My milkshake brings all the boys to the yard

De laatste keer dat ik daadwerkelijk avond gegeten heb bij McDonald’s was op een kinderfeestje. Ik ben 22,5 jaar oud. Jawel.

U moet weten: ik vond McDonald’s verschrikkelijk. Het eten is smerig, het vlees is niet eens vlees, zelfs in een salade zitten duizend calorieën en ze hadden al genoeg geld, dus waarom de mijne aan hen geven? (goed dat laatste is niet per se een goed argument, aangezien ik ook kleding koop bij de H&M etc.) Je hebt van die mensen die zeggen dat ze uit eten gaan en dan de Mc bedoelen. Of die voor een date naar die grote, gele M gaan. Dat vind ik dus erg. Nee hoor, ik zou niet vrijwillig de McDonald’s ingaan.

Nu wil het toeval dat ik heel erg (HEEL ERG) van milkshakes houd. De ijszaak in mijn geboortedorp maakt de beste en dus was ik daar vaak (niet vaak genoeg) te vinden zodra de ergste winterkou verdwenen was.

Nu woon ik in Oegstgeest. En de hel is losgebroken. Ik neem milkshakes in de zomer. In de herfst. En ja, ik neem ze zelfs in de winter. Het is zo erg dat ik niet weet wat ik moet kiezen als je zegt dat ik de keuze moet maken tussen warme chocolademelk met slagroom of een milkshake.

Maar goed, McDonald’s (ik heb die naam inmiddels zo vaak genoemd dat ik er betaald voor zou moeten krijgen) dus. Het gebeurde een jaar geleden: mijn vrienden wilden er naar toe, maar no way dat ik een McViezevettigevatsigeburger nam. Dus ik zat daar en opeens verscheen er een lampje boven mijn hoofd: ze hebben milkshakes bij de McDonald’s. Milkshakes zijn de hemel op aarde en dan nog tien keer beter.

Sindsdien, oh god, ik kan er bijna niet over praten.

Mijn vriend heeft niets tegen de McDonald’s. Laatst gingen we naar de bioscoop en met het bioscoopkaartje kon je frietjes krijgen bij je milkshake. Milkshake. Milkshake. Een mooier woord bestaat er niet (behalve ‘Laura’ dan).

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar: sindsdien gaan we haast elke week. Mensen herkennen me niet meer, omdat ik honderd kilo ben aangekomen. Maar één trots heb ik nog wel: ik heb nog steeds geen hamburger gegeten van de McDonald’s.

25 gedachtes over “My milkshake brings all the boys to the yard”

 1. Een van de 7 zondes.. naar de Mac gaan hahaha
  Sinds ik erachter ben hoeveel chemische troep ze overal in stoppen zijn mijn bezoeken aan deze ketens ook drastisch geminderd. En milkshakes, uit de tijd dat ik nog geen allergie had voor melk verslond ik ze ook bij t leven. Dus ergens is het je zeker vergeven! Je hebt immers wat in te halen ;-)

 2. Ik heb dus al maanden heel veel zin in een McDonalds aardbeienmilkshake, maar dat hebben ze hier gewoon niet. Gewoon geen milkshakes, alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

  WHAT?!

  1. Ja dat hebben ze in best wel veel andere landen niet! In Frankrijk hadden ze op een gegeven moment ipv een milkshake een ‘frappé’, een substantie die erg deed denken aan een milkshake maar het niet was. De laatste jaren is de frappé steeds meer aangepast en het is steeds meer op een milkshake gaan lijken, maar het is niet precies hetzelfde. Ook wtf :’)

   1. Ze hebben hier bij McDonalds en Burger King inderdaad “frappés”, maar daar begin ik niet aan. Als het een onnodig hipsterige naam heeft dan hoef ik het al niet meer.

    Ik heb de milkshakes hier overigens gevonden en mijn lange wachten werd beloond want ze hebben Dulce de Leche smaak en dat is, nou ja, <333333333333333333333333333333333

 3. McDonalds milkshakes zijn ook wel echt heel lekker. In tegenstelling tot het meeste van hun andere producten, hoewel ik soms echt megatrek heb in zo’n vieze 1-euroburger van hen, maar daarna voel ik me altijd een beetje gebruikt.

 4. Ik heb echt trek gekregen haha. Ik moet toegeven dat ik de kipnuggets ook heel lekker vind van de McDonald’s. En af en toe een burger ook..
  De patat is meestal wel veel te zout trouwens.

 5. Milkshakes van de McDonald’s zijn inderdaad lekker. MacFlurry’s ook. En heeeeeeel af en toe wil het wel eens voorkomen dat ik er een menu haal, maar dan heb ik er ook al een half jaar af en aan zin in. En dan zit ik daar en denk ik alleen maar: dit is veel te duur voor een stuk karton, maar goed…

 6. Oh no… Milkshakes.. Ik heb in een ver grijs verleden bij de grote M gewerkt. Nou, dat is een cure for life geweest. Echt alles maar dan ook alles daar is zo kunstmatig als de neten. Maar ja. Als je dan al voor een big M product gaat, doen dan een shake. Die zijn tenminste lekker – ja ik was dus ook verslaafd -. Of een salade. Zonder de dressing ;)

 7. Als de milkshakes van Mc nog net zo vol zitten met verteerbare plastics als vroeger krijg je er ook heel sterkte zuigspieren van. De smurrie was vaak nauwelijks door het rietje te zuigen.

 8. Gatver de mc. Ik vind er ook niks aan, zelfs als kind niet. Ze hebben zelfs geen mayo, maar van die groene prut. Nee, ook niksvoor mij….. Maar de flurry’s JUM!

 9. Ik snap je helemaal, ik ga ook ‘uit principe’ nooit echt naar de Mc (Mac?). Er is zoveel goedkoper, lekkerder en voedzamer voedsel te krijgen out there, maar af en toe is het wel eens leuk haha. Zit er alleen echt nooit vol van, maar goed dat kan komen omdat ik die BigMac ook uit principe niet eet en de rest niet supergroot is. Ik heb trouwens nog nooit een milkshake op, überhaupt niet…

 10. Kun je in de middag
  ook al avond eten bij de Mac?
  Wat is het voor snack?
  Gesneden ochtendjes
  met een vleugje klok
  Wijs je er slechts op
  dat het avondeten moet zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.