Minimale minimalist

Ik heb anderhalve maand om een minimalist te worden.

Ja, dat leest u goed. Ik, dé Laura denkt en dé maximalist. Mijn favoriete winkel is de Flying Tiger, dat zegt al genoeg. Daarnaast houd ik van boeken en jurkjes. Gedoemd om hoarder te worden.

Zoals jullie al eerder konden lezen, ben ik op zoek naar een huis in Utrecht. Ik wilde sowieso verhuizen, maar eigenlijk pas over een half jaar oid, maar de situatie waar ik nu in zit, dwingt me eigenlijk om zo snel mogelijk weg te gaan voor mijn eigen veiligheid en gemoedsrust. Hier zal ik misschien later meer over bloggen (moet ik even over nadenken wat verstandig is en hoe ik het ga zeggen).

Probleem is alleen dat je niet zo snel een huis vindt in Utrecht. En zeker niet als je een kat hebt (niet overal mag je een kat en het zorgt er ook voor dat ik niet op 25 vierkante meter wil zitten, want zielig) en een beperkt budget. Door recente ontwikkelingen (dit klinkt allemaal lekker vaag he, maar ik zweer dat ik het niet doe om jullie lekker te maken, maar vanwege voorzorgsmaatregelen) kwam ik erachter dat ik eigenlijk gewoon zo snel mogelijk hier weg moet. Dus wat doe je dan? Binnen Rotterdam verhuizen. Tijdelijk. En van daaruit een woning in Utrecht zoeken.

Gelukkig staat er al veel in het nieuwe huis, aangezien ik met een huisgenoot ga wonen. Dat betekent dat er veel van mijn spullen die ik al vanaf dat ik op mezelf ging heb (VIJF JAAR GELEDEN, DE TIJD GAAT ZO SNEL, WAT WORDEN ZE SNEL GROOT, ZE ZIJN GROOT, VOORDAT JE HET DOOR HEBT) weg kan doen. Zoals mijn bank, die alleen geschikt is voor kabouters zoals ik, maar niet voor lange bezoekers. Een deel kan naar mijn ouders toe, maar ik heb veel prullaria, troepjes, boeken, noem het hoe je wil.

Dus er zit niks anders op: ik moet marie kondo’en voor mijn leven. Alleen sparkt alles wel joy (omg, er staat een kat op!!!!!!!!). Heeft iemand een spoedcursus minimaliseren voor me? Dan zal ik je op mijn dankbaarheidslijstje zetten #blessed.

13 gedachtes over “Minimale minimalist”

 1. Alles wat je niet nodig hebt maar te leuk is om bij het afval te gooien naar de kringloop brengen (uitgezonderd erg persoonlijke spullen uiteraard). Maar ook: voortaan geen spullen kopen die je niet of nauwelijks gaat gebruiken! Zo fijn, lekker opgeruimd en geeft een goed gevoel over je portemonnee en ook niet onbelangrijk: het milieu. hashtagpostmaterialisme

 2. Oh en succes met de situatie, het klinkt onprettig/stressvol… :( (sorry voor de dubbele reactie. Mijn sociale-skills-hersengedeelte heeft soms opstartproblemen geloof ik)

 3. Klinkt als een benarde situatie. Maak foto’s van spullen waar je goede herinneringen aan hebt, maar die je eigenlijk niet meer gebruikt. Maak anderen blij met spullen, maakt het ook makkelijker om iets weg te doen. Bedenk dat een herinnering los staat van een item. Veel succes!

 4. Alles wat je meer dan een maand niet in handen hebt gehad (eerdere Kondinges pogingen niet meegeteld) kan weg. Alle kleding die al een jaar hangt te verpieteren kan weg. Maak de kringloop blij en jezelf nog blijer…

  1. Nee, het is echt een rotsituatie. En ik besef net dat ik dat er niet in heb gezet (nu wel), maar het is tijdelijk en ik ga vanaf daar een huis in Utrecht zoeken!

 5. Oeii, klinkt als een struggle. Heel erg succes met het uitzoeken, er zitten vast ook een paar kleine voordelen aan deze minimale minimalist trouble? Hopelijk kan je uiteindelijk opgelucht adem halen. :)

 6. Ik woon in Utrecht via de SSH. Prima twee-kamerappartement. Weet niet of je meteen in aanmerking komt voor iets groters dan een studio, though. Ligt waarschijnlijk ook aan wat er beschikbaar is. Latere doorstroom naar iets groters wordt, dacht ik, wel gegarandeerd. Want dat heb je denk ik wel nodig met een kat!

  1. Ja, dat kan helaas alleen als je studeert (wat ik nog wel doe, maar niet meer jaren), dus dat gaat helaas niet voor mij!

 7. Hope you’re okay! Wel fijn dat je zo snel al een nieuwe woning hebt gevonden binnen Rotterdam. De studio-/kamermarkt in Utrecht is een kleine ramp maar als je er eenmaal woont ben je dat snel vergeten :-)

 8. Oh! Zo herkenbaar! Ik ben onlangs samen gaan wonen, en man, dan kom je er pas achter hoeveel spullen je allebei hebt. En ik had al veel weggedaan. Dus ik heb het boek van Marie ook maar eens gelezen. Elke keer als we weer iets tegenkomen waarvan we niet weten wat we ermee moeten, vraagt mijn vriend: ‘wat zegt Marie daarvan?’ Ik: ‘wat denk je zelf….’

  Maar goed, ik hoop dat je snel geschikte woonruimte vindt, want het klinkt vervelend! Heel veel succes!

 9. Dat klinkt als een onplezierige situatie, Laura. Fijn dat je tussenstation hebt gevonden! Ik ken alleen een hoop mensen die ook een huurwoning zoeken in Utrecht, dus heb geen idee hoe daar snel aan te komen…. Ik hoop dat je snel een permanter thuis vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.