou even eerlijk zijn: die uitspraak slaat nergens op toch? We vinden het logisch om benzine voor de auto te betalen en om een buskaartje te kopen. Dat is net zo logisch als een treinkaartje. En zo erg is het nou ook weer niet om niet gecontroleerd te worden, dat zorgt weer voor minder awkward gesprekken in het leven (‘Oh, jij kijkt wel serieus op die foto.’ ‘Eh… ja.’).

16 gedachtes over “‘Ik heb een duur treinkaartje gekocht en nu ben ik niet eens gecontroleerd!’”

 1. Haha ja ik heb dat inderdaad ook wel eens gezegd, maar het slaat nergens op. Alsof ik überhaupt zou durven om geen treinkaartje te kopen. Maar de NS is wel duur hoor, even tussen haakjes.

 2. Natuurlijk moet je een kaartje kopen, maar ik kan wel snappen dat als je niet gecontroleerd wordt dan je dan even denkt: goh, ik had gewoon gratis kunnen reizen!
  Alleen moeten mensen het dus niet zo zeggen alsof het niet normaal is om te betalen voor de trein.

 3. ik ga gewoon soms met de goedkope railrunner (ookal ben ik 17), maar omdat ik er zo jong uit zie kan het nog!! Hihi, zit er toch nog een piepklein voordeel aan.
  Ik raad het echter jou niet aan, want jij ziet er een stuk ouder uit dan 11 (ookal ben je niet zo lang, toch zie je er echt niet zo jong uit)

 4. Ik vind het gewoon ook iets vanzelfsprekends, je betaalt nu eenmaal voor de NS-diensten, als je geen kaartje koopt omdat je toch niet gecontroleerd zal worden, ontzeg je ze wel hun geld en dat is eigenlijk een soort diefstal.

 5. Alleen zo jammer dat het zo duur moet zijn. Dan ga ik liever met de auto. Als de prijzen wat lager liggen (wat volgens mij makkelijk kan) zou het wat aantrekkelijker zijn.

 6. Treinen rijden nu eenmaal niet voor niks. Maar stiekem heb ik het ook wel eens gedacht hoor!
  Weet je wat trouwens nog leuker is dan je kaartje laten stempelen? Hem laten knippen met zo’n knip ding speciaal voor kinderen. Heb je daarna een leuk figuurtje in je treinkaartje! :)

 7. Ik dacht en zei het vroeger ook weleens, terwijl het inderdaad hartstikke krom is. Maar nu ik (nog wel) gratis reis als student, hoef ik eigenlijk ook nooit kaartjes te kopen, hihi.

 8. Als het openbaar vervoer zorgt dat alles prima geregeld is, zou er niet geklaagd mogen worden. Maar helaas is het wel een feit dat de NS wurgprijzen hanteert en als de NS ook nog zo laks is om dat kaartje niet te controleren is dat wel een klap in het gezicht van de consument.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.