Druk, druk, druk

‘Hoe gaat het?’
Er zijn twee antwoorden op deze vraag die sociaal geaccepteerd zijn:
‘Goed.’ of: ‘Druk, druk, druk.’
Nog zoiets. Iemand vraagt hoe je weekend was. Je bent echt een loser als je dan elke keer zegt dat je het rustig aan hebt gedaan. Nee, je moet leuke dingen doen, het liefst iets van een feestje op één of ander hippe locatie (wel even een foto op Facebook zetten hè?)En waag het al helemaal niet om te zeggen dat je met je knufiewuffiefluffie op de bank naar TLC hebt gekeken. Dat is écht heel suf.

Ik kan tegenwoordig ook zeggen dat ik het ‘druk, druk, druk’ heb en dan niet eens liegen. Vier dagen stage, minimaal twee keer in de week werken (vaak in het weekend), in de avonden en in het weekend met mijn vriend of vriendinnen afspreken, bloggen en oh ja, het huishouden, wat was dat ook alweer? En laten we het al helemaal niet over hardlopen hebben…

Natuurlijk, het gaat om keuzes maken. Het is mijn tijd, ík ben er verantwoordelijk voor. Ik kan ook een avond wél de afwas doen en opruimen in plaats van afspreken met een vriendin. Maar hé, een sociaal leven is ook wel zo leuk.

Het begint een beetje een terugkerend thema te worden deze week: het dilemma tussen wat ‘hoort’, wat je jezelf op legt en wat eigenlijk beter voor jezelf zou zijn. Mij lukt het in ieder geval nog niet om die balans te vinden. En jullie? Tips zijn zeer welkom!

12 gedachtes over “Druk, druk, druk”

 1. Haha, ik moet vaak werken in het weekend of mijn ouders bezoeken, dus de ‘wat doe je in het weekend’-vraag is altijd makkelijk te beantwoorden ;) Maar ik snap je punt wel, sowieso vinden mensen nogal snel van zichzelf dat ze het druk hebben.

 2. In zo’n drukke periode vraag ik me altijd af of ik iets echt wíl doen of omdat ik het gevoel heb dat het móet. Scheelt veel, dan laat je makkelijker dingen even schieten omdat je ervoor kiest iets leukers of belangrijkers te doen.

 3. Je kan ook gewoon jezelf belonen met een avondje of dagje weg als je twee dingen hebt gedaan die moeten. =3 Zo doe ik het meestal.

 4. Niet te veel aandacht schenken aan ‘wat hoort’ en wat liever zijn voor jezelf. En verder komt het goed met de jaren. Echt waar, luister maar naar deze oude dame.

 5. Herkenbaar, daar worstelde ik eerst ook altijd mee! Nu doe ik eerst wat ik moet doen, zoals huiswerk en m’n bijbaan, en daarna waar ik zelf zin in heb! Ik heb de verwachtingen van anderen losgelaten, en dat voelt heel bevrijdend!

 6. “Ik had het dit weekend heel druk, druk, druk met ontspannen.”

  Alleen dingen doen die je écht wil doen. Je verplicht voelen om iets te doen is de slechtste reden die er bestaat om iets te doen. Dan zit je er toch half met tegenzin en wil je eigenlijk iets anders doen. Daar wordt een mens niet gelukkig van. Hup hup, dingen afzeggen die je niet écht wil doen, nee zeggen tegen dingen die je niet écht wil doen en ja zeggen tegen alles wat je super graag wil doen! Iedereen zegt het en het is echt zo.

 7. Huishoudelijke taken kun je het beste bij elkaar plannen. Dus bijvoorbeeld de afwas doen, bed opmaken en de badkamer schoonmaken achter elkaar. Dan heb je ineens toch best veel gedaan! En misschien kun je sommige dingen combineren. Bijvoorbeeld iets actiefs gaan doen met vrienden. Paintballen of naar een klimbos, zwemmen bij warm weer, schaatsen bij koud weer, enz.

  Ik hou zelf heel erg van rustig en weet dus ook nooit wat ik over mijn weekend moet vertellen. En het ergste is dat ik dan ook nog niet eens een film heb gekeken, want dat is dan vaak een standaard vraag. Ik word moe van films. Ik slaap vooral. Heeeeel interessant hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.