Filosofieslet

Bij filosofie heb je eigenlijk twee soorten mensen: leuke gekkies en stomme gekkies. Gelukkig zijn de premasterstudenten allemaal leuke gekkies (duh).

Eén daarvan is Sarah. Sarah is zo’n vervelend optimistisch posi-meisje. ‘Die is aardig! zegt ze over werkelijk elk persoon. Gek genoeg stoort me dat niet zo bij haar en dat terwijl ik een rasechte pessimist ben.
Maar er is één eigenschap van Sarah waar ik me kapot aan erger.

Ze is een filosofieslet.

Nee, het is niet zo dat er op los floepsedewoepst met elke persoon die een studie wijsbegeerte heeft gevolgd. Het is meer dat ze verliefd is. Meestal op dode filosofen, dus dan wordt floepsedewoepsen ook wel wat lastig.

Tijdens het eerste vak brabbelde ze er al op los, zoals verliefde mensen dat wel vaker doen: ‘Oh Epicurus, dat is echt mijn LIEVELINGSfilosoof!’ ‘Aristoteles is ZO leuk!’
Daarna zag ik haar één blok niet, omdat ze andere vakken deed (de trut). Maar in blok drie (dit blok) ging ze weer vrolijk verder: ‘Ik HOU van Hobbes!’ En zelfs als ze zei: ‘Ik HAAT Leibniz.’, dan kwam ze er na enige verdieping in de desbetreffende filosoof toch nog op terug: ‘Ik vind Leibniz ECHT leuk.’ Vermoeiend om bij te houden, al die verliefdheden.

Na lang nadenken kwam ze eindelijk met een filosoof die ze wél echt stom vindt.

Jesse Prinz. Omdat hij blauw haar heeft.

Een gekkie dus. Maar wel een leuke!

16 gedachtes over “Filosofieslet”

  1. Hahaha! Het doet me eerlijk gezegd een beetje denken aan van die 16 jarige meisjes die het ene moment helemaal verliefd zijn op Justin Bieber en het volgende moment het alleen nog maar over One Direction hebben.

  2. Ha, ik heet ook Sarah en ik ben toevallig net Filosofie aan het leren (Ik zit in 4 gymnasium en heb filosofie in mijn vakkenpakket). Helaas vind ik het echt verschrikkelijk en ben ik van plan te laten vallen, haha. Het is allemaal best interessant (vooral ontologie) maar het ligt me gewoon niet zo denk ik. En daarnaast is het zo moeilijk!

  3. Whahaha alleen de titel van het blog al xD klinkt inderdaad een beetje als justin bieber – one direction fans die van de ene ‘lekkere’ jongen of band naar de andere over gaan :P Moet toegeven dat ik dat ook deed vroeger. Maar toen was ik wel veertien. Dan is het wel een beetje geoorloofd. Hoop ik :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.