Mijn gesprekken met Evy

Ik loop dus met Evy. Ja. Nee. Niet letterlijk. Ze praat tegen me. Nee, ik hoor geen stemmen in mijn hoofd. Ze zit in mijn telefoon en vertelt dat ze fier op me is in haar Vlaamse taaltje en dat soort onzin. Ze zegt dat ik het hartstikke goed doe, terwijl ze er niet eens echt bij is. Waarschijnlijk ligt ze op datzelfde moment te luieren op haar bank, terwijl ze The Bold and the Beautiful kijkt ofzo. Maar ja, dankzij haar kan ik nu drie kwartier achter elkaar rennen, dus ergens doet ze toch iets goed. Maar we hebben af en toe onze discussies.

Evy: ‘Je ziet nu op de helft van het loopstukje.’
Ik: ‘WAT?! Dat meen je niet. Het voelt verdomme alsof ik een marathon heb gelopen.’

Evy: ‘Nog maar één loopstukje en dan zit deze les er alweer op.’
Ik: ‘Ja, een loopstukje van tachtigduizend uur, Evy. Verdomme.’

Evy: ‘Ik ben echt fier op u.’
Ik: ‘Ja, dat zeg je ELKE les, Evy, lekker geloofwaardig.’

Evy: ‘Kun je nog zingen of praten tijdens het lopen? Probeer het eens!’
Ik: ‘Ja jezus, Evy, er zijn gewoon mensen in de buurt hoor. Ze denken al dat ik de gek van Oegstgeest ben, laat staan als ik ook nog zo achterlijk ga doen’

Na elk pietluttig stukje van vijf minuten dat ik al voor de tachtigduizendste keer gelopen heb, zegt Evy dat ze fier op me is. Maar als ik voor het eerst twintig minuten heb gerend, houdt ze haar mond dicht. Gek mens, die Evy.

(maar stiekem houd ik wel een beetje van haar, laatst gaf ze me nog een dikke zoen, zei ze)

14 Comments to “Mijn gesprekken met Evy”

 1. Ja, malle Evy. Ik tolereer haar alleen maar omdat ze een Vlaams accent heeft.

 2. Laatst had ze het nog over chocolade, ik kon niet meer.

 3. Die Evy… Maar hee, drie kwartier, da’s echt knap! Ik ben fier op je.

 4. Drie kwartier achter elkaar rennen? Super zeg! Dat allemaal te danken aan Evy? :)

 5. Hahaha ik zou volgens mij afgevoerd worden want aan mij hoef je meestal maar één keer te vragen of ik wil zingen. En dan houd ik niet meer op ;)

 6. Drie kwartier? Ik ben super fier op u?

 7. Ik ben ook hier hoor, net als Evy..

 8. Ik geloof nooit dat ze zegt dat je het ‘hartstikke’ goed doet, want dat is een typisch Hollands woord dat wij Vlamingen niet gebruiken. Maar Evy heeft gelijk als ze zegt dat ze fier op u is. Ik ook. Al ben ik nog een beetje fierder op mezelf, want ik kan al 1u55 aan één stuk lopen en ik ben al hééééééééééééééél oud. Volgens jou toch. Evy vindt van niet (denk ik).

 9. Ik ben nu toch wel erg benieuwd naar Evy. Hihi!
  Ik ben overigens ook trots op je!

 10. Evy is ook nog eens een erg mooie vrouw.

 11. Drie kwartier is super knap!
  Hihi maar die Evy… wat moet ik erover zeggen… ze is echt te grappig met haar zogenaamd ‘hippe’ muziek.

 12. Evy en ik hebben altijd ruzie tijdens het rennen. Wanneer ik een aanmoediging nodig heb hoor ik haar niet en wanneer ik ren alsof ik alle energie van de wereld heb dan blijft ze me maar aanmoedigen :P

Leave a Reply