Leiden vs Utrecht

pitbull

Leiden: de kinderkopjes zijn kut om op te lopen met hakken, maar hé, je bent toch weer snel thuis, dus je doet het toch (met alsnog pijn in je voeten als gevolg).
Utrecht: ik begin niet eens aan hakken met die straten daar.

Leiden: Hé leuk/shit, een bekende.
Utrecht: Wie zijn al die mensen?

Leiden: Alle katten zitten in Oegstgeest. Er zijn alleen krijsende meeuwen.
Utrecht: Bij de meubelzaak behoren een papegaai en een kwijlende hond tot het personeel, katten bewaken accessoireswinkels of letten op wat je bestelt in een restaurant.

Leiden: Leiuhhh.
Utrecht: Utregggg.

Leiden: Fietspaden zijn duidelijk aangegeven en er zijn geen fietsfiles.
Utrecht: Waar komen al die fietsers vandaan? Zijn er überhaupt nog mensen hier die gewoon lopen? En waarom rijden ze me elke keer aan?

Leiden: Binnen vijf minuten loop je het station uit.
Utrecht: Totale chaos. Spitsuur? Altijd.

Ja, Utrecht heeft een goede universiteit, er wonen leuke mensen, het centrum is mooi en oh mijn god, al die winkels (vandaar dat mijn portemonnee zo leeg is de laatste tijd). I like it. Maar Leiden? Leiden heeft mijn hart.

Tags:

17 Comments to “Leiden vs Utrecht”

 1. Je moet je hart altijd blijven volgen! <3

 2. Ik moet maar eens keer naar Leiden.

 3. Leiduuuuuhhh alleezzzzz :) Echt zonde dat ze daar geen economische studies hadden, anders kon ik daar mijn studentenleven opbouwen!

 4. ohhhh die foto! <3 <3 Ik kom in beide steden nooit.. ;)

 5. Leuk dit! Ik woon al m’n hele leven in Leiden, maar studeer in Utrecht. Als de uni in Leiden de studie die ik doe zou hebben, zou ik sowieso in Leiden zijn gaan studeren. En Utrecht Centraal is een ramp inderdaad, in combinatie met het traject Leiden Lammenschans helemaal drama.

 6. Hahaha, geweldige vergelijkingen! Ik zag die hong laatst tegen een vreemde pieper tekeergaan, terwijl ie normaal alleen maar op z’n kont blijft zitten.

 7. Haha, ja, ik zie zelden Utrecht CS rustig. Alleen als ik tot een uur of 10 overwerk… (maar vaak dan ook niet, omdat m’n collega’s zo lief zijn me een stuk naar huis te rijden)

 8. Tja, Utreg heeft mijn hart, het is tenslotte mijn geboorteplaats. :-)

 9. Lalala Leiduhhh! Haha, ja Utrechtste station daar heb ik altijd last van stress. Kwa bekende in Leiden, “juh, sorreh maarre kheb haast weet je wel”

 10. Utrecht 4 Life, jeweetzelluf. Totdat ik weer ergens anders ga wonen.

 11. hahaha ik hou van Utrecht centraal. (kom er vrij weinig, daarom hou ik er zo van als ik er ben; heerlijk die drukte en allll die mensen)

 12. Ondanks dat ik toch heel wat jaren in leiden heb doorgebracht heb ik helemaal niets met deze stad.. sorry ;)

  Utrecht heeft mijn hart

 13. Leiden: waar is Nicole?
  Utrecht: NICOLE DAAR BEN JE WAT LEUK DAT IK JE ZIE

Leave a Reply